winter is comming

ארסמוס

New member
winter is comming

החורף הולך ומתקרב,האמת שהוא כבר דיי כאן,ויצא לכם לראות את ווסטרוז בזמן האחרון? הממלכה עברה(ועוברת) מלחמה,כבר בספר השלישי אנחנו רואים שאדמות הנהר כמעט והושמדו,הצפון כורע תחת חוסר כוח האדם,המערב מתאמץ על מנת להאכיל את הצבאות ובכלל נראה כי רק הבקעה והייגארדן באמת במצב לשרוד את החורף,אולי אף דורן,בעיקר בזכות אוכלוסייתה הדלילה,שלא לדבר על כך שכס הברזל נראה חלש מתמיד בתקופה הנוכחית בספר,אז איך לדעתכם תשרוד הממלכה דרך החורף? ואיך תיראה הממלכה לאחריו? הניחוש הראשון שלי הינו שמזון ייקנה מאותם מחוזות משגשגים,בעיקר רמות גנים,אבל הכתר נמצא בחוב אדיר והרבה בתים מרוששים ממלחמת חמשת המלכים,שלא לדבר על העובדה שתנועה של שיירות בחורף הינה לא פרקטית במיוחד,אני מאמין שבמצב עניינים שכזה אנו נראה ב"ספרי החורף" את הממלכה מאוחדת בשלטון חובה תחת בית טיירל,ע"י מזון. מצב אחר הוא קניית מזון בממלכות אשר מעבר לים הצר,הבעיות כאן הינן שוב,בעיית התנועה,הים הינו בן ברית הפכפך להחריד,במיוחד בחורף ושיקול הכסף כמובן,הממלכה מרוששת,במצב העניינים הזה אנו בטח נתחיל לראות הדללות אדירה בתושבי ווסטרוז,בעיקר העשירים,אשר בוודאי יעבירו את משק ביתם לצידו השני של הים,לארצות הקיץ הנצחי,לפחות למשך החורף... עוד הצעות?

כריכרכה

New member
הכל בידי שמים (מרטין)

אני חושב שאין לנו בסיס לפסוק בעולם, כמו שאנו מכירים את מרטין הכל יכול להיות. יכול להיות שיתגלו לפתע כמה בתי אצולה זוטרים חכמים שאגרו מזון במחסני ענק בכל ממלכה, יכול להיות שיתברר שיותר קל לחיות בחורף ממה שחשבנו. אסור לשכוח את הפראים בצפון שדווקא שרדו היטב בתנאי חורף תמידי, כך שפתרון אפשרי הוא למשל דיג, שלא מהווה בעיה בווסטרוס ברוכת החופים. מן הסתם גם כן תתאפשר תנועה כלשהי בחורף אחרת הספרים יהיו מאוד משעממים. אבל בכל אופן, נדמה לי שאין מה לדבר על החורף לפני הספר השביעי, וזה בהערכה אופטימית.

הלדין

New member
טוב.

אנחנו יודעים מהפרקים של בראן ב-"עימות המלכים" שהלורדים של הצפון אחסנו חמישית מהיבול שלהם לפי פקודה מהמלך. אין ספק שגם הלורדים בחלקים אחרים של ווסטרוז עשו זאת רק שזה לא דווח לנו. מרטין גם אמר שהחורף נעשה גרוע יותר ככל שנעים צפונה בווסטרוז. החורף בדורן אמור להיות כמעט סתו לעומת החורף בצפון. לגבי תחבורה בחורף, אם הצורך דוחק, האמצעים נמצאים. מרטין בטח חשב על הדברים האלה בארבע השנים שהקדיש לכתיבת "משחקי הכס".

ויש גם את פשוטי העם

יכול להיות שהרעב יגרום להם להתמרד, ויהפוך אותם לכוח שיש לקחת אותו בחשבון, לצד פורעי החוק, האמונה, המלכים והמלכות.

Envinyatar

New member
אין ספק, שעומד להיות רעב כבד

כל הסימנים מורים על כך שיהיה רעב כבד - ולהערכתי מרטין עקבי וכותב טוב מדי מכדי לתת "פתרונות פלא" שיעלימו את הבעיה. כל הפתרונות שהוצגו למעלה אפשריים - אבל הם לכל היותר יקלו את הרעב במקומות מסויימים. הדללות במספר התושבים - סביר להניח. הגירה המונית? בספק - רוב האוכלוסיה בעולם הימי-ביניימי היא בעלת ניידות מוגבלת מאד. וראוי לזכור עוד משהו - בסיפור שמספרת נאן הזקנה לבראן בתחילת הסדרה, הרקע לפלישה של האחרים הוא "חורף קשה מאין כמותו" ורעב גדול. רעב גדול - ככל הנראה יהיה לנו, וחורף קשה - לפי מה שנרמז, ככל שהקיץ ארוך יותר, כך החורף שאחריו יהיה ארוך וקשה יותר - והיה קיץ חריג בגודלו של 10 שנים... כך שהעניינים בהחלט משחקים לכיוון הפלישה הגדולה. לגבי המועדים והספרים - מאחר ו"מחול הדרקונים" כמעט מקביל בתקופת הזמן לספר הנוכחי, אכן סביר להניח שהחורף עצמו יגיע רק בספר האחרון, שגם שמו מרמז על כך.

כריכרכה

New member
איני בטוח, "רוחות החורף" היה אמור

להיות הספר הלפני אחרון, אבל בוא לא נשכח שמשחקי הכס היה אמור להיות הספר שלפני הספר שלפני האחרון, כך שלדעתי כל התייחסות למיקומי ספרים עתידיים היא בגדר ניחוש פרוע. מעבר לכך, קשה לי להאמין שרק ספר אחד יעסוק בפלישה, אינני יודע, תמיד נהגתי לחשוב שהסדרה עוסקת במלחמת השחר ולא בהתרחשויות לפניה, שפשוט מתארכות עקב קשיי הכתיבה של מרטין.

נראה לי שבהתחלה זה היה אמור להיות:

משחקי הכס- התככים הפוליטיים שיובילו לכאוס בווסטרוז ריקוד עם דרקונים- הפלישה של דאינריז (ואולי מאבק עם ג'ון?) רוחות החורף- פלישת האחרים ומלחמת השחר ואז מרטין התחיל להרחיב ולהעמיק עד כדי כך שאחרי חמישה ספרים עדיין נישאר בשלב "משחקי הכס" (המקורי). בתקווה שהספר השישי יעסוק באמת בפלישה של דאינריז, וכך נגיע לשלב "ריקוד עם דרקונים" המקורי.

כריכרכה

New member
זה תלוי בפתרון של מרטין למרווח 5

השנים. אם הוא לא שינה את הכרונולוגיה אז ההערכה שלי היא ל-15 כרכים, ואם הוא כן שינה אותה אז היא יורדת ל-12, וכבר אמר גדעון שבקצב הנוכחי ספק אם הוא יסיים את הסדרה בחייו. כרגע קשה לי מאוד לראות את דאני פולשת במחול, לכל היותר אולי הוא יסתיים עם יציאה שלה לעבר ווסטרוס, כך שההערכה הגבוהה יותר היא הסבירה.

אני מעדיף להישאר אופטימי

מרטין בן 50 ומשהו, לא? כלומר גם אם ייקח לו 20 שנה לסיים את הסדרה, הוא עדיין יהיה בן 70 ומשהו, שהיום זה לא גיל מאוד זקן. דאינריז לא תפלוש לווסטרוז ב"ריקוד", זה ברור. אבל אם מרטין יחליט אחד מהשניים: או לקפוץ כמה שנים או לוותר על הקפיצה ולהקדים את המאורעות המתוכננים (הוא יכול למצוא דרך "להגדיל" את הדרקונים. אחרי הכל הוא הסופר), אז אין סיבה שהיא לא תפלוש בשישי (או לפחות בסוף השישי, ותשאיר סיום מותח). אני מזכיר את החלוקה הראשונים של מרטין: "משחקי הכס", "ריקוד עם דרקונים" ו"רוחות החורף". העובדה שהוא מתח את "משחקי הכס" על חמישה ספרים לא אומרת בהכרח שגם השלבים האחרים יימתחו ככה. את הפלישה הוא אולי יכול למתוח על שני ספרים (מכסימום 3) אבל קשה לי לדמיין את מלחמת השחר נמתחת על יותר מכרך אחד. אז לדעתי זה לא יעבור את ה10 ספרים, ומרטין בהחלט יסיים בחייו.

כריכרכה

New member
מרטין בן 57, כך שגם אם נקבל את

ההערכה של 10 ספרים, זה אומר שנותרו לו עוד 6 לכתוב, וזה אומר שאם ייקח לו שנתיים כל אחד אז הוא יסיים את הסדרה בגיל 69. אבל אם זה ייקח 3 שנים, אז בגיל 75, ואם כמו במשתה זה ייקח לו 5 שנים, אז בגיל 87.. אל תשכח שמחול המקורי, הספר השני, היה אמור כבר לכלול את הפלישה של דאני, לכן מבחינתי כל הספרים עד הפלישה של דאני או סמוך מאוד אליה הם עדיין שייכים למשחקי הכס המקורי, מה שעוד יכול להעלות את ההערכה. בכל אופן, יהיו לנו עד הרבה שנים לקיים דיונים כאלה..

זה לא מתמטיקה, אתה יודע

הסיבה לעיכוב של מרטין (ואולי גם למבנה הלא אחיד של הספר הרביעי) היא לדעתי שהוא פשוט לא היה סגור על עצמו ועל מה הוא הולך לעשות. ברגע שהוא יתחיל להיות סגור על עצמו אני בטוח שהוא יחזור לזרום ולהשתפר.

אני לא דיברתי עם 30 שנה, אבל

בכל אופן, אין לאנשים כל כך ברירה אלא לחכות. חוץ מזה זה לא כמו סדרת טלוויזיה, הספרים תמיד יהיו קיימים ובהישג יד.

לגוטל

New member
מה זה משנה מתי יוציא אותם

הספר האחרון הוציא לי את כל הרוח מהמפרשים... ואפילו אם הוא היה מדהים, יש עוד הרבה ספרים אחרים לא פחות טובים לקרוא. זה לא שאנחנו ממתינים לספר היחיד בעולם שעושה לנו את זה, ואם יש כאן באמת מישהו כזה, אני משתתף בצערו.

ארסמוס

New member
אהמ אהמ...

טולקין טולקין טולקין(כן כן,אפילו שלוש פעמים שלמות,עד כדי כך מושלם). לא יודע מה אתכם,אבל אדם אחד בשרשור ערבב את המילה "אופטימי" באותה תגובה שקשורה למעשה כלשהו של מרטין בסדרה,קראתי את שאר הודעותיך בפורום,אתה מכיר את סגנון הכתיבה של מרטין,כך שאני משער שהשאלה היחידה שנשארה היא כמה וודקה נשארה בבקבוק?:) אני עצמי מאמין שהחורף עומד להגיע כבר בספר הבא בעקבות כמה סימנים מהספר הרביעי,לפרטים אנא פנו בהודעה פרטית אבל אני מתאר לעצמי שאנשים שקוראים כבר יודעים במה מדובר. אני מאמין שהמכשול האמיתי לכתיבה יגיע בסוף הסדרה,התאוריה שלי היא שמרטין סיבך את העניינים כל כך בגלל מקרה קל של "ג'ורדניזציה"(ולהודעה מעלי: ג'ורדן הוא דווקא סופר מוערך עד מאוד על ידי,הוא כותב בצורה מאוד יפה,החמדנות היא פשוט תופעת משנה זדונית),הוא פשוט לא יודע עדיין איך יסיים את הסיפור,מוטל עליו לחץ למצוא סוף שהינו כמו כל סדרתו,מקורי,חדשני,לא צפוי עד העצם,והחשוב ביותר,מציאותי. אחרי הכל,מה מרטין כותב עם לא את הפנטזיה שבמציאות?

יש שני סוגי אופטימיות:

אופטימיות פנים סיפורית = אמונה שהעתיד בספרים יהיה ורוד והדמויות האהובות עלי יישארו בחיים. את זה אין לי, זה ברור שהולך להיות גרוע יותר. אופטימיות חוץ סיפורית = אמונה שמרטין יצליח לצאת מהבוץ, להתקדם עם הסדרה ולסיים אותה בפחות מ10 ספרים. את זה יש לי ואני לא מתכוון לחזור בי גם אחרי שהשפעת הוודקה תעבור!
בנוגע לסוף- אני חושב שלמרטין דווקא יש מושג די ברור על מה יהיה בסוף בגלל כל הנבואות שהוא שתל. לדעתי מה שמקשה עליו זה דווקא האמצע. אני מכיר את זה ממשהו שפעם כתבתי בעצמי- ידעתי מה יהיה בסוף אבל לא ידעתי איך לעזאזל אני מגיע לסוף הזה...

כריכרכה

New member
אני כבר לא בטוח לגבי הסוף

במסע ההשקה שלו הוא קשר בפעם הראשונה בין התארכות הסדרה לבין הסוף שהוא מכוון אליו ואמר שהוא "משתדל" להגיע אליו. זה גורם לי לחשוב שאולי הפתרון למרווח 5 השנים הוא ליצור איזשהו "סיום ביניים" לסדרה, ולהתחיל סדרה חדשה לקראת הסוף המקורי, או משהו כזה. אולי הוא יהפוך את מלחמת השחר למה שג'ורדן עשה עם "השתחררות אדון האופל" או איך שלא קוראים לרע הגדול בכישור הזמן - בסוף אדון האופל ישתחרר מכילאו, אבל לא ידוע מתי, בדיוק כמו שבסוף דאני והאחרים יפלשו, אבל גם כאן המועד לא בדיוק ידוע. בכל אופן, האמצע לא מקשה עליו, הוא כבר אמר כמה פעמים שלהבדיל בהוליווד שם כפו עליו מסגרות, בשאוש"ק הוא לא מוכן לשים לעצמו גבולות, זה בעצם הרעיון של הסדרה - בדיוק כמו שהוא לא שם גבולות לתוכן הפנימי הוא גם לא שם גבולות להתארכות הכתיבה. הוא יכתוב מה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, ואם מתחשק לו לפתח את העולם הזה עד יום מותו (ולהרוויח הרבה כסף), ולאו דווקא לגמור עם הסדרה כמה שיותר מהר, אז זה מה שהוא יעשה.

אז מה הוא יעשה עם כל הנבואות?

הוא לא יכול לשתול רמזים ונבואות לאורך כל הסדרה ואז לסיים אותה בלי שום התייחסות אליהם.

למעלה