wynnona

ranmor

New member
wynnona

לקח לי כמה שעות טובות לסיים את זה... התחלתי בסקיצה בעפרון לפי תמונה, משם סרקתי את זה למחשב והמשכתי בפוטושופ... אני צריך עצות איך לשפר את זה אז בבקשה תגיבו. אני בכלל לא מרוצה מההצללות אז אם למישהו יש רעיון לשנות או לשפר אני אשמח!

cckuki

New member
הראש שלה בצילום הרבה יותר מוטה

ולכן ההצללות לא מתאימות לזוית של הראש

shlomit feehily

New member
דיי הזכיר לי את השחקנית הממוחשבת

מ"פיינל פנטסי", חביב ביותר, אתה יכול לשים את הציור המקורי שנראה את ההבדלים?

shlomit feehily

New member
אין ספק, הסקיצה בעיפרון הרבה יותר

מוצלחת לטעמי.

fortune

New member
גם אני מוצאת את הסקיצה כרישום

מצויין ומספק בהחלט. בכל אופן אפשר לאוורר את המוגמר - להבהיר קצת ולהוסיף יותר צללים.

ranmor

New member
שיפור! שיניתי כמה דברים...

הבהרתי את צבע העור, שיניתי את ההצללות, הוספתי ריסים, ועוד כל מיני שינויים קטנים.... מה דעתכם?

ranmor

New member
תודה!

אני עדיין רוצה לשפר... למישהו יש הצעות? היתרון הוא שכל הציור בנוי בשכבות אז אני יכול לשנות הכל...

SC

New member
אני מצטער אבל אני חייב לומר זאת ../images/Emo70.gif

לא די בלהניח דף ע"ג תמונה ולהעתיק את קוי המתאר ואח"כ לבקש עצות לשיפור. זה לא יעזור לך. אתה חייב ללמוד מספר חוקים, כדי שיעזרו לך לדעת לצייר. אתה חייב לדעת למדוד, לסמן את קו האופק (גובה העיניים),לרשום טוב. כל אלו ועוד יביאו אותך בסופו של דבר לתוצאה מרשימה מאוד. בהצלחה

ranmor

New member
אבל חשבתי ששיטה אחת ללמוד

היא להתחיל להעתיק... אתה בעצמך אמרת שכדאי להעתיק רישומים מאמנים אחרים. אז אני מנסה מתמונות... והאם להסתכל על תמונה ולצייר זה לא כמעט כמו להסתכל על משהו נייח ולצייר? אני אף פעם לא מניח דף ע"ג תמונה... אני תמיד מסתכל ומצייר לפי מה שאני רואה. ככה עשיתי את כל מה שהעלתי עד עכשיו ואת הסקיצה הראשונה של ווינונה ורק אחרי שציירתי בעפרון, נעזרתי בסקיצה כדי לצייר בפוטושופ. השימוש בתמונה המקורית היה רק כreference photo שהסתכלתי בה מדי פעם. אם אתה מכיר שיטה טובה יותר ללמוד, מבלי לקחת קורס כי אני מתגייס עוד חודשיים וחצי, אז בבקשה תגיד לי... עצות לשיפור ביקשתי בעקרון רק לעבודה בפוטושופ שמאד נוח לשנות אותה ולהוסיף דברים כי הכל בנוי בשכבות. בעיקר אני פה כדי לקבל טיפים איך להשתפר, ובינתיים אתם עוזרים לי מאד פה...

אין ספק שהעבודה מוצלחת מאוד-

כל עוד אנחנו מדברים על דמיון ויכולת טובה להעתיק בצורה מצויינת- לכן הסקיצה באמת מוצלחת וישר מזהים את וינונה:) הקטע שלי הצללה אינו קל בהחלט.. אולי תנסה להשלים את התמונה דרך הרישום ולא דרך עיבוד במחשב- בהצלחה

how soon is now

New member
עבודה בפוטושופ?!

אני לא מבינה איך הציור שלך נקרא ציור אם עשית אותו בפוטושופ. הרי למרות שאתה עשית את הקווים ואת הסקיצה לבד, אתה לא צבעת אותה,לא אתה זה שנגעת בצבע, אין בה בעצם ציור.... אלא רק מיחשוב.. ולפי דעתי זה לא ציור ולא אומנות. אני מאמינה שכאשר אדם נוגע בצבע ומצייר לבדו , בתוך הציור יש משהו מהאישיות שלו, משהו שמאפיין אותו, דרך רישום ייחודית משלו.... וכאשר אדם צובע ציור דרך פוטושופ זה משהו שכל בנאדם יכול לעשות, וזה לא בעייה לעשות זאת. אני לא רואה בציור שלך כל ניסיון לעשות ציור אמיתי, אם רק תנסה לבד, ביד, בצבע, זה יכול ליהיות מאוד יפה. אני מאוד אוהבת לעבוד בצבע. ובכלל, עבודה בפוטושופ -- אני לא יודעת אם לקרא לזה אומנות.... זה נורא קשה לי לקבל את זה... זה הרי משהו שכל בנאדם יכול לעשות, אני לא מוצאת את הייחודיות.. אולי אם מעבירים מסר... אבל עדיין.. טוב, בטח יהיו הרבה שיצאו נגדי (??)

טוב ממש לא לצאת נגדך..!:)

רק לנסיון אם כל אחד יכול ליצור ציור מוצלח בפוטושופ אז אולי גם את יכולה? אומנות היא יצירתיות מסויימת ויכולת להביע דרך היצירתיות שלך רגש או מצב או כיוון מסויים- לעניות דעתי כמובן! בכל מקרה- דעתך=זכותך:) כל טוב

ranmor

New member
אוקי...

אני לרגע לא התיימרתי לקרוא לזה עבודת אמנות (פשוט אין בתפוז פורום ציור). הויכוח לגבי האם יצירת אמנות במחשב יכולה להיות שוות ערך ליצירת אמנות בלי מחשב, כלומר אם יכול להיות אמן ברמה של פיקאסו ומונה וכו´ שמצייר רק במחשב, הוא ויכוח מסובך מאד ואני לא מנסה אפילו להיכנס לזה. יש הרבה פורומים ומאמרים בנושא בכל רחבי באינטרנט... אבל לפי דעתי זה כן ציור כי הרי אפשר להגיד שכשאת מציירת עם מברשת, זה המברשת צובעת, לא את... אני פשוט משתמש בכלי אחר. ותאמיני לי שצריך גם כישרון וגם שנים של אימון כדי להגיע לרמה מסוימת בציור במחשב, ולהרבה אמנים גדולים במחשב בהחלט יש סגנון מיוחד משלהם. אפשר גם להתחיל להתווכח לגבי אמנות מודרנית אם זה אמנות או לא... האם ריבוע כחול במסגרת שחורה יכול להיחשב לעבודת אמנות דגולה? אני לא פה כדי להתווכח. אני פה כדי ללמוד לצייר ולקבל עצות מאנשים יותר מנוסים ממני. אני לא חושב שציור ביד וציור במחשב צריכים להיות שני דברים נפרדים. המחשב הוא רק עוד כלי נוסף בידי האמן... אני מציע לך להסתובב קצת באינטרנט ולראות עבודות שנעשו בפוטושופ ובתוכנות אחרות ואז נראה אם עדיין תחשבי כך...

how soon is now

New member
אתה בעצמך אומר

שאתה פה כדי ללמוד לצייר... ולפי דעתי ציור צריך ליהיות עם עיפרון או צבע או משהו אחר... ותקרא לי מיושנת, למרות שאני מאוד אוהבת אומנות מודרנית, עם שימוש באבזרים שונים ליצירה כמו חול או משהו דומה, אבל פשוט שימוש במחשב, במיוחד כשאתה רוצה ללמוד לצייר זה לא נראה לי כל כך.. וראיתי תמונות שאנשים עשו עם פוטושופ וזה באמת יפה, אבל........ לא יודעת, קצת קשה לי לקבל את זה..... אף פעם לא עבדתי בפוטושופ ואני לא יודעת איך זה. זו דעתי האישית.

how soon is now

New member
אה, ועוד משהו ששכחתי...

אני מסתכלת על עבודות ממחשב אחרת מאיך שאני מסתכלת על עבודות שנעשו ביד.

למעלה