WU ZHI

• פותח הנושא ZaZen
  • פורסם בתאריך

ZaZen

New member
WU ZHI

חמשת הרצונות- כאשר הסינים מדברים על חמשת הרצונות או כוחות הרצון הם מתיחסים למתח האנרגטי של חמשת האיברים המלאים והכוונה לדוגמא שלפני הכעס (כבד) יש את היכולת לדחוף את החיים כלפי מעלה בפזיזות. לפני פחד פתולוגי יש התכנסות ועצירה עצמית. לפני שמחה(לב) יש התפשטות והתרחבות. בעצב(ראות) לפניו יש עצירת תנועה והתחלת התכווצות. למחשבה או הרהרים(טחול/קיבה) לפני שהם הופכים לאובססיה זו דרך לשקול את הדברים ומהווים מעבר לכל המחשבות. כאשר כולם נמצאים באיזון זה התנאי לחיים פנימיים מאוזנים. שלכם ZaZen

Yin

New member
האם ניתן להסיק מכאן

שטיפול באדם שכועס הרבה יהיה דרך הכבד, ובדאגן יהיה דרך הטחול, וכך הלאה?

ZaZen

New member
כן

אבל לא תמיד כי לפעמים חולשה של הכבד יכולה לנבוע מחוסר בפאזת המים המזינה את העץ לפעמים טיפול יכול להיות גם דרך המעגל המבקר לכן ככול שהרמה של המטפל גבוהה יותר יכולת זהוי המקור לחוסר האזון טובה יותר. בהמשך אני מקווה להביא חומר נוסף על הרגשות להת´ Yin ידידי

m_katzmann

New member
טיפול גוף-נפש

היי יין, טיפול הוליסטי נכון יטפל גם וגם. גם ברגש וגם באבר הפיזי. גם בכח שיש לנו בגוף וגם בתזונה המתאימה. מאיה

Lagrangian

New member
שנג וקה

האם טיפול לא נכון בדפוס - למשל חיזוק הפאזה המגבילה ברצף הקה במקום טיפול בפאזה המזינה ברצף השנג יכול לגרום למחסור כללי (וטיפול בשנג היכן שצריך דווקא לטפל בפאזה המגבילה לגרום לעודף וסטגנציה? ) ניצן

Lagrangian

New member
ועוד משהו

האם טיפול לא נכון כזה - למרות שהוא גורם למחסור, יכול עדיין להועיל בכך שהוא יוצר שיווי משקל בין הפאזות (כך שהמחסור לאט יתוקן ע"י הגוף לכדי הרמוניה כמעט מלאה בין האיברים, ללא מחסור? )

ZaZen

New member
ידידי

אני לא מטפל לכן לא ארצה לפרט בנושאים טיפוליים, אני כן מכיר במקצת את ההבנה והגישה ברפואה הסינית ומה שאני מביא זה את נושא הרגשות. יש לי דעה על השאלה אבל לא נסיון לכן אני חושב שדעתי חסרת משמעות בנושא זה. שלך ZaKen

סתר

New member
מאוד מעניין, אשמח אם אם תוכל להרחיב

ותודה על הכל... סתר

למעלה