Wise Ladies

sarash12

New member
Wise Ladies

שלום, אני קוראת בפורום זה מאז היווסדו (לא מזמן) ומחפשת עבודה בתוכנה כבר כארבעה חודשים, בהצלחה עלובה למדיי. אני תוהה אם יש טעם להעזר בשירותי Wise Ladies, הכרוכים בתשלום לא מבוטל. האם יש כאן בעלות נסיון המעוניינות להמליץ / להזהיר? אשמח לכל תגובה, בתודה רבה מראש

orom

New member
שמעתי עליהן מהצד של המעסיק

הכוונה מהצד שמחפש עובדים ולא מהצד שמשלם והן עושות עבודה טובה. לפני שאת פונה אליהן אולי כדאי לשפר את קו"ח שלך? אולי הם כתובים לא נכון? תעלי את קו"ח לפורום כדי שנוכל לשדרג אותם.

orom

New member
קו"ח - שיפוצים קלים

קו"ח כתובים טוב. ישנם כמה דברים קטנים שהייתי משנה.
תעודת זהות- כדאי להוריד
קו"ח ארוכים מעט וכדאי לתמצת אותם לדף אחד.
את הנסיון המקצועי רצוי להוריד הוא חזרה על דברים שנכתבים אח"כ.
לגבי מקום העבודה האחרון. יש לרשום שם החברה, ואת תפקידך לאחר מכן, מהנדסת פיתוח.
כל החלק המסביר על המערכת בה עסקת צריך להיות כחלק מהנסיון שלך ולא לעמוד כפסקה בפני עצמה.
האם את מחפשת עבודה רק בפיתוח או גם בתחום הכימיה או ההוראה?
האם כבר התראיינת במקומות ולא עברת אותם?

sarash12

New member
תודה רבה רבה ותשובות:

ראשית, תודה רבה על ההערות, לוקחת לתשומת ליבי ואשנה בהתאמה. * לגבי ת"ז - למה להוריד, בד"כ אלו שמתקשרים מבקשים נתון זה? * לתמצת לדף אחד - מצטערת, ממש לא מסוגלת, חוץ מאשר להשמיט בתוכן, ואם כן מה? * לגבי כימיה - מחפשת גם, כתבתי קו"ח אחרים כמובן. התחלתי גם לחשוב ברצינות על הוראה, יש לי נסיון בכך. * התראיינתי בשתי חברות (לא כולל חברות השמה וחברות קבלן) - לא עברתי. בחברה אחת זה בכלל היה מבחן בכתב ולא ראיון "אמיתי", לחברה השנייה קיבלו מישהו שהיה כבר ראש צוות במקום עבודתינו הקודם... זהו, ושוב תודה רבה על התשובות.

orom

New member
עוד כמה דברים...

ת.ז כדאי להוריד מאחר וזה נתון אישי שחבל שיסתובב. את הרי לא יודעת מי בדיוק רואה את קו"ח ומה הוא יעשה עם נתון זה. רק במידה ומבקשים לציין אותו מפורשות- רק אז כדאי לכתוב נתון זה.
לדעתי יש להוריד שני דברים- את הסעיף נסיון מקצועי רצוי להוריד מאחר וחלק זה הוא חזרה על דברים שנכתבים אח"כ. ניתן להוריד גם את הפסקה שמתארת את פיתוח המערכות ב- ECI . התכנים בפסקה זו צריכים להיות חלק מהנושאים שעסקת בהם.
האם את שולחת קו"ח ישירות למח' משאבי אנוש בחברות הייטק?
באיזה שלב של הראיונות את מרגישה שקשה לך- בראיון המקצועי או בראיון האישיותי?
אם זה בראיון האישיותי באיזה שאלות את מתקשה?

sarash12

New member
תשובות

מקבלת את ההערות המבניות. הבעיה היא שאני כמעט בכלל לא מגיעה לראיונות!

sarash12

New member
ואני שולחת גם לחברות הייטק וגם

לחברות השמה. האחרונות בחלקן לפחות מתקשרות ומראיינות טלפונית או (פחות) פנים אל פנים, ואז זהו ראיון "אישיותי", שאני עוברת ללא כל בעיה, אבל, כפי שכבר כתבתי, אני כמעט לא מגיעה לראיונות מקצועיים בחברות עצמן!

orom

New member
אולי כשאת שולחת קו"ח

לחברות היי טק כדאי להוריד את התואר השני. יכול להיות כשקו"ח מגיעים ורןאים את התואר השני ישר חושבים שאת Over qualified ולא מזמנים אותך.

לילי10

New member
בעקבות הערתך זו... ובכן

לי יש תואר שלישי... האם כדאי לא להזכיר את כל התארים האקדמיים, משום שיכולים לחשוב שעבור משרה של גרפיקאית זה Over qualified? ומצד שני, זה מה שעשיתי שנים רבות, כלומר למדתי ולימדתי באקדמיה. אם אשמיט - איך אוכל למלא את ה"חור" הגדול?

sarash12

New member
ובכן...

חוזרת על השאלה של לילי10, גם לי יש תואר שלישי, לא נראה לי שאפשר להסתיר זאת (לדעתי יאפס את סיכויי לחלוטין)

orom

New member
נכון שכדאי לכתוב בקו"ח

את כל התארים שיש אבל הצעתי לנסות ולהשמיט את זה מקו"ח ולראות אילו תגובות יתקבלו. יכול להיות שציון התואר השלישי מקשה על הגעה לראיונות.

sarash12

New member
ומה לשים במקום?

זה ייצור "חור" של שש שנים!!! ושוב תודה רבה רבה על העזרה וההתיחסות!!!

orom

New member
למה יוצר חור?

את תפקידך באוניברסיטה תנסחי כך- מתרגלת הוראה והדרכת סטודנטים. הכוונה היא שתערפלי את החלק הזה מפני שאם את פונה לחברת הייטק לתפקיד של מהנדסת פיתוח הנסיון הזה בכל מקרה לא רלוונטי ויכול להיות שזה מה שמונע ממך להתקדם בתהליכי חיפוש העבודה.

sarash12

New member
עדכון לגבי Wise Ladies:

הייתי בפגישה היום, טרם נרשמתי וטרם שילמתי, נפגשתי עם יפעת הסמנכ"לית, והתרשמתי מרצינותה. נראה לי שבסוף ארשם עקב מצבי הנואש ולמרות העלות. אם יש שאלות אשמח לענות, יאללה אני הולכת לישון קצת לשם שינוי...

לילי10

New member
הייתי מאוד שמחה אם היית כותבת

מה נהיה מההתקשרות שלך איתה והאם זה רציני או סתם אמצעי להיטיב את מצבה של הגברת המנהלת

sarash12

New member
תגובה

אני בימים הקרובים אחליט אם להתקשר איתם או לא, אני מבטיחה לעדכן בכל מקרה.
להת' sarash12

למעלה