Wouldn't you miss me at all

melancholy man

New member
Wouldn't you miss me at all

I'm only a person whose arm bands beats on his hands, hang tall won't you miss me? Wouldn't you miss me at all? (סיד בארט DARK GLOBE). כשהתפזר הערפל הסגול מעל שנות השישים ואחרוני ההיפים בסאן פרסיסקו ולונדון המירו את הג'ונט האחרון במקלחת חמה ודמי כיס מההורים אפשר היה, לצד היופי והקסם של מהפכת הסיקסטיס, לראות פתאום את הקורבנות, הראשון שהלך לטובת חיי הרוק אנד רול, היה דווקא בראיין ג'ונס, שטבע לו שיכור ומסטול לתוך בריכה, הנדריקס נכנע ללחצים כלכליים, חוסר תיפקוד כללי והתמכרות קשה, ג'אניס לא הצליחה להתמודד עם הבדידות והוויסקי ומוריסון סתם שתה ועישן עצמו למוות במפגן הדוניסטי סוטה סקסי ומגעיל ורבים אחרים, מוכרים הרבה פחות, לא חזרו הביתה מעולם מתוך ההזיה. הרבה סיפורים יפים יצאו מהסיקסטיס, היום, בדיוק לפני 39 התוודע העולם (או לפחות החלק המאוד קטן של העולם שדברים כאלה עיננו אותו) לראשונה לאחת הטרגדיות הגדולות ביותר של עולם הרוק, טראגדיה מאוד אישית, מאוד צנועה, מאוד נסתרת וסודית, כזאת שגם היום, אנחנו לא באמת את סיבותיה או מהלכה האמיתי, היום בדיוק, ב 6 לאפריל 1968 הודיעו חברי להקת פינק בהודעה לאקונית, שסיד בארט עזב את הלהקה. כרגיל במקרים כאלה מאחורי ההודעה הלאקונית והלא נכונה הזאתהזאת, עמד סיפור עצוב וגדול, של איש צעיר ומאוד מוכשר שאיבד את דרכו, של להקה שעמדה לפני פרוק ובעיקר טראגדיה שתזין את מעייני היצירה של אחד ההרכבים החשובים והמצליחים בתולדות הרוק. הכל היה אחר לגמרי שנה אחת בדיוק קודם לכן, פינק פלויד, בהנהגתו של סיד, היו ההרכב המחתרתי המבטיח ביותר בלונדון, לאחר שחתמו על חוזה הקלטות עם EMI וקיבלו מקדמה נאה במונחים של אז של 5000 פאונד, החברה סיימו להקליט את הסינגל הנפלא Arnold Layne עם ה B side המדליק Candy And A Currant Bun ונכנסו להקליט את אחד האלבומים הכי טובים של הסיטקסטיס: The Piper At The Gates Of Dawn שיצא באוגוסט. במהלך אותה שנה, החברה מופיעים ב top of the pops, מוציאים כאמור אלבום בכורה ועוד סינגל מצליח: See Emily Play ויוצאים לסיבובי הופעה באירופה ולבסוף גם באמריקה ואף מתחילים סיבוב הופעות לצד הנדריקס ברחבי בריטניה, לכאורה, העתיד מובטח, בארט בדרכו להצלחה הגדולה ולחיי נצח בפנתאון אלי הרוק, אבל מתחת לשטח הכל עצוב ומקולקל ומסוייט. במהלך הסיבוב לאמריקה, סיד נשבר וסימני המשבר מתחילים להפריע ללהקה, במהלך ראיונות לטלוויזיה האמריקאית, בארט לא מסוגל לענות בראיונות, לעיתים עולה לבמה מבלי לנגן או לשיר כלל וגם בהופעות הוא נכנס מידיי פעם למצבים קטטונים שלא מאפשרים לנגן עם הלהקה, סיבוב ההופעות מופסק באמצע והלהקה חוזרת להופיע בבריטניה, שם הסיפור חוזר על עצמו. חברי הלהקה, שהיו בעצמם צעירים חסרי יכולת להתמודד עם המצב הקשה של מי שהנהיג אותם והיה הכוח היצרתי מאחורי הלהקה, לא באמת ידעו מה לעשות ולא הצליחו לחשוב על דרכים לעזור לו, בסוף שנות השישים, בטח בסביבה של להקת רוק בלונדון הסוערת, טיפול פסיכולוגי או פסיכאטרי נראה יותר כמו עונש מאשר טיפול (ורוב הזמן, גם באמת היה כזה אז), סיד עצמו לא היה במצב שאיפשר לו להבין את גודל הבעיה, וכך, במקום להתמודד עם הבעיה, הביאו חברי הלהקה נגן וזמר מחליף, עוד חבר ילדות שלהם: דיוויד גילמור. בתחילת ינואר 68 גילמור מתחיל להופיע עם הלהקה, בתחילה כגיבוי בלבד לסיד, אולם תוך מספר שבועות מצבו של סיד כל כך מחמיר שהוא הופך למיותר בהופעות הלהקה, ושאר חברי הלהקה, שלא יכלו להתמודד איתו יותר, פשוט מפסיקים לקחת אותו להופיע כשבמהלך ההופעות, בלי הכרזה או הודעה, דיוויד גילמור לוקח את מקומו של בארט. סיד עצמו, שלא הבין מה קרה, המשיך להגיע להופעות של הלהקה, גילמור, שלמד לנגן יחד עם סיד בהפסקות בבית הספר התיכון, אמר כמה פעמים, שהעניים הגדולות של סיד, יושב בשורה הראשונה במספר הופעות ומסתכל עליו, רודפות אותו עד היום, בסופו של דבר,בתחילת מרץ 68, הם מבקשים את סיד להפסיק להופיע, לנגן או לתת שירים ללהקה, חודש שלם עובר, עד שהלהקה מודיעה רישמית על עזיבת סיד, חודש במהלכו לא היה ברור, אם הלהקה ממשיכה ומי מהצדדים לוקח את השם פינק פלויד, שכן, מבחינת חברת התקליטים, סיד בארט היה פינק פלויד ובצדק הוא כתב את השירים, הוא שר אותם ואותו באו המעריצים לראות. אנחנו לא באמת יודעים מה גרם להתמוטטות של סיד, חלק מחבריו לשעבר בלהקה, טענו שהוא סבל מסכיזופרניה, חברים אחרים טענו שמוחו של סיד לא יכל לעמוד בכמות סמי ההזיה שהוא לקח באותם שנים, אחרים טוענים לבעיה נפשית אחרת, שהוחמרה משימוש בסמים. כשם שאיננו יודעים מה גרם להתמוטטות שלו, כך גם מה שעבר שעבר מאז ועד למותו לפני שנה נותר בגדר תעלומה, לאחר שהועזב מהלהקה, הוא ניסה להקליט כאומן סולו, בעזרתם של חבריו ללהקה, שני אלבומים מסוייטים שהציגו הברקה יצירתית מדהימה לצד בילבול ואימה מסויטית, יצרתו של בארט באותם שנים, הייתה מראה מדויקת כנראה למצבו הנפשי, כאילו הוא איבד את היכולת לעדן את הסיוט והציג לנו בכנות את ליבו המדמם ונפשו המיוסרת. אחרי שהסתימו ההקלטות האלה, אי שם בסוף 69, בארט עוד ניסה להופיע פה ושם בתחילת שנות השביעים, אולם הוא כבר לא מסוגל לכך ולאט לאט הוהפעות נפסקות והוא פשוט נעלם, לפחות עד סוף 1974, אז בעקבות ההצלחה היחסית של אלבום הסולו השני שלו: The Madcap Laughs באמריקה, הוא מנסה להקליט עוד כמה שירים, אולם מצבו הנפשי לא מאפשר להקליט כלום, הוא נעלם שוב, רק בשביל להופיע מחדש באורך מוזר במהלך הקלטת shine on של פינק פלויד, שנכתב בהשארתו, סיד שהופיע שם, היה שונה מאוד מאותו צעיר יפה ומוכשר שהנהיג פעם את הלהקה, היה זה בעצם, הפעם האחרונה שחברי הלהקה ראו אותו ובעצם, היה זה סיום עצוב לקרירה הטראגית שלו. במשך השנים מאז, פינק פלויד הצליחו בלעדיו להפוך לאחת הלהקות המצליחות בהיסטוריה, האלבומים שהלהקה הוציאה במהלך שנות השבעים ונכתבו הרבה בהשראת הסיפור של סיד, הפכו לאלבומים אייקונים כמעט בכל תקליטית רוק שמכבדת את עצמה, חברי הלהקה עצמם הפכו למולטי מיליונרים בעוד סיד, היהלום המטורף כמו שקרא לו ווטארס, הלך והסתגר יותר ויותר בביתו, לא דיבר עם איש מחבריו הישנים וככל הנראה הסתגר עמוק יותר בתוך הסיוט של עצמו, עד שבשנה שעברה הלך לעולמו.

LEATHER REBEL

New member
ועוד קצת...

אלבום האוסף, WOULDN'T YOU MISS ME, שיצא כמדומני בשנת 2001, כולל כמה קטעים נדירים שלא הופיעו קודם לכן... אבל לעומת זאת, דווקא הביצוע של OCTOPUS ש-כן נכלל- בו הוא פחות טוב מהגרסה השניה, זו שקראו לה CLOWNS AND JUGGLERS (אבל היתה למעשה אותו שיר רק בעיבוד והפקה ונגנים אחרים), ושנכללה בשעתו באלבום OPEL. לו היו שמים את הגרסה השניה, הטובה יותר, באוסף... זה יכול היה, מבחינתי, להיות מתנה נאה.

איזה יופי

כמה נוגע ללב הסיפור של הבחור הזה, איכשהו יותר נוגע בי מרוב האומללים האחרים, כמה רבים שיהיו, אולי כי אצלו באמת אפשר לשמוע את כל הסיפור, לפחות את החלק של השיא והנפילה, דרך המוזיקה שלו.

סיד הוא היחיד מכל רשימת המתים

עליו ניתן לומר שהיה קרבן אמיתי. הוא לא היה בעל יצר הרס עצמי - נהפוך הוא, הוא הילל בשיריו את החיים, ושאף למצות אותם במלואם. הוא לא לקח סמים כדי לברוח מהחיים ולא היה לו מושג, כנראה, לגבי השפעותיהם השליליות. סיד היה אמן, שהביטוי האמנותי עבורו היה הדבר האמיתי, הדבר האולטימטיבי (ר' החתימה). הוא לא התעניין ב"כוכבות" ולמרות שתשומת הלב בוודאי החמיאה לו, לפחות בהתחלה, היא היתה כנראה הגורם העיקרי להתמוטטותו. נוצר עליו לחץ בלתי סביר, לכתוב עוד ועוד להיטים; להופיע בפני קהל, שברובו לא הבין מה הפלויד וסיד מנסים לעשות. לכן התמוטטותו - ומותו, כשהוא מנותק מחבריו ומהעולם - הם טרגדיה אמיתית, שזכתה בצדק למאמרי ענק בכל עתון בעולם המכבד את עצמו, בקיץ שעבר, יותר משלושים שנה לאחר שפרש מעולם המוסיקה. לא כך רשימת המסוממים האחרים, שידעו שהם הולכים על הקצה, ובכל זאת המשיכו. קשה, ממרחק הזמן, לרחם עליהם (אולי מלבד הנדריקס). לפני שנים קראתי ספר - בעצם יש לי אותו עדיין איפשהו - שאיגד מאמרים שהתפרסמו באותם ימים באיזה מגזין מחתרתי/אינטלקטואלי אמריקאי, ושניסו להסביר את ה'תופעה' של מות אמני רוק, ואת התגובה של האוהדים לכך.זה הרי לא היה דבר צפוי, קלישאי, כפי שזה היום; הם היו צעירים, בשנות העשרים שלהם, שלא אמורים למות. הכותבים הטילו, בגדול, את האשמה במותם ביחס הקהל, בדרישות הבלתי סבירות של האוהדים שיצרו לחץ על האמנים להיות "גדולים מהחיים", מה שהם לא היו. אבל מה עם האחריות האישית? ג'ניס ג'ופלין ידעה שסמים זה לא טוב לה, ובכל זאת לקחה. מוריסון ביצע התאבדות ממושכת. בריאן ג'ונס הנרקיסיסט הלך ודעך במשך שנים, כשהוא מסרב להצעות עזרה, עד שמותו היה בלתי נמנע, כמעט. וגם להנדריקס היו אופציות, אותן לא ניצל. זלזול בבריאות? יהירות? מחשבה ש"לי זה לא יקרה"? כל התשובות נכונות? בכל מקרה, לא מפליא שלגבי רובם, התפישה היא שהם מתו לאחר שמיצו את עצמם, מבחינה אמנותית (חוץ מהנדריקס). דהיינו, קיים עצב על מותם בטרם עת, אבל לא על אבדן היצירות שלא נכתבו. והייתי מוסיפה גם את ג'רי גרסייה לרשימה, למרות שהוא מת מאוחר יותר. הסיפור של סיד, לכן, הוא הרבה יותר עצוב, והסימפטיה כלפיו רבה יותר. הערה מאוחרת: כמדומני שהספר לעיל נכתב לפני מותו של ג'ים מוריסון, אבל העיקרון זהה. חיפוש מהיר מראה שבין הכותבים גם לו ריד, ריצ'רד מלצר, ליליאן רוקסון וג'ון לנדאו. בזמנו, כשרכשתי את הספר, לא ידעתי ממש מיהם.

psychodoodle

New member
אני מתרשם שהכרת את סיד באופן אישי

וניהלת איתו שיחות פרטיות וחשאיות ,בהן הוא חשף לפניך את עולמו הפרטי עד תום . לא בטוח שכל האמנים האחרים שהזכרת היו בעל יחס שלילי לחיים ,וביצעו התאבדות איטית ומחושבת מראש . עזבי אותך מכל הביוגרפיות שקראת במשך חייך ,הם (הביוגרפים המכובדים ) לא היו בעלי גישה חופשית לנצורות מוחם וליבם של כל האמנים עליהם כתבו .עם זאת זכותך להפוך את בארט לקדוש מעונה אם את מעדיפה אותו על כל האחרים שהגיעו למיצוי יצירתם לפני מותם (לטענתך כמובן ) .

melancholy man

New member
האמת

שאני מתרשם מהטקסטים של בארט שיש הרבה במה שציף כתבה, בארט לא ניסה להתאבד ואכן, לא התאבד, סיד היה כנראה חולה, הגורל שלו לא ממש דומה לאלו של מוריסון, ג'ופלין או בראין ג'ונס, הוא יותר קרוב לזה של סקיפ ספנס. לפחות בעיני, אבל כמובן, הכל בהסתייגות, כי המידע שיש לנו לגבי סיד הרבה יותר קטן ממה שיש לגבי האחרים. מה שכן, לגבי הנדריקס, לדעתי, הנדריקס גם לא באמת רצה להתאבד, הוא היה הרבה יותר קורבן של הנסיבות מכל השאר, הוא מצא את עצמו בסיטואציה בילתי אפשרית ולא ידע איך להתמודד, כדאי גם לזכור, שהוא בא מרקע אחר משאר "כוכבי הרוק" של התקופה, נדמה לי גם שהמטרות שלו (אומנותית ובייחס לחיים שלו) היו אחרות. בכל מקרה, כל הסיפורים טראגיים, בעיני זה של סיד ושל סקיפ ספנס, הם העצובים מכולם, בגלל האיטיות ובגלל השנים של הסבל, לא בגלל שום דבר אחר. אני אגב, גם לא מקבל את זה שמוריסון או ג'ופלין (ובטח לא הנדריקס) היו אחרי השיא שלהם, אין לי שום מושג לאן הם היו מגיעים לשנות השבעים ואיך היו מתפקדים כיוצרים בוגרים יותר, בכל מקרה, מהאזנה לאלבומים שלהם, אני לא רואה תהליך של ירדה.

giloni

New member
יש גם כאלה שמתו בלי אגדת מוות

והם היו יוצרים לא פחות חשובים. המוות הלא זוהר שלהם הביא לכך שהם לא זכו לאוקיאנוס של מחקרים פסאוודו משהו בעיתונים נחשבים יותר או פחות: אז הבה נרים כוסית לזכרם של המתים שאינם יכולים להיות אסירי תודה: סטיב מאריוט הנפלא שעלה באש השמיימה קית' ראלף - הקול של היארדבירדס שהתחשמל בדרכו לשמיים ג'ון לנון שנורה למוות והביא לרוצחו האידיוט כותרות ולנו הרבה צער ואהובת ליבי, סנדי צזוקל"ה, שעד היום לא יודעים ממה היא מתה באמת. אינשאללה בקיץ הקרוב נעלה לרגל לקרופרדי להדליק נר לזכרה... יקי

יש מאות אמנים שמתו בשלושים וכמה

השנים האחרונות. אולי אלפים. אבל הדיון כאן התחיל מההשוואה בין סיד לבין אמנים אחרים שנמוגו באותה תקופה (ר' תחילת השרשור). מבין האמנים שהזכרת, רק סנדי דני מתה פחות או יותר באותה תקופה, ומסיבות אולי דומות. וג'ון לנון לא זכה "למחקרים פסאודו-משהו?" בתקשורת?

HelterSkelter1

New member
הסיפור של בארט

אולי עצוב יותר משום שכל העולם ראה את מה שהוא הפך להיות - איש בורגני ומסתורי, שלא ממש קשור למה שהוא היה בסיקסטיז, בניגוד לשאר החבר'ה שמתו צעירים ויפים, וזכורים כמו שהם היו פחות או יותר בשיאם. מבחינתי הכי חבל לי על הנדריקס, כי היו דיבורים על שת"פ עם מיילס דייויס, דבר שיכל להיות באמת גדול מהחיים, ולהביא את המוזיקה של שני האמנים האלה למקומות שלא חלמו עליהם. תחשבו על Bitches Brew עם הנדריקס במקום מקלפלין, או בנוסף...

melancholy man

New member
בארט הפך לבורגני?

לא בטוח שזו המילה שרצית, לא משנה.. איכשהו, היו הרבה דיבורים על שיתופי פעולה של הנדריקס עם אחרים (יש גם כמה הקלטות של ג'מים שלו עם טראפיק, שאם אתם יכולים להשיג כדאי) אבל, במקרה שלו, מה שבאמת מסקרן אותי, זה הכיוון שהוא היה בוחר ליצור בו, הרבה פחות מה הוא היה עושה באלבומים של אחרים, אפילו הם מיילס דיוויס.

HelterSkelter1

New member
אדם שגר בעיר, הולך לסופר ולדואר

הוא בורגני, לא? זאת לא מילת גנאי, לפחות לא בהקשר הזה. הוא בטח לא שייך לבוהמה, לא כן?

HelterSkelter1

New member
ואגב מיילס

הוא בדרך כלל לא כופף את הסיידמנים שלו לחזונו הפרטי לגמרי, אלא נתן להם להתבטא, וניתן לראות את זה בבירור על פי אלבומי הסולו שהוציאו האמנים שהשתתפו בהקלטות שלו, באותה התקופה. מה שאני מנסה להגיד פה זה שהיינו מקבלים את הכיוון המוזיקלי המשותף של מיילס והנדריקס ולא של מיילס לבד.

melancholy man

New member
זהו שלאו דווקא

זה לא כאילו שהוא הפך לאדם עם עבודה מסודרת, לא כל מי שהוא לא אומן הוא בורגני, אבל זה באמת לא מה שחשוב כאן.

Mr Mustard

New member
לא נראה לי.

גם ג'ק קרואק, קארל מרקס וג'וני רוטן, גם בימים הטובים ביותר שלהם, גרו בערים והכלו לסופר ולדואר. להגיד עליהם שהם בורגנים ע"פ הנתונים האלו זה פשוט לא נכון. וחוץ מזה, אני יכול להבטיח לך שסיד בארט, גם כשהיה "בריא" לחולטין, היה בלהקה הכי מחתרתית ובוהמית בעיר, והיה צורך LSD כמו מנטוס הוא עדיין גר בעיר והיה הולך באופן די קבוע לסופר ולדואר. ובנוסף לכל אלו, להגיד על אדם שהוא חולה בנפשו שהפך ל"בורגני" זה קצת לא קשור למציאות.

HelterSkelter1

New member
עם המילה הזאת כל כך מפריעה לכם

אז אני אשנה אותה - הוא פשוט נרגע. לזה התכוונתי. מה זאת אומרת נרגע? הפסיק עם הסמים והרוקנרול. וקרואק בימיו הטובים ביותר, כפי שאתה בוודאי יודע, היה נוסע בטרמפים בדרך לשום מקום, קופץ מהופעה של בירד להופעה של מונק, מנהל רומנים עם נשים שחורות, חי על בנזדרין וכותב מגילות. אחר כך הוא נרגע, כמו הרוב, אך אם הוא היה הולך לסופר זה בעיקר בשביל אלכוהול. וגם הסתגר בביתו, עד שמת, כמו הרוב. ג'וני רוטן בעל סיפור לא שונה מדי, אך עם סוף (או המשך) שונה, ומה שנשאר מהפאנקיות שלו כיום זה בעיקר השיער. בעצם זאת כרוניקה ידועה מראש פחות או יותר של אנשים שחיים על הקצה. np-steve hillage - fish rising

melancholy man

New member
זהו שזו לא המילה

להגיד שסיד בארט התברגן, זה לגמד את המצב שלו, הוא היה איש מעורער, זה לא כאילו שהוא השתלב בחברה התחתן והפך לפקיד או משהו כזה, את השנים שמאז הקלטת הפייפר, הוא בילה כנראה בהרבה סבל ומתח נפשי ובדידות, הוא כמו שאמרת, הסתגר בביתו עד שמת, זה לא בורגנות, זה חוסר תיפקוד, או לפחות רמה מאוד נמוכה של תיפקוד.

Mr Mustard

New member
אני מניח שקראת את "בדרכים"

ושם, גם ברגעים ה"פרועים היותר", קרואק היה תמיד הולך לסופר לקנות לעצמו קצת גלידה והולך לדואר לקחת מדודה שלו כסף (איתה הוא חיי בביתו בניו-ג'רסי). בקיצור, אלו אינם הסממנים של "התברגנות". ג'וני רוטן, הוא למשל, בסופו של דבר, התברגן. הוא השתלב בחברה, חיי יפה על הכסף שלו, התחתן, הביא כמה ילדים (נכון?) וחיי בבית מפואר. סיד בארט, בדומה למה שהמלנכולי אמר, אף פעם לא התשלב בחברה. הוא נעשה האאוטסיידר המוחלט. אגב, נדמה לי שאמרתי את זה פה פעם, אבל דוד שלי עבר מקרה דומה מאוד לזה של סיד בארט. מחלת נפש התפרצה אצלו כתוצאה משימוש בסמים (ביניהם LSD). היום הוא חיי בבית משלו, והוא הולך לסופר ולדואר מידיי פעם. הוא האאוטסיידר המוחלט, ומעבר למשפחה הגרעינית וכמה רופאים ופסיכאטרים, הוא מנותק לחלוטין מכל סוג של חברה. בורגנות זה בטוח לא.

Mr Mustard

New member
ועוד משהו...

נרגע, בגדול, ובנוגע לרוב אמניי הרוק (חוץ ממיק ג'אגר), זה בהחלט מה שקרה להם. וגם להגיד "התברגנו" זה מאוד מתאים ונכון. אבל אדם שהוא חולה בנפשו אי אפשר ממש להגיד עליו שהוא "נרגע", כי זה בטוח לא קרה לו. Fish Rising? חתיכת פצצה של אלבום, עם כמות מדהימה של מוזיקאים מרשימים. NP- The Velvet Underground, Loaded

HelterSkelter1

New member
אני התכוונתי

למצב שלו על פניו, ממה שאנחנו רואים ושומעים, לא התכוונתי להתעסק עם מצבו הנפשי אלא עם עובדות - בארט הפסיק להיות פעיל מוזיקלית וציבורית, וזהו, זאת הכוונה. אתה צודק שהמילה "התברגנות" לא ממש מתאימה פה. Np -בלובנד - ערים וזיכרון

לדעתי זה שטויות ..

מוות של אומן שאני אוהב קורע את הלב אם זה סולן שירה לעצמו כדור בראש, אם זה נהג אופנוע שלקח את הפנייה מהר מדי, שמר על בריאות או חי את הרגע והתמכר לסמים קשים ...

למעלה