WOW!
6X17

Lady of Buffdom

New member
WOW! ../images/Emo58.gif 6X17

אוקיי, זה היה אחד הפרקים הכי מדהימים בסדרה! זה נכון שעשו את הרעיון הזה בעוד סדרות פנטזיה, כמו במכושפות, אבל בבאפי זה היה פרק מדהים במיוחד! קודם כל, הטריו בעצם שלחו את השד, לא? בקשר לפרק - מי יודע? אולי זה נכון, אולי באפי מעולם לא עזבה את המרפאה... הרי עכשיו חל בה שיפור. הרופא צדק כשאמר שהסקוביס נפרדים בזמן האחרון, מה שקורה בעונה השישית. וגם הביג באדס הם לא מפלצות אלא 3 חנונים שלמדו איתה בבית ספר. זה מה שיפה בפרק, שהוא לא סוגר קצוות. ספייק היה משעשע: On the other hand, it might explain some things -- this all being in that twisted brain of hers. Yeah. Thinks up some chip in my head. Make me soft, fall in love with her, then turn me into her soddin' sex slave-
כשווילו נותנת לבאפי את השיקוי ואחרי הביקור של ספייק, באפי חושבת שבעצם אולי עדיף להרפא. בלי כל הבעיות שיש לה עכשיו, בלי שדים, בלי ספייק. יהיה טוב אם היא תצליח להרפא שם, תהייה נורמלית, לא תהייה יותר קוטלת עם בעיות ותהייה עם ההורים שלה. באפי רוצה להאמין בזה כל כך, עד שהיא כולאת את כולם במרתף עם השד. ועוד אחרי שהרופא מזכיר לה שהיא הייתה בהכרה בקיץ הקודם (כלומר, אחרי שהיא מתה והייתה בגן עדן), ושהחברים שלה בסאנידייל הם אלה שהחזירו אותה לעולם הנוראי ההוא. היא כבר מתחילה להאמין שזה לא אמיתי. איך יכול להיות שנבחרה להלחם בשדים? איך זה יכול להיות שהיא שוכבת עם ערפד שהיא שונאת? כל זה לא הגיוני. אבל בסופו של דבר היא לא מסוגלת. מה שג'ויס אומרת לה (אגב, נחמד לראות אותה שוב), שהעולם הוא מקום קשה לחיות בו אבל יש בו אנשים שאוהבים אותה, היא מיישמת את זה במציאות שלה ולבסוף עוזרת לסקוביס ומביסה את השד. היא עזבה סופית את העולם ההוא, שבו היא במוסד. ושוב, מה שבעיקר עושה את הפרק הזה כל כך טוב הוא שהסוף פתוח. אולי המציאות שם היא האמיתית.

../images/Emo13.gif ../images/Emo58.gif 6x17

אז צדקתי הא? :) אז באפי אמיתית? או לא אמיתית? או אמיתית? מאוד אהבתי איך ששיחקו איתנו ועם באפי בו זמנית בפרק הזה. לבאפי היתה נטייה מאוד חזקה כל הזמן לחשוב שבאמת כל ה'קוטלת' issue בראש שלה בעוד שאנחנו מצד שני מאוד רוצים להאמין שלא
שם הפרק עצמו די מתעתע. באמת היה טוב לראות את ג'וייס והאנק שוב, והסוף היה עצוב מצד אחד, ופתוח מצד שני-כמו שאמרת. JOYCE: Buffy? Buffy! Buffy, fight it. You're too good to give in, you can beat this thing. Be strong, baby, ok? (Buffy crying) I know you're afraid. I know the world feels like a hard place sometimes, but you've got people who love you. (tearful) Your dad and I, we have all the faith in the world in you. We'll always be with you. JOYCE: You've got ... a world of strength in your heart. I know you do. You just have to find it again. (whispering) Believe in yourself . BUFFY: You're right. (sad smile) Thank you. BUFFY: (tearful) Good-bye וכל מה שג'וייס אמרה היה צודק לגבי 2 העולמות.. חוצמזה שבאפי בבית החולים נראתה לי מאוד צעירה. ואיזה נחמד לראות את טארה מצילה סקוביז! Go Tara! ואל.

../images/Emo58.gif 6X17

פרק מגניב בהחלט אבל חשבתי על זה קצת ולא הייתי רוצה לראות אותו כפרק שמסיים את הסדרה. מה שכן, הם עשו את זה בצורה כזו אמינה, כך שבכל רגע שיניתי את דעתי. היא שם/היא לא שם? עדיין לא החלטתי סופית
פרק מגניב, כבר אמרתי?

B a n j o

New member
אותי הוא דווקא עיצבן ../images/Emo58.gif לפרק

לא יודע למה, אבל כבר כתבתי ביקורת לפרק הזה שבה הסברתי. כנראה שזה נושא טחון כבר בטלוויזיה. החל מ"כוח המחץ" בפרק שבו בן-גל חושב שהוא מטורף כי משתמשים ברפליקות של החברים שלו... זה גם היה בהרבה סדרות מד"ב כמו חלל עמוק 9. אבל אני מוכרח לומר שכצפוי, בבאפי עשו את זה יפה. הסוף היה אכן פתוח כשרואים את הרופא אומר להורים שלה WE LOST HER. ואנחנו לא יודעים אם זה חלק מהחלום או מהאמת. ובתכל'ס מבחינתנו, זה יכול להיות מאוד הגיוני. למרות שיש את אנג'ל אז איך הם מסבירים את זה ?

Lady of Buffdom

New member
תראה ../images/Emo58.gif לפרק

באפי היא גם סדרת פנטזיה, אז ג'וס ושות' משתמשים ברעיונות שגם בסדרות אחרות משתמשים בהם (לא אמרתי מילה על העתקה, אלא על שימוש ברעיונות דומים). היו לנו כבר בעבר רעיונות שהשתמשו בהם גם בסדרות אחרות כמו החלפת הגופות בין באפי לפיית', יום שחוזר על עצמו (למרות שבבאפי זה רק היה קטע ב-life serial), מחזמר שלפי מה שאנשים אומרים כאן עשו גם בזינה, מקרה שבו הדמויות שוכחות מי הן וכו'. הקטע הוא שבבאפי לוקחים את הרעיונות האלה ומפתחים אותם בצורה מדהימה. קיבלנו את המחזמר ואת טאבולה ראסה - 2 פרקים מדהימים ביותר, את 2 פרקי פיית' שתרמו המון לעונה הרביעית ולעלילה הבינונית שלה, וכאן את הרעיון שבאפי חושבת שהיא משוגעת. אז מה שונה כאן מסדרות אחרות? אני ראיתי פרק במכושפות שבו פייפר מגלה את עצמה בבית משוגעים. הרופאים אומרים לה שהיא הוזה, שהיא לא מכשפה ואין שדים. זאת הייתה למעשה השפעה של שדים שגורמים לה לחשוב ככה. עד כאן הדימיון בין 2 הפרקים - אין במכושפות ציון של זמן ולכן זה לא נראה הגיוני שמצב כזה יכול להיות. בבאפי לעומת זאת, רואים שזה קרה לפני סאנידייל, כשהיא פגשה את הערפדים הראשונים שלה ואושפזה למשך מספר ימים. לכן זה יוצר הרגשה שאולי היא עדיין עוד שם. יותר מזה, במכושפות פותרים את העניין לתמיד - העולם ההוא הוא רק הזייה והעולם במכושפות הוא האמיתי. האחיות שלה וליאו נכנסים להזיות ומשכנעים אותה שזה לא אמיתי כי אם היא הייתה "נרפאת" השדים היו הורגים אותה (אני לא זוכרת ממש איך זה היה). בבאפי לעומת זאת אין פתרון. באפי אולי הוזה הכל - לעולם לא נדע. הפרק בבאפי משאיר עם מחשבה, לעומת הפרק במכושפות.

B a n j o

New member
../images/Emo58.gif לפרק

ראיתי את מכופשות הזה. היה די מטופש ולעוס לטעמי... אבל את צודקת, באמת בבאפי יש השקעה ניכרת הרבה יותר וגם אמרתי את זה. אבל הרעיון עצמו כבר מעיק, בכל סידרה... לא יודע, אולי זה רק אני שזה מרגיז אותו.

unsolved mystery ../images/Emo58.gif 6x17

בחיי, לך תיכנס למוח של באפי, רק 40 דקות איתו ולגמרי התחרפננו, מה אתה מסבך את העניינים עוד יותר?
ואל.

Lady of Buffdom

New member
השאלה היא ../images/Emo58.gif לפרק

מתי נכנסנו למוח שלה?
אולי יהיה לזה המשך בסוף הסדרה. למשל אם באפי של סאנידייל תמות פעם שלישית, ואז באפי האמיתית תצא מחוסר ההכרה ותירפא.

Lady of Buffdom

New member
שימו לב למשהו מעניין ../images/Emo58.gif לפרק

זוכרים מה אוז אומר ב"אירשוט"? Oz: I am my thoughts. If they exist in her, Buffy contains everything that is me and she becomes me. I cease to exist. Huh... No one else exists either. Buffy is all of us. We think. Therefore she is. מוכר מאיפשהו?

Lady of Buffdom

New member
לא יודעת...

סתם גלשתי לי בבאפיגייד לחפש ציטוטים נחמדים, ומצאתי את זה, אז נזכרתי בפרק. אוז שולט!

קלואי1

New member
../images/Emo58.gif617

ברגע שראיתי את הפרק נזכרתי במה שאוז אמר (או יותר נכון חשב) באירשוט...

Lady of Buffdom

New member
6X18, 6X19 ../images/Emo58.gif

לא יודעת אם שמתם לב, אבל אני מתקדמת קצת יותר מדי מהר עם הפרקים... זה פשוט ממש מותח! טוב, אז בקשר ל-6X18: הנה משהו שלא ידעתי על העונה השישית - אניה חזרה להיות אנינקה!
רק מה, לא נראה שזה כל כך הולך לה... היא מאוד פגועה אחרי שזאנדר עזב אותה, הוא האדם שהכי קירב אותה לאנושיות שלה, עזר לה עם האנושיות שלה, גרם לה להתאהב... עכשיו לא רק שהוא עזב אותה בדרך פוגעת ממש לפני החתונה, היא גם איבדה את הרצון להיות אנושית. עדיף לה לחזור להיות שדה כמו פעם, בלי להפגע מגברים אלא להיפך - לפגוע בהם. מאחר והיא לא מצליחה, היא ממש שבורה ובדיכאון. ומי עוד שבור ומדוכא? וויליאם דה בלאדי (למה שכחו מכל הוויליאם-ססילי thing? יכול להיות ממש מגניב!) אז דבר אחד מוביל לשני והם כבר על שולחן המג'יק בוקס... שמתם לב שהיא התנשקה כבר עם כל הגברים של הסקוביס? (זאנדר, ג'יילס וספייק.
) ואז הסקוביס גילו עליהם, וגם על באפי-ספייק. שוב זאנדר מגיב בכעס כלפי גבר שבאפי נמצאת איתו במערכת יחסים. אפילו שזה ספייק והוא שונא אותו. בכל זאת זאנדר הודה ב-intervention: Xander: No one is judging you. It's understandable. Spike is strong and mysterious and sort of compact, but well muscled.
אה, ו-ווילו וטארה חזרו להיות ביחד. אז ג'וס החליט לתת ל-2 דמויות שלו להיות מאושרות סוף סוף! יש זוג מאושר! (או שלא...
) 6X19 פרק ממש חזק! אנחנו יודעים שספייק אוהב את באפי. הוא כל הזמן מזכיר את זה מאז עונה 5. אדם שאוהבים, לא אמורים לפגוע בו! מה הבעייה שלו? אוקיי, הוא פגוע וקשה לו להתמודד עם העובדה שבאפי לא אוהבת אותו ולא רוצה להיות במערכת יחסים איתו, אבל לבוא ולאנוס אותה? זה שהוא לא הצליח לא משנה, מה שמשנה הוא הכוונה. כן בטח, זה מה שיגרום לה לרצות אותו... ספייק הוא דמות שאני מאוד אוהבת. נכון שקשה להאמין שבאפי לא רוצה אותו, אבל היא לא אוהבת אותו. הוא דמות מעולה, גם (במיוחד) כשהוא רע, אבל ספייק כבר ממזמן לא רע, ומה שהוא עשה לא התאים לאופי שלו ב-3 העונות האחרונות (4-6). והסוף, אח הסוף... הדמויות מתחילות להיות מאושרות? זאנדר ובאפי משלימים והסקוביס קצת חוזרים להיות מה שהיו פעם? ווילו וטארה מאושרות מאי פעם? לא, ג'וס לא ייתן לזה לקרות! חייב להיות סבל! הירייה של וורן הייתה ממש פתאומית. ידעתי לצערי שטארה תמות, אבל לא ידעתי שככה! נראה לי שבאפי תשרוד (עוד פעם יהרגו אותה? לא נראה לי). מה שבטוח, וורן לא ייצא בחיים מהנקמה של ווילו. זה היה ממש עצוב.

יערה5

New member
../images/Emo58.gif6x19

איך זאנדר יכל לעשות את זה לאניה! כ"כ ריחמתי עליה! כשבאפי ראתה את ספייק עם אניה מאוד היה איכפת לה וזה מראה שבאפי כן אוהבת את ספייק
. אני שונאת את וורן, למה הוא הרג את טארה?! למה ג'וייס עשה לנו את זה! טארה

למעלה