זה לא הכיוון ב-WPF
אני עובד כבר כמה שנים טובות עם XAML (בכל סביבות הזאמל השונות, כולל טלפונים וסילברלייט) ועד עכשיו מעולם לא נזקקתי להוספה בזמן ריצה של פקדים.
אפשר כמובן לעשות את זה, ולא צריך לעדכן את הזאמל (זה בסה"כ רצף של הוראות שבזמן קומפילציה מיתרגמות לסי-שארפ) אבל אני בהחלט לא ממליץ על זה, זה אומר שאתה הולך לגמרי בכיוון לא נכון, וחבל כי זה ייקח לך הרבה יותר זמן וייצור לך הרבה מאד בעיות, WPF אינו בנוי לשיטת העבודה הזו.
רוב השאלות שלך הן בנושא ה"איך" כלומר אתה בחרת פתרון ואתה שואל איך לבצע אותו. כאשר יוצאים מנקודות הנחה שגויות, ה"איך" משמעו בעצם איך לממש פתרון שגוי. תגיד לנו את ה"מה" (כלומר הדברים שאתה מעוניין להשיג בסופו של דבר) ואנחנו נסביר לך את ה"איך" (כלומר מה הדרך הסטנדרטית, הטובה, מהם הקיסטומים שאפשר לעשות, וכן הלאה)
סביבת WPF בנויה לשיטת עבודה מאד ספציפית (MVVM) והיא מלאה באופטימיזציות שמיועדות לשיטת העבודה הזו, ובפקדים שמיועדים לעבוד בדרך מסויימת. אם אתה מנסה לעשות את הדברים בדרך שלא יועדו לה, אתה תאבד גם יכולות וגם ביצועים, אבל בעיקר זה ייקח לך הרבה הרבה יותר זמן.
אני הייתי מציע לך בתור התחלה לעצור את מה שאתה מנסה לעשות, לגשת ליוטיוב, ולחפש MVVM tutorial ששם מסבירים צעד אחרי צעד איך בונים את ה-ViewModel ואיך עושים Binding וכמובן גם הייתי לוקח טוטוריאל בנושאי ה-UI השונים, ובראשם XAML Layout panels וגם אחד הנושאים החשובים ביותר בזאמל שזה ItemsControl למיניהו. יש מאמרים נפלאים בנושא באתר של DrWPF
בברכה,
זיו