wlazl kotek na plotek

הלינקה

New member
wlazl kotek na plotek

po zerdzi .....najadl sie kapusta i pir wszego maja..... drobny deszczyk padal ........ מחרוזת היתולית של שירים עממיים מחוברים בגזרי מילים למה נזכרתי? - בגלל אותו הרחוב של ה-1 במאי, שמישהו כאן קודם הזכיר

../images/Emo6.gif גדול, אני מנסה להזכר בשירי

חתולים ששרו לי (ולבנותי) כאשר הינו קטנים אך בשלב זה זה לא עולה

talia olav

New member
../images/Emo45.gif הורי שוחרי העברית ...

... לא דברו כלל פולנית, אך את השיר הזה דקלם לי אבי לעתים רחוקות לאחר הפצרות מרובות מצדי. אני זוכרת גם את ההתחלה של השורה הבאה - משהו כמו "ניצנע דובז'ה...". הלינקה - אנא הרחיבי + תרגום!

pojehaly do lasu

nerobily halasu כמובן שאם היו לי אותיות פולניות זה היה יוצא טוב יותר. והתירגום הוא: אה אה חתולים שניים, הם היו אפורים, הם רצו ליער ועשו שם רעש. זהו שיר שהייתי שרה לילדי לפני השינה. נעים להזכר בנשכחות, יום טוב לכולם.

הלינקה

New member
יפה, והנה עוד ורסיה:

Aaa.. kotki dwa, szare, bure obydwa. Nic nie będą robiły, tylko dziecko bawiły. Jak się kotki rozigrały, to dziecinę kołysały. Jeden szary, drugi bury, a ten trzeci myk! do dziury. Żeby tylko jeden był, to by z dzieckiem mleczko pił

הלינקה

New member
התרגום והלינק לעוד הרבה...הרבה...

א..א.. שני חתולים אפור ומנומר שניהםכלום לא יעשו רק עם הילד ישחקוכשהחתולים שחקואת הילד נדנדואחד מנומר, שני אפור,והשלישי ברח לחורלו היה פה רק אחדהיה לוגם עם הילדון חלב.התרגום שלי.

הלינקה

New member
אוי מה שהתפוז עשה ../images/Emo67.gif../images/Emo88.gif

א..א.. שני חתולים אפור ומנומר שניהם * כלום לא יעשו רק עם הילד ישחקו * כשהחתולים שחקו * את הילד נדנדו * אחד מנומר, שני אפור, * והשלישי ברח לחור * לו היה פה רק אחד * היה לוגם עם הילדון חלב. התרגום שלי. תפתחו את הלינק יש שפע של דברים

talia olav

New member
לא בשלב זה -

החומר עדיין ברמת טיוטות ראשוניות, וכנראה שיחלפו עוד כמה שנים עד שאגיע לשלבי פרסום. אבל מרבית החומר קשורה למשפחתי ואני מסופקת אם תעניין אחרים - אלא אם נמצא שגם את במשפחה
!

talia olav

New member
וא-פרופו משפחה ותרבות פולין -

אחד מחברי העץ שלי היה דיפלומט בשגרירות פולין בפאריס, ואח"כ שגריר פולין באלבניה. טוב, זו בטח הפסגה אליה יכול היה יהודי להגיע בפולין הקומוניסטית?

deebeebee

New member
מעניין אם עדיין יש אנשים ששרים

לילדיהם לפני השינה או שההורים היום מסתפקים בהפעלת הסטריאו. לי שרו לפני השינה (ביידיש, עברית ואנגלית) וגם אני שרתי עד שהבן ויתר על שירותי למרות שלא הבנתי מה רע בשירה שלי

deebeebee

New member
אחרי שנרגע מהטראומה../images/Emo8.gif

לקח לו הרבה זמן להרגע. הצעתי שירים רגועים אבל הוא לא רצה שאתעייף

למעלה