WTS

LIOR Y

New member
WTS

אחרי חודש של התרשמות אני מאוד מבסוט מה MAVIC ENDURO שלי, אבל פחות מהצמיגים.
המשקל הכולל שלהם מגיע ל 1.8 קילו צמיגים בלבד! זה מורגש כשאתה צריך היגוי מהיר בעליה טכנית, הכידון "כבד". למישהו יש במקרה גם את הגלגלים האלה ושקל להחליף את הצמיגים? מרגיש קצת מוזר לפרק חבילה של WHEEL TYRE SYSTEM אבל 2 צמיגי SHWABLE 2.25 מורידים לי 700 גרם מהאופניים. מה דעתכם?

The Pinky P

New member
מה הרוחב של הצמיגים?

אם זה בעייה של משקל נטו - לא הייתי מחליף עכשיו, מחכה עד שישחקו לגמרי ואז מחליף למשהו שיותר מתאים.

אם הצמיג מרגיש לך לא מתאים מבחינת רוחב, מבנה קוביות וצורה אגרסיבית מדי - הייתי שוקל להחליף
למרות שגם פה אם לא מדובר בצמיגים קיצוניים (2.4,2.5 וצפונה) הייתי מנסה "לסחוב" עד שייחקו.

אחרי הכל כשתתרגל אליהם ולהיגוי שלהם, כשתליף אותם אתה תרגיש הרבה יותר טוב.

בדרך כלל משקל הצמיג הוא גם פונקצייה של מטרה

אם אתה רוכב אגרסיבי אז את שואף לגלגלים יותר מסיביים וצמיגים מסיביים (רוחב, עובי דופן ומבנה הקוביות)
אם אתה רוכב XC בשבילים לבנים, חפש את הגלגלים ןהצמיגים הקלים ביותר כאשר בצמיגים חשיבות לטקסטורה המהירה ביותר (להקטין את ההתנגדות לגילגול).
לכן השיקול של להוריד משקל בצמיג הוא שיקלול של מכלול דברים ולא רק עצם הורדת המישקל.
יש ברשת מיליון ואחת ביקורות על צמיגים ושימושים בהם, תקרא, תלמד ותחליט.

LIOR Y

New member
קוטר ושימוש

הצמיגים הם 2.4 קדמי ו 2.2 אחורי, שימוש XC ושבילים. הנקודה היא שהגלגלים קלים יחסית, אני מנסה להבין את היתרון של ה WTS מול המשקל הכבד של הצמיגים האלה, ברור לי שהצמיגים כבדים מאוד אני רק לא מבין למה MAVIC מוכרים גלגלים קלים לשבילים עם צמיגים שמתאימים ל DEEMAX המיתולוגים. אולי מישהו פה התנסה יותר זמן ממני והחליט להחליף אותם?

קנית מאוויק אנדורו אז סביר שיהיו עליהם צמיגי

אנדורו, צמיגי אנדורו אמורים להיות וורסטיליים וחזקים, תחרויות אנדורו יש בהם קטעים שהם ממש DH.
ואם אתה רוכב XC אז למה קנית גלגלי אנדורו?
2.4 לא אומר כלום יש לי האנס דאמפ 2.4 ויש לי על סט אחר רייסינג ראלף 2.4, זה שני עולמות שונים האחד זה צמיג XC והשני DH/AM/FR.
אם אתה עושה XC קל בשטחים לא מסולעים אז חפש צמיג קל עם גילגול טוב, גם עם אחורי 1.9-2.0 וקדמי 2.1-2.25 אתה תרגיש טוב, צמיגים רחבים נותנים אחיזה יותר טובה אבל למה שאתה מתאר אין לך צורך בזה.
אצלי הרייסינג ראלף 2.4 יושב על חישוק רחב (P35) ואני רוכב איתם XC נטו על חול כמו FATBIKE, אם הייתי רוכב איתם בשטח מסולע הייתי בטח קורע אותם.
ד"א אתה כל הזמן מדבר על הגלגלים אבל מה שחשוב זה האופניים עצמם האם מדובר באופני XC או באופני אנדורו.

LIOR Y

New member
תשובות

נתחיל מהסוף, אופניים לשבילים XC, שלדת כרומולי HT 27.5 עם זווית ראש 68, בולם 120 וגלגלים כאמור...
העניין השני, ההתלבטות היתה בין ה SLR ל ENDURO, התייעצתי בפורום ועם היבואן וקראתי כתבות בנושא: גלגלים קלים 1660 גרם סט, מתאימים לי כשרוב הרכיבות של הן XC ויש פה ושם קטעים אגרסיביים, כך שאני מרוויח מכל העולמות. וחוזרים לנקודה שממנה התחלנו, בהתחשב בכך שהגלגלים מגיעים עם הצמיגים כטיובלס מוכן אני חושב שרק הצמיגים לא מתאימים לי לסגנון הרכיבה מכל המכלולים של האופניים. אז אתה אומר ש 2.4 יכול להתאים ל XC למרות שהוא שוקל קילו ? כנ"ל לגבי צמיג אחורי, התבלבלתי זה 2.3 850 גרם. תודה :)

בילבלת בגדול

ראשית אני במקומך הייתי הולך בלי לחשוב פעמיים על ה-SLR, יותר קל זה גם יותר טוב למטרה שלך, "פה ושם" אגרסיבי לא יפגע ב-SLR מה גם ששלדה עם 120 ו-68 מעלות זה לא משהו שהולכים איתו למנרה או לחרמון,
אבל בכל מקרה כבר קנית סט ברמה גבוהה והוא לא סט כבד ולכן אכן צמיגים קלים ישפרו משמעותית את הכייף ברכיבה,
לא אמרתי ש- 2.4 שוקל קילו, יש גם 2.4 ששוקל 650\750 גרם, השאלה האם אתה צריך נפח כזה?
נפח גדול אתה לוקח לשתי סיבות, האחת עבירות והשנייה שיכוך (ז"ק) ולרוב זה בא על חשבון התנגדות לגילגול לדוגמה רייסינג ראלף 2.1 יהיה יותר קל ויותר מהיר מ- 2.35
אני אמרתי לך תיקח צמיגים הרבה יותר צרים והרבה יותר קלים, יש צמיגים ברמות של 300 גרם, צמיג טוב בגודל סביר שוקל בד"כ בין 450 ל-650 גרם.
ועכשיו אני אסתור את עצמי,... בגלל שמדובר בז"ק, הייתי הולך על צמיג אחורי עם דופן כפולה גם ע"ח משקל, זה יתן לך יותר ביטחון, פחות תקרים וישמור יותר על הג'אנט, בקדמי לך על צמיג כמה שיותר קל (בתנאי שיש לך בולם וזה לא אופני ריג'יד) ולא לרדת בנפח לעומת האחורי.

LIOR Y

New member
אוסיף

שבגלל שאני על ז"ק, בין היתר זה היה אחד השיקולים לבחירת האנדורו על פני ה SLR , למרות שלא שמעתי ביקורת רעה מעולם על חוזק הגלגל הזה - העדפתי שהאחורי יהיה בעל כושר ספיגה טוב יותר.
אני קונה את העצה לגבי הצמיגים ב 100%
לא חשבתי קודם על נושא הצמיג האחורי, תודה!

The Pinky P

New member
לדעתי אתה רוכב ען צמיג רחב ואגרסיבי מדי.

2.4 מקדימה זה מאוד רחב, אם היית רוכב רק מנרה אז ניחא אבל אני לא רואה איך צמיג כזה יכול להיות מועיל ברכיבות xc.
הוא בנוי גם מאוד אגרסיבי עם קוביות גבוהות בדפנות.

אני הייתי מחליף את הקדמי ל - 2.2 בעל מבנה שנוטה לגלגול קצת יותר טוב ושם את ה2.4 במחסן בשביל
משימות מיוחדות.

LIOR Y

New member
זה מה שיהיה

העליתי את הנושא לפורום כי בכל זאת זה לפרק מערכת "מהוללת" שמתאימה את הגלגל לצמיג בצורה מושלמת, היה חשוב לי לקבל את חוות דעתכם שאני לא טועה.

תודה :)

shangu23

New member
אתה לא טועה

גם אם המערכת אכן "מהוללת", היא ככל הנראה לא מתאימה לצרכים שלך, שים מקסיס אדוואנטאג' ברוחב המתאים מקדימה ותהיה מרוצה, באחריות...

LIOR Y

New member
הזמנתי 2 שוובלים :)

יש מצב שהאחורי ישאר, נראה את הדופן של השוובל קודם

למעלה