WMV / MVP-1+2 / AVI .......ובעברית??

t0mah0k

New member
WMV / MVP-1+2 / AVI .......ובעברית??

שלום לכם. מה פירוש הקבצים WMV / MVP-1+2 / AVI הורדתי סרט ב-2 חלקים. באיזושהי תוכנה לאיחוד סרטים (MediaJoin אם זה משנה) ביקשו ממני ולבחור את האפשרות שאיתה יאוחדו. נתנו לי 4 אפשרויות: 1) WMV 2) AVI 3) MVP 1 4) MVP 2 היות ואין לי מושג במחשבים בדקתי באינטרנט מה הפירוש של כולם וקיבלתי בערך אותה התוצאה וזה לא נראה לי הגיוני כ"כ. התחלתי להשתגע כבר מזה. הצילו נ.ב: אני עובד עם WINDOWS MEDIA PLAYER

יטינגר

New member
AVI זה פורמט/קונטיינר. WMV זה פורמט /קונטיינ

אתה צריך לדעת מה הפורמט של הוידאו שלך בשביל שהחיבור ישמור אותו באותו הפורמט. אחרת הקובץ יעבור לפורמט אחר. אבל כאן לא נגמר סיפור הבחירה. אם תבחר AVI תצטרך אחרי זה לבחור קידוד לוידאו. אין שם אפשרות העתקה פשוטה/ישירה. משמעות הדבר שכל אפשרות דחיסה תקודד מחדש את הוידאו, מה שלוקח יחסית זמן. וברוב האפשרויות דחיסה מחדש פרושה ירידה מסויימת באיכות הוידאו. (עם VirtualDub בקיבצי AVI יש אפשרות של העתקה פשוטה/ישירה ובכך לשמור גם על אותו פורמט וגם על אותו קידוד וידאו. זה גם מהיר וגם שומר אל אותו נפח ואיכות) וגם ב- WMV תצטרך לבחור פרופילי דחיסה שכל אחד משמעותו איכות אחרת. וגם ב- MPG אחד או 2 אותו הרעיון.

HassiD

New member
אם שניהם זהים ו- AVI

אז הכי טוב, מהיר ופשוט לחבר עם VIRTUALDUB (בהנחה שהם זהים בהגדרות הקידוד שלהם, כמו נגיד סרט שהורדת ב-2 חלקים, או כמה סרטים צילמת באותו מקור וכדו'). זה די פשוט: 1. אתה פותח את הסרט הראשון. 2. לוקח את "סמן המיקום" (זה שמזיזים כדי להתקדם בסרט) ומציב אותו בקצה (ז"א אתה נמצא בעצם בסוף הסרט), או במקום בו אתה רוצה לחבר את הסרט השני, אם זה לא בסוף... 3. נכנס ל File>Append AVI segment ומוסיף את הסרט שברצונך להוסיף 4. חוזר על סעיפים 2-3 במקרה הצורך (אם אתה רוצה לחבר עוד סרטים) 5. מוודא שבAudio, ובVideo מסומנת הבחירה של Direct stream copy (זה בעצם אומר שאתה נשאר באותה איכות והגדרות גם באאודיו וגם בוידאו, ולכן זה יפעל רק אם הסרטים זהים בסוגם ברמת הקידוד, ואז זה יגרום לכל הפעולה לקחת 2-3 דקות בקושי, במקום כמה שעות) 6. נכנס לFile>Save as AVI ובוחר איפה לשמור את הקובץ ואת שמו וזהו!!! בהצלחה

למעלה