WTF?!

Funky Giraffe

New member
WTF?!

בין האורחים שיהיו בדיסק של רוי: קובי אוז, אביתר בנאי, שאנן סטריט, איילה אנגדשט ותמי רק לי זה נשמע כמו התחלה של בדיחה? איך הוא הקפיץ את המנייה שלו עם הרשימה הזו... כבוד למגזר! נשמע שהולך להיות אלבום סוף העולם רק לפי הרשימה הזו אבל נחייה ונראה

DJ$upreme

New member
אני באמת רוצה לשאול אותך

למה בכלל האורחים מעניינים כאשר הציפיה היא לאלבום של האמן עצמו, אמן שלא הוציא עד היום חומרים בעברית כלל. למה תמיד רוצים לדעת "מי עוד על הדיסק"? אני יכול להבין אצל אמן ותיק כמו פורטיס שמעניין לבדוק האם הוא עושה דברים חדשים או מתערבב עם סגנונות חדשים. אבל כל האינפלציה הזאת באירוחים, בעיקר כאשר מדובר בדיסק בכורה, היא לא לטעמי. בדיסק בכורה אני רוצה לשמוע את האמן עצמו בהנחה שאני אוהב אותו. לא אומר שלא צריך אורח אחד או שניים כדי לגוון ולהוסיף עניין וצבע, אבל כשהדבר הראשון שמדברים עליו זה רשימת האורחים, אני אומר - חבל. וזה שזה היפהופ זה לא תרוץ, נהפוך הוא, זה מדגים את העניות שבז'אנר. לגופו של עניין שאנן אחלה גבר אבל היה לי מספיק שאנן השנה ובכל מקרה הוא ואילה אינגדשט זה צפוי רצח לאור האירוח של רוי באלבומים שלהם. מה שכן אביתר בנאי יציאה.

חחחחחחחחח יאו אתה כזה הייטר

חבל שקנייה ווסט לא הוציא דיסק בעברית, היית אומר שהוא blew

Funky Giraffe

New member
אז לא הבנתי למה אתה מפגין עניין בשרשור שלו

באמת אחי, עם כל הכבוד. עזוב. לא הקטע שלך, אל תגיב, לא מבין מה הטעם סתם להעיק בשרשור עם ירידה מגניבה כזאת.... אלא אם יש לך משהו ממש חכם להגיד על זה ובא לך לדבר תכל'ס - מה אתה לא אוהב אצלו. אחרת אין טעם להגיב סתם "איכס"... ככה אני רואה את זה לפחות.

Funky Giraffe

New member
שאנן ואיילה זה באמת צפוי רצח

ותתפלא אבל זה לא מה שתופס אותי - יותר מזה: אני אפילו אתפלא אם השיר של שאנן ורוי ייצא טוב, זה ייחשב עבורי כהפתעה... אבל אביתר בנאי זה בהחלט מרתק, קובי אוז מוזר, תמי פדרמן - על הנייר - לא מעניין בכל אופן - לגבי מה שאמרת: "בדיסק בכורה אני רוצה לשמוע את האמן עצמו בהנחה שאני אוהב אותו. לא אומר שלא צריך אורח אחד או שניים כדי לגוון ולהוסיף עניין וצבע, אבל כשהדבר הראשון שמדברים עליו זה רשימת האורחים, אני אומר - חבל. " אני נתקל בגישה הזו מאות פעמים ביום ואני לא מסכים איתה בתכליתה... לדעתי ריבוי אורחים היא לאו דווקא 'גזילת פוקוס' או משהו כזה, אלא הרבה יותר קרוב לחיזוק משמעותי. יש המון אמנים שמשלימים בארץ זה את זה, ושיתופי פעולה מוצלחים שלכאורה עומדים בגדר השיוך של "חד פעמי" יכולים להוליד אלבומים משותפים או הופעות משותפות, או סתם שיר שפשוט יצא ממש ממש טוב. ככה אני רואה את זה. ועזוב שניה את פורטיס, לא קשור לאמן וותיק או לא (אף על פי שכשמדובר באמן ותיק זה הרבה יותר מגניב לשמוע שהוא מתערבב עם דברים שנראו לך זרים ולא קשורים כשחושבים על אותו אמן ותיק קודם - קיצר אתה מופתע) תמיד כיף לשמוע אמנים עושים דברים חדשים - בתנאי כמובן שהחומר יוצא כמו שצריך... כל עוד השירים טובים אני רגוע.

TakTik

New member
אהם...

סאבלימינל,נימרוד רשף,צ'ולו,שלוש לראש,גלי עטרי,מוקי,קוואמי,בייבי ג'י,סיקס,יאנג-אי,קוטג',סניקרס,קאשי,רוי אדרי,אמורא,מג'יק........ אפילו לדיסק כפול זה הרבה

DJ$upreme

New member
דווקא בדיסק של קוואמי

האורחים העיקרים, מומי וקוטג', הם חלק מאוד אינטגרלי מהחבילה, ומחוברים לאלבום לגמרי וליצירה שלו. לא מדובר בהנפצה.

volatile

New member
בלי קשר לאורחים עיקריים

היו שם סתם מהזכרון גם פורטיס וטי אן ועוד.

DJ$upreme

New member
אני כל כך מסכים אתך

(אתה לא באמת חושב שכתבתי את מה שכתבתי בלי להתייחס לאלבום של מומי, נכון?) למעשה אני חושב שזו החולשה המרכזית של היפסול. עם זאת היה משהו נכון באירוחים הללו בדיסק שאמור לתת סוג ראשון בארץ של פיוז'ן בין היפהופ לסול, כי היה ברור שמומי לא יעשה ראפ. מכאן גם שמו של האלבום וזה היה הקונספט שלו. אבל אם יש משהו שאני מצטער עליו זה שמרוב האורחים דווקא השירים שהצליחו לא נתנו מספיק מקום למומי כזמר ויוצר להתבטא. בגלל זה בדיוק כמות האורחים באלבום השני צומצמה כמו גם ההחלטה על להמנע לחלוטין מקאברים. ואם היה לי שקל על כל פעם ששמעתי את השאלה "מי באלבום", היו לי די הרבה שקלים.

היפ-הופ זה ז'אנר שאירוחים עושים לו טוב

ותכלס.. אין כלללל-כךךךך הרבה אורחים אצל רוי מה שאני הרגשתי כששמעתי את האלבום הוא דבר אחד עיקרי וחשוב וקוראים לו: "רוי רויאל אדרי", וכמובן פלוס כמה חברים מסביב בקשר למומי: אני חושב שכמו שהאלבום של מומי הצליח בצורה פושרת, הוא גם יכל להצליח בצורה פנומנלית, לדעתי זה קשור יותר לשיווק מאשר לתוכן, כי היה בו תוכן, ואיזה בנאדם לא ירצה לקבל כל-כך הרבה באלבום אחד? אבל איך שאני רואה את זה- פשוט היה בו משהו לא מספיק מושך מבחינה שיווקית..

DJ$upreme

New member
מבחינתנו ההצלחה היתה אדירה

3 להיטי פלייליסט גדולים, שיר השנה בכמה מקומות, זמר השנה בכמה מקומות. עשרות על עשרות של הופעותברחבי הארץ, לא יכולנו לבקש פריצה מוצלחת יותר לאמן באלבום ראשון ובז'אנר לא מוכר.

DJ$upreme

New member
בוודאי שכן

שתי מהדורות פחות או יותר אזלו, מבחינתי זה סבבה אם לומר את האמת אין לנו נתונים מלאים ומדויקים כי המאסטר לא שלנו.

למעלה