WINTERLOVE

WINTERLOVE

אהלן, הרבה זמן לא שמעתי ממך, כמו שאתה יודע הכרזתי על המד גשם שלי כממעיט במדידה, אני צריך לבדוק אותו ולתכנן אם אני אקנה חדש או רק תיקון/שינוי מיקום יפתרו את הבעייה. בכל מקרה , כמה מטר המד גשם שלך מעל לקרקע ? הבנתי שמד גשם שנמצא בגג וחשוף מאוד לרוחות, יכול להשפיע על כמות המדידה בעשרות מילימטרים. לפי "הספקן החיפאי" תודיע לע אם תהיה פנוי טלפונית בערב רונן דרך אגב פרסמתי באתר תחת ארכיב, את כל הנתונים מהתחנה שלי למעט כמה חודשים בודדים שהיו לי איתם בעיות (אני צריך לטפל בקבצים) אני אשמח להעלות גם את שלך לאתר !!! (או נתונים מכל תחנת Davis ) שיש כאן לחברה !!

WINTERLOVE

New member
שלום רונן !

אהלן. כמו שהבטחתי, חזרתי אחרי פסח (הגשום והסוער ! ) קודם כל - מה שלום הבת ? מקווה שבסדר. כן, צריך לדבר קצת. יש לי גם כמה רעיונות לגבי ההשוואות. כמו שראית מד הגשם שלי מוצב על הגדר שמקיפה את הגג. מה טוען בדיוק הספקן ? לגבי הערב - אני די עסוק. אם יהיה לי זמן אתקשר אליך מאוחר (משהו כמו 22 אן 22:30) אם זה בסדר מבחינתך. אם לא - נדבר בתחילת שבוע הבא או אולי מחר. להת´ אוהב-חורף

WinterLove הנה הדברים שמסר...

"הספקן החיפאי" האם להניח שמה שנמדד אצלי על הגג, מושפע ? שימו לב מדידת גשם במכשיר המצוי על גג בית גורמת לעיוות ולקבלת כמויות גשם נמוכות מאלו הנמדדות על הקרקע. הרוחות הנוצרות כתוצאה מהתקלות האוויר במבנה מקשות על הגשם להכנס למדים האופקיים. התוצאה כמויות המשקעים על הגג פחותות באופן ניכר מכמויות המשקעים הנמדדות כמטר מעל הקרקע במד תקני. לדוגמא ההפרש במדידות בין מד המצוי על גג אחד המבנים של אוניברסיטת חיפה (לא המגדל) ובין מד המצוי על הקרקע בסמוך לאוניברסיטה מגיע ללמעלה מ-100 מ"מ מאז תחילת העונה. הנתונים שאני מוסר בפורום הם הנתונים הנמדדים במד המצוי על הקרקע. רונן מקווה שנדבר בקרוב

WINTERLOVE

New member
תודה. נשמע הגיוני ומעניין.

האם אתה שוקל להעביר את מד הגשם שלך מקום ? נדבר גם על זה... אוהב-חורף

למעלה