Wreck diving

Wreck diving

אם אני מתכנן חופשת צלילות לספינות טבועות, לאן כדי לסוע ? אני יודע שיש מקומות בים תיכון (צרפת, מלטה), אבל לפחות בחלק מהאתרים מדובר על עומקים גדולים מ-30 מטר, ואני, מה לעשות, עדיין לא צולל טכני או נייטרוקס. אני יודע גם על האיים במזרח הרחוק, אבל הם קצת רחוקים ויקרים להגעה. הצעות התקבלו בברכה. נ.ב. גם אני ראיתי את הסרט אתמול על הבלו הול. קטע הסיום פשוט מדהים, לדעתי הסרט צריך להיות חובה בכל קורס צלילה בישראל, כדי שכל המפגרים שאחרי 10 צלילות רוצים לצלול שם או סתם לעשות שטויות, יבינו שיש סיכוי סביר שיחזירו אותם בשק. ממש צריך לחלק את "פרסי דארווין" לחלק מהאנשים שהופיעו בסרט. הומר

ניב ד

New member
אמנם אני לא כל כך מומחה לנושא

אבל ממה שהבנתי רוב צלילות האלה הן צלילות עומק של לפחות 35-40 מ´. יש איזורים שלמים בים התיכון או ליד חופי ארה"ב של ספינות טבועות, רובן כאמור בעומקים הללו לפחות. כדאי לפחות עם ניטרוקס אם אפשר. לגבי הסרט גם התגובה הראשונה שלי היתה שחובה להראותו בכל קורס צלילה אבל אז חשבתי על זה קצת ונראה לי שזה יותר מדי טיפול בהלם. אתה צריך להיות אחד שצולל קצת כדי להבין נכון את הסרט, ואנשים שרק בקורס לא יבינו אותו או יבהלו מדי וחלקם לא ירצה לצלול בכלל. דבר נוסף - כמו שאמר גידי שמיר - תמיד יהיו רבים שירצו לעשות את זה למרות שהם יודעים את הסיכונים. זה חלק מן הטבע האנושי. ואגב אם חושבים על זה קצת - אחוז הצוללים ששבו מן הקשת גדול הרבה יותר מאלה שלא... ואין בזה שום המלצה חלילה לנסות !! אפילו בקיץ ממוצע טובעים סתם ככה בים לפחות 10-20 איש (מזכרון - לא סטטיסטיקה מדוייקת). אז לפי הססטיסטיקה של הבלו הול - ממוצע של 4 לשנה (מתוך אלפים רבים של צוללים) אני חוזר על טענתי מאתמול שזה לא כזה היסטרי.

קותי

New member
ניב, פעם אמרת לי שאם אני לא כל כך

מומחה לנושא, עדיף שלא אדבר עליו
אבל אני לא אבקש את זה ממך כי אני חושב שכל אחד מוזמן לתרום את דעתו. מקסימום יעשה קצת צחוק מעצמו
לגבי צלילות WRECK הן מתבצעות בין עומקים של 5 מטר לבין עומקים של 100 מטר ויותר. ישנם מקומות מסוימים (חי-בר דיבר על בית הקברות לאניות בצפון קרוליינה, ויש למשל TRUK LAGOON במיקרונזיה ) שבהם יש ריכוז של אוניות טבועות. אם תסתכל בלינק של TRUK תוכל לראות שהצלילות הן לעומקים שבין 20 פיט (בערך 6 מטר) ועד 140 פיט (מעל 40 מטר) כלומר שאפשר ליהנות מצלילות ל WRECKS בכל הרמות. מעבר למקומות שבהם יש ריכוזים כאלה, רוב מועדוני הצלילה בעולם מתהדרים ב WRECK מקומי אחד או שניים כך שלכל מקום שתסע, תוכל ליהנות מצלילת WRECK אם אתה לא מתעקש על "רק צלילות WRECK".

ניב ד

New member
אתה מוזמן לבקש תמיד...

אבל בלי קשר - אני אומר בבירור - אני לא יודע לגבי ספינות בעומקים רדודים, אבל ממה שקצת הסתכלתי בעבר בשביל עצמי התרשמתי חד-משמעית שרוב הספינות ה"שוות" הן בעומקים שציינתי לפחות. מובן שתמיד יש גם רדוד אבל אנחנו לא מדברים על דברים בסגנון היתוש... ועם קולה כבוד לחיפה ומקומות כאלה - קצת שרידים מפורקים לחתיכות הן לא ממש Wreck בעיני. יותר בכיוון הטיסלגרום או הזינוביה וכאלה. שלא לדבר על הצוללות של שלומי... (שמתי לב שאני משתמש המון בשלוש נקודות !).

קותי

New member
יופי, עכשיו אתה כבר יודע ...

על ספינות שוות בעומקים לא כל כך גדולים - אחרי שבדקת את הקישור שהבאתי ל- TRUK LAGOON

נעל סנפירך על רגליך

כאשר אתה מדבר על חיפה ואתריה
אתה מגיע מחר לבסוף? אם כן, הרפרטואר כולל את הטורקית! עומק 12מ´, לא יותר, אונית מטען שלמה (טביעה ספונטנית) עם המון דגים מסביב ומרבץ תמנונים מוכרז. אז אם כן, נפגש. אם לא, שיהיה לך שב"ש. אהה, כן... תגיד לי ניב... מה יש לך עם השלוש נקודות היום...???

ניב ד

New member
ואם לדייק קותי ידידי -

אנהג מעשה פ"ש ואצטט מהודעתך דאז: "אין לי מושג ולכן אני מרשה לעצמי לקשקש בענין (וכמובן שיכול להיות שאני מדבר שטויות)". ועל כך אמרתי שאם אין לבנאדם מושג... (שוב שלוש נקודות אוף!). לעומת זאת אני אינני אומר שאין לי מושג אלא רק שאינני מומחה גדול לתחום זה ספציפית. ואגב, מה דעתך על דבריו של גידי אמש ?

קותי

New member
אתה רואה, אני מאד צנוע

אמרתי שאין לי מושג - ודברי קיבלו אחר כך חיזוק או שניים ממקורות לא מבוטלים
על איזה דברים של גידי אתה מדבר? הוא דיבר הרבה אתמול.

חי בר

New member
אם יוצא לך להגיע לאמריקה, אז

יש את "בית הקברות לאוניות" בצפון קרוליינה. מקום מדהים. תעשה חיפוש במנוע של הפורום בשביל לקרוא קצת דווחים. ותגיד, בחיפה כבר צללת? זוהי האופציה הכי קרובה שיש לך בתור התחלה. בפס האפור תוכל לראות פירוט מקיף + תמונות של נפתלי של לא מעט אוניות באזורנו.

gidib

New member
קרואטיה PULA יעד נופש חדש מתחיל

לפעול ב21 מרס, אני אהיה על הטיסה הראשונה, קבעתי פגישה עם מועדון צלילה מקומי שעיקר פעולתו wreck diving. לא מבטיח שאכנס למים, קר שם בחוץ... אבל מבטיח לחזור עם פרטים. מצרף קישור לאתר המועדון. גידי.

למעלה