WR250R הנמכה - כדאי?

yo199

New member
WR250R הנמכה - כדאי?

שלום לחברי הפורום.

שמי יוסי, בן 27 וחדש בתחום. רכשתי לאחרונה WR250R 2015 שמשמש אותי ככלי תחבורה ליום יום וככלי פאן בסופ"שים. היום ירדתי איתו לשטח פעם ראשונה - האמנם רכבתי כמו כוסית (עם פתיחות גז פה ושם) אבל וואו, זה חתיכת אימון כושר.

בכל מיקרה - האופנוע גבוה לי מאוד. אני בקושי נושק לרצפה עם רגל אחת וחשבתי על האופציה להנמיך אותו. האם יש התנגדות לבצע כזה דבר?

נ.ב אני חושב שתראו אותי פה יותר ;)

Fengluzon

New member
דעתי בנוגע להנמכה...

ראשית מה הגובה שלך?
לפעמים עדיף לנסות לשפר את הטכניקה ( תלוי גובה ואופנוע) מאשר לשנות את גאומטריית האופנוע והתנהגות המתלים.
כעיקרון , הנמכה בין 1 ס"מ ל 1.5 ס"מ לא תפגע יותר מידי בהתנהגות האופנוע.
הנמכה של 5 ס"מ , בהחלט תפגע בהתנהגות האופנוע מבחינת המתלים שיאבדו חלק ממהלכם בשל קיצור מהלך המתלה וכן בשל שינוייי הגאומטריה של האופנוע.
אתה תמיד יכול לשקול לגלח את הכסא ובכך לזכות בהנמכה הרצויה.
כמו כן אתה יכול להנמיך את האופנוע דרך הלינק בבולם האחורי.( ולפצות מעט בבולמים הקדממים ע"י הכנסת הבולמים בתוך המשולשים, אבל לא יותר מידי).
באופן כללי, עדיף כפי שציינתי קודם, לשמור על מהלך המתלים וכן לשנות כמה שפחות את גאומטריית האופנוע.
בכמה מ"מ / ס"מ אתה מעוניין להנמיך את האופנוע?

yo199

New member
תודה על התגובה הזריזה

אני בגובה של כ1.73מ' בערך. אני בינתיים קראתי שיש אפשרות סטוק להנמיך את האופנוע באינץ' וחשבתי באמת לעשות את זה.

הבוקר חזרתי מרכיבת שטח והיה חלקים של חול ים כזה שנתקעתי, או כשהיו איזורים בעייתים שניסיתי להסתובב - הרגשתי מאוד את הקושי בגובה. להנמיך באינץ ממש יפגע בהתנהגות?

Fengluzon

New member
לדעתי האישית...

2.5 זה כבר יותר מידיבמשחקים עם הבולמים.( לא בהנמכת המושב).
א. אתה לא כל כך נמוך.
ב. אם אתה ממש מרגיש שאתה לא יכול לשלוט באופנוע ואתה מעוניין להנמיכו, הייתי מתחיל בגילוח המושב או רוכש lowering link kit.
&nbsp
באופן אישי, הייתי מתחיל בגילוח המושב ומשם מתקדם. זה הפתרון הזול ביותר לפני שאתה נכנס להוצאות שלפעמים יתכנו כמיותרות.

yo199

New member
גילוח מושב

איך בדיוק מגלחים מושב? זה לא בעצם אומר להרוס אותו ולקרוע?

Fengluzon

New member
לא ממש. אתה הולך לרפד ומבקש לקצץ במידה

הרצויה ללא פגיעה באיכות הרכיבה (שעדיין ישאר ספוג) וללא הגעה לבסיס המושב.
ישנם סרטים ביוטיוב.
בהצלחה.

Fengluzon

New member

yo199

New member
מכיר מישהו מומלץ לעשות את זה אצלו?

כידוע בארצינו יש הרבה "חאפרים" שיעשו חרא עבודה - האם אתם יכולים להמליץ על מישהו מנסיון, שיגלח את המושב בצורה טובה ואיכותית?

Fengluzon

New member
הייתי עושה זאת בעצמי. מצטער, אני לא מכיר

באופן אישי, אך אני מניח שכל מוסך מכובד יכול לעשות זאת.
נסה במוסך בו אתה מטפל ותשווה מחירים.
מעבר לכך, ישנם רפדים באזור דרום ת"א שרבים מהרוכבים פונים אליהם להרכבת כיסויים חדשים. אני מניח שדיי בקלות הם יוכלו לעשות את העבודה הזו.
אולי מישהו בפורום יוכל לענות לך על מישהו ספציפי.

doutsh

New member
1.73 זה לא נמוך, בטח לא לאופנוע דו"ש רך שכזה

אם אני לא טועה הממוצע באוכלוסיה הוא 1.75 ככה שמצבך טוב מאד. רוכבים נמוכים ממך רכבו על כלים גבוהים יותר.
מה שאתה מתאר נשמע לי קצת מוזר -
על פי הנתונים גובה המושב שלך הוא 930 מ"מ, ואילו בגאסגאס שלי הוא 950 מ"מ.
אני 1.75 ומגיע בקלות ובבטחה לרצפה.
יכול להיות שהקפיצים קשים מדי למשקל שלך, והאופנוע לא שוקע מספיק?
בכל מקרה, לדעתי המצב שלך רחוק מלהצדיק משחק כלשהו עם הגובה, כולל גילוח מושב.
כמו שהציעו כאן תכוון סאג (בהנחה שהקפיצים מתאימים למשקל), תרכב כמה רכיבות טובות ותחזור לספר.

enigo

New member
עם 1.73 אין טעם להנמיך

אני לא גבוה ממך בהרבה, ועם ה-WR-R אין לי שום בעיה. זה עניין של הרגל והבנה שאתה לא אמור להגיע עם שתי רגליים לקרקע באופן מלא כשאתה יושב על האופנוע. בדיוק כמו שרוכבי אופניים מתחילים תמיד מכוונים את המושב נמוך מדי מאותה סיבה.
אני מניח שאתה רוכב מתחיל, לפחות על האופנוע הזה/בשטח - אז קח את הזמן וצבור קצת נסיון עם האופנוע לפני שאתה נכנס לשינויים יקרים שיפגעו ביכולת האופנעו בנסיעה.

yo199

New member
הגובה בשטח לא מטריד אותי...

זו הנסיעה היומיומית לעבודה ששם מפריע קצת הגובה. למשל עם מכנסיים מסויימים קשה לי להניף את הרגל מעל הכסא כדי לעלות על המושב. אבל אני מתחיל להתרגל אני מניח.

yoe66

New member
לך על זה!

אני באותו גובה (ביום טוב על עקבים)
זו תמיד היתה הבעיה שלי גם כשהטכניקה שלי היתה לא רעה בכלל
בייחוד ככל שתשתפר ותעז יותר כך תגיע יותר למצבי כמעט נפילה
הגובה עשוי להציל אותך
&nbsp
אל תבצע שום שינוי חובבני!
בצע את ההנמכה בעזרת שילוב של החלפת הזרועות המחברות של הבולם
ובעזרת בורג חיבור שאינו עגול לגלגל האחורי
כמובן שתצטרך להנמיך את גובה המשולש הקדמי על הבולמים בהתאמה
בהצלחה

yo199

New member
הנמכה ע"י החברה

זה יתבצע ע"י החברה ולפי מה שקראתי יש דרך מובנת מראש להנמיך אותו עד אינץ מבלי שצריך לרכוש לינק מיוחד

enigo

New member
אתה 1.73 באיזה עולם?

פעם אחרונה שנפגשנו יכולתי לראות את הפרעושים על קצה הפדחת שלך כשאתה עומד זקוף...

enigo

New member
אתה רומז שאתה קירח גם בביצים?

או שאתה יותר גבוה בשכיבה מבעמידה?

yoe66

New member
אני רומז שכשתשכח שהיה לך שיער

אני עדיין אצטרך צמות
כמו כן מאחר ואתה מאבד את הדיסקרטיות שלך לא ארשה לך למצוץ לי שוב

למעלה