World Pride

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
World Pride ../images/Emo34.gif

אני לא יודעת אם כבר שמעתם שזה נדחה לשנה הבאה בגלל הפינוי. המצעד יערך באוגוסט בשנה הבאה. אני לא נכנסת עכשיו לבעד ונגד של הארוע עצמו, אבל בדבר אחר שנתקלתי בו. חיפשתי אתר באנגלית שמודיע על הדחייה (ההודעה המקורית מגוגיי) אבל באתר הרשמי אין שום הודעה על דחייה ו/או על התאריך החדש (6-12 באוגוסט 2006). אז עשיתי חיפוש בגוגל. ומה עולה שם? אין בשום מקום חדשות על זה, רק באתרים נוצרים פנדמנטליסטים שאחד מהם אפילו מודיע שהארוע בוטל בגלל שהרבנים ושאר המפוחלצים זכו במאבק. [תדמיינו שרשרת ארוכה של קללות, כי אם אשים אותן פה יורידו לי את ההודעה] If I were a hacker...

ronnl

New member
עוד החלטה שגוייה במוסדות הקהילה

1) מה קשור המצעד להתנתקות? החליטה ישראל להתנתק... אם מסכימים או לא זה לא חשוב כרגע! למה צריך לבטל אירועים עולמיים בגלל זה? כרגיל מוסדות הקהילה ממשיכים לטעות ובגדול כמו תמיד מה עוד חדש?

ciccio

New member
אני דווקא מסכים עם הדחייה

עכשיו זה לא הזמן ואני ארחיק ואומר, ירושלים זה לא המקום לפרייד, יש לה ערך סימבולי אבל זה מתחיל ומסתיים שם. האמת, גם הסימבוליות שלה היא אופוריה ולא מציאות.

eig

New member
החלטה שגוייה בהחלט.

המצעד הוא של הקהילה הגאה העולמית. קהילה שעכשיו יותר מתמיד מנהלת מאבק חוצה גבולות למען שווין זכויות, מאבק פעיל ומתוקשר. בשנה זו במיוחד אחרי כל הקרבות שניהלו בפומבי גורמים דתיים ועל אחת כמה על רקע החשיפה שקיבלה הכנסייה הקתולית לא מזמן... קיום מצעד הגאווה במקום שנאבק על שיוון זכויות מיעוטים הוא חשוב ביותר. במקרה נבחר לקיים את זה בישראל, זה יכול היה להתקיים בכל מדינה אחרת הנלחמת לשיוון זכויות מיעוטים. ובמקרה ירושלים העיר הזו שם ממזרח לתל-אביב היא בירת מדינת ישראל ולכן שם צריך לקיים את המצעד. האירוע המינורי הפרובינציאלי שמתקיים בישראל במקביל אם כל הכבוד לא אמור להשפיע לחיוב או לשלילה על המצעד הגאה העולמי. ולכן ההחלטה של הקהילה בישראל לבטל את המצעד, ולא משנה אם ידחו אותו לשנה או מאה מבחינה תקשורתית הוא בוטל. וזו ירייה ברגל לקהילה הבין לאומית. לדעתי לקהילה בישראל אחרי שהסכימו לארח את המצעד הבין לאומי אין את הזכות לקחת כזו החלטה רגע לפני המועד המתוכנן כשאין זמן לקיים מצעד במקום אחר. החלטה שגוייה בהחלט וחסרת אחריות !

ciccio

New member
אז אני אוסיף לדברי

לגבי הדחייה, מדובר במה שייראה כחוסר אירגוניות, חובבנות וחוסר רצינות של ישראל. אבל לא בזה עסקינן, אני אסכים שלכאורה עיר כמו ירושלים שמשלבת בטוחה שלוש דתות ועמים רבים היא מעיין דוגמא לשיוויון זכויות בין כולם לכאורה. אז אני מאמין שיש מקום לירושלים להיות מקום לאירוח סימפוזיונים, ועידות ושאר מפגשים בעלי ערך רוחני. אבל ירושלים כעיר, היא מאוד לא גיי פרנדלי, אין בה שירותים או תשתית לצרכים הומואים (גם אני מדבר פה על הכללה של חיי קהילה הומואית) וכמו שאמרתי קודם, להערכתי לערוך את הפרייד בירושלים יש בזה סמל וסמל בלבד ולא משקף או ישקף שופ מציאות.

ronnl

New member
ציצו שאני אבין

מצד אחד אתה מסכים עם הדחייה ומצד שני... אתה טוען ש"מדובר במה שיראה כחוסר ארגוניות חובבנות וחוסר רצינות של ישראל" אז אתה בעד חוזר ארגוניות חובבנות וחוסר רצינות מצד ישראל? ועוד נקודה: דווקא בגלל שירושלים היא לא מאוד גיי פרנדלי, ואין בה תשתית לצרכים של הומואים וכו , צריך לקיים את המצעד דווקא שם! ולדעתי אתה טועה, דווקא ירושליים כבירת ישראל יכול להיות יפה אם הכל יקרה דווקא שם ולא במקום אחר

eig

New member
אל תמעיט מעצמך..

אני מבין שאתה מפריד בין ההתנהלות של ארגון המצעד לבין הקונספט שמאחוריה ירושלים. אבל אתה מייחס לירושלים איזה ערך רוחני מקודש שראוי לו לשים את ההומואים מעורר המחלוקת מחוץ לגדר. ועל זה הייתי אומר בנימה אוחצ'ית (למרות שזה מאוד לא בא לי טבעי) : ס ל י ח ה??? כל אירוע וסמפוזיון רוחני כן אבל מצעד לשיוון זכויות לא ?? אתה אומר שאם זהותך האישית ועצם נוכחותך כאדם מסויים מפריעה לפלוני זה או אחר אתה בוחר לקחת את עצמך מחוץ לגדר?? לפי התיאוריה הזו יהודים באירופה בשנת 1938 היו צריכים מיוזמתם לאזור תיק גדול וללכת למקום שהם לא יפריעו לאף אחד. פרט לעובדה כמובן, שקיימות בעולם כ 240 דתות בערך אם לא יותר, שלוש מתוכן רבות על ירושלים כי זה אייטם מוכר... נו באמת, רוחני שמרוחני... בשם הרוחניות הזו האונושות גבר גבתה מספיק קורבונות.

odedee

New member
סמל זה לא "בלבד", סמל זה הרבה.

גם אם המצב הנוכחי היה יכול להיות יותר טוב, זה לא יקרה אם הומואים יפחדו מירושלים וינטשו אותה. במצב כזה האמירה שלך תהיה נבואה שמגשימה את עצמה. אם לעומת זאת אנשים יגידו, כפי שראוי, "ירושלים לא שייכת לאף אחד ויש לנו זכות להיות פה כמו לכל אחד אחר" הדברים ייראו אחרת. את אותה הטענה שלך אפשר לטעון לגבי מצעד הגאווה (הישראלי, לא העולמי). וגם טענו אותה. והמצעד בי-ם צועד כבר כמה שנים, והשמיים לא נפלו, והנה גם בעיר הקודש יש גייז - כמו בכל מקום אחר בעולם. מתחשבים בזה שי-ם היא לא תל-אביב, והמצעד יותר שקט ופחות צעקני, ועדיין הוא אומר: "אנחנו כאן". ואין שום סיבה לא לקיים גם מצעד בינלאומי בעיר הקודש. חבל שהוא נדחה, למרות שהוא מראש נקבע בעיתוי בעייתי, לדעתי.

למעלה