X60 / XPS1210 / T60

ntgma

New member
X60 / XPS1210 / T60

שלום. אני הולך לקנות לי בקרוב מחשב נייד שמיועד ללימודים, הוא לא מיועד לגרפיקה בכלל אבל צריך להיות חזק ויצטרך להריץ תוכנות מתמטיות וקומפיילרים כבדים. השימושיות שלו מבחינת פורטים ופיצ'רים פחות חשובה כי הנייד הוא במקביל לדסקטופ חזק בפני עצמו והנייד אמור רק לספק לי מחשב בכל רגע ומקום שאני צריך. מבחינת מפרט טכני יש כמה דברים שהם הכרח מבחינתי: מעבד T7200 לפחות, 1GB 667 זכרון לפחות, 120GB הרדיסק מינימום. דבר משמעותי והכרחי אחר הוא עניין המשקל וזמן הסוללה הארוך. כאמור המחשב אמור לתפקד כמחשב נייד פשוטו כמשמעו ולכן עליו להיות קל ככל הניתן ובעל סוללה חזקה ככל האפשר. כפועל יוצא מכך אני מכוון למחשבי 12 אינץ' ואולי בלחץ 14 אינץ'. התקציב הוא לא שיקול. גם יש לי אפשרות לקבל מחירים מיוחדים מאוד על ניידים שאומניטק מפיצה, ביניהם כל אלו שאני מתלבט לגביהם. וגם אם אצטרך אייבא מחו"ל במידה ואחריות תהיה תקפה גם בארץ. אז ככה. האמת שבהתחלתה הלכתי ישר על ה-X60 כי זה היה פשוט נראה לי המחשב האידיאלי, הוא שוקל כלום ויש לו את האמינות והחוזק של THINKPAD אבל כשהתחלתי לבדוק באינטרנט לגבי הדגמים שנמכרים בארץ ראיתי רק דגמים עם מעבדים חלשים ובעלי מפרט טכני שלא מתקרב בכלל למה שאני מחפש. כשהסתכלתי באתר של לנובו ראיתי שאפשר להרכיב מפרטים מותאמים אישית שכוללים כל אחד מהקריטריונים שלי. האם חברות בארץ מפיצות גם מוצרים כאלה ? בכל אופן, בלי קשר לזה, שמעתי על הרבה שהמחשב איטי, הנחתי שזה בגלל המעבדים בגרסאות המוחלשות כדי לחסוך בחשמל ובחום, ובנוסף, קראתי באתרים בחו"ל ביקורות על כך שעם המעבדים הרציניים יותר המחשבים מתחממים מאוד. מישהו יודע על כך משהו ורוצה להגיד מה הוא מכיר ? אגב, אני יודע שאין לו כונן אופטי, אבל כמו שציינתי מוקדם יותר זה לא שיקול, ואני אקנה גם דוקינג-סטיישן אם צריך וזה לא שיקול כל עוד המחשב עצמו הוא כדאי. המשכתי להסתכל על ניידים של חברות טובות באותו גדול. הבא בתור היה XPS1210 של DELL. הוא 12 אינץ', יש לו בארץ דגמים עם מפרטים חזקים מאוד שעונים על כל הדרישות שלי ואפילו בניגוד ל-X60 יש כונן אופטי. קצת כבד יותר אבל במסגרת הסביר, עדיין פחות מ-2 ק"ג. ואפילו עם מחיר תחרותי ביותר יחסית למאפיינים. אבל משום מה המחשב הזה נראה לי הרבה פחות עמיד מ-THINKPAD ועמידות מאוד מאוד חשובה לי. וכשאני משקיע סכום כזה אני לא רוצה להתפשר, בטח כשהכסף הוא לא המגבלה. מישהו מכיר את המחשבים האלה מקרוב ? אז המשכתי להתלבט, ואז הגעתי כבר לסדרה T של THINKPAD. אמנם כבר יצאה בחול T61 אבל לצורך העניין נתייחס כרגע ל-T60. לא צריך להכביר מילים על המחשבים הנהדרים האלה עם האמינות המדהימה, עם הביצועים החזקים ואפילו המחיר הלא נוראי מדי. ואז מצד אחד יש לי מחשב עם מפרט טכני חזק, עם עמידות ואמינות, אבל מצד שני אני כבר מאבד הרבה מהניידות בגלל שאני כבר קופץ למסך 14 אינץ' ולקטגוריית משקל אחרת לגמרי באיזור ה-2.5, ואני כבר לא יודע מה להחליט. מישהו מוכן לייעץ ? להסיף מנסיונו האישי ? לעזור לי להחליט ? אודה מאוד לכל מי שיוכל לתרום להתלבטות.

scuro1

New member
אמממממממ

שב תקרא את הביקורת הזו על Dell XPS M1210 מקווה שזה יעזור במשהו
אם תשאל אותי: או IBM או DELL גודל? 12.1" ! כל גודל מעבר לזה כבר מעצבן לסחוב ללימודים\עבודה וכו'. קצת מעל 3ק"ג על הכתף או הגב - לא כיף.

scuro1

New member
אופס, הקישור :-S

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2965&review=XPS+M1210+Review

ntgma

New member
חבר'ה

יש למישהו מה להוסיף ? אני ממש מתלבט ומחפש עיצות.

eliel11

New member
אני ממש לא מבין אותך חבוב

אתה לא צריך T7200 אם אתה לא בונה על גרפיקה. צא מהראש שהמעבד הוא כזה חשוב. מעבד עם 4MB של CACHE למעשה יאיט את הקימפולים שלך במעט (בגלל פרדוקס הCACHE, ככל שיש יותר CACHE לוקח למעבד יותר זמן למצוא אותו מצד שני יותר CACHE יאפשר פעילות מהירה יותר. לקימפולים עדיף לך 2MB) טוב, אז המחיר הוא לא שיקול... הממממ אח שלי, X60-61 זה הדבר הטוב ביותר שתשיג אם מה שחשוב לך זה אמינות,משקל נמוך (מאד נמוך) ושעדיין ייתן ביצועים חזקים. אני לא רואה סיבה לחשוב יותר מדי אם המחשב הוא לעבודה נטו. החסרונות שלו הם מסך לא משהו רמקולים חרא ושאין עליו DVD אבל אלא באמת שטויות אם בעבודה עסקינן. רק חשוב שתבין, המחשב בזה הוא באמת רק מחשב לעבודה. לגבי ייבוא מחו"ל אז אני ממש ממליץ למצוא איזה דוד מאמריקה שיביא את זה אלייך כדי לחסוך את כמויות הכאב ראש במקרה של ייבוא אישי (למשל אישור של משרד התקשורת, לשלם מס בארה"ב ואחר כך מע"ם+עוד שטויות בארץ ויש עוד צרות ששמעתי עליהם). אם אין לך בעיה אם מסך 12 (אני אישית חוטף כאב ראש ממחשבי 12.1) אז זה הדבר החכם ביותר לקנות. 12 זה באמת נייד

ntgma

New member
בקשר למעבד

אני הולך להריץ עליו תוכנות כבדות בסגנון MATLAB וכיו"ב, ככה שכוח עיבוד זה הכי חשוב שיש. השאלה היא אם יש בארץ בכלל קונפיגורציות כאלה לסדרה הזו. לא מצאתי בשום מקום סטנדרטי, אלא רק ראיתי באתר של לנובו בארה"ב.

YossXP

New member
אולי אוכל לעזור בזה..

שלח לי פרטים בפרטי, ואנסה והפנות אליך משווק שיוכל להציע לך X60 עם מעבד חזק

למעלה