winter is comming

הכישור והשיר

ג'ורדן למעשה גם יצר את הסוף-וגם הוא חשב שיסיים את הסדרה בטרילוגיה. מרטין יצר סוף לסדרה והתחלה-מה רק כעכשיו הוא מפתח את האמצע של הסיפור. ובדיוק כמו ג'ורדן הוא יצר סיפור מורכב עם המון תתי עלילות שלא יסתיים בספר אחד (אתה לא יכול פשוט ביום אחד לחסל בניה של ספר ב"גורגור" הסופר ניסה לעשות את זה וזה השאיר את הקוראים במין תחושה של תליות באוויר). אני לא אצטערק אם זה יקח 10 ספרים,15 או 20 כל עוד העלילה תיהיה שווה זאת ולא יהיו פשרות על העלילה לטובת סיום מהיר יותר

Random User

New member
אוח טולקין... ממש לא נהנתי מהסדרה..

מדברים על לא לדעת איך לסגור סיפור.

המלצות שלי:

ספרי פנטזיה: טרילוגיית "חומריו האפלים"- פיליפ פולמן סדרת "אמבר"- רוג'ר זילאזני "ערפילי אבאלון"- מריון צימר בריידלי "מרשעת"- גרגורי מגווייר "מעשה במעשה"- א.א.מילן "כתר הדרקון"- אורי אורלב ספרים אחרים: "הקלות הבלתי נסבלת של הקיום"- מילן קונדרה "ציפור הלעג"- ג'ראלד דארל "יש ילדים זיגזג", "מישהו לרוץ איתו"- דוד גרוסמן "הרוזן ממונטה כריסטו"- אלכסנדר דיומא "העולם על פי גארפ"- ג'ון אירווינג "ההרפתקאות המדהימות של קוואליר וקליי"- מייקל שייבון "שלושה גברים בשלג", "המיניאטורה שנעלמה"- אריך קסטנר (וגם ספרי הילדים המקסימים שלו שמתאימים לכל גיל) "צינורות"- אתגר קרת (וגם שאר קבצי הסיפורים שלו לא רעים בכלל) וזו רשימה חלקית בלבד...

שווה

כל שלושת הטרילוגיות (למרות שאת השלישית תצטרך לקרוא באנגלית). עוד מומלצים-כישור הזמן מהפנטזיה "מעשה הקשת, של ברנרד קורנוול ו"שערי האש" של סטיבן פרספילד

ארסמוס

New member
פראצ'ט ואסימוב.

כל ספרי סדרת עולם הדיסק של טרי פראצ'ט,רק לא לנסות לקרוא בעברית,תרגומים הם פשוט בלתי אפשריים כאשר מדובר בפראצ'ט. אסימוב,בעיקר "קץ כלזמן" וסדרת המוסד,גם סדרות הספורים הקצרים שלו נפלאות. ואיך זה שאף אחד עדיין לא ציין את דאגלס אדאמס? ספר מסוים שאני מאוד אוהב הוא "ספר יום הדין" מאת אן מקאפ'רי עם אני לא טועה,נפלא. ולראנדום יוזר-לא יודע איך לסגור סיפור? מדובר בייסודם של כמה מהדרכים הקלאסיות ביותר לסיום אפוס,נצחון של אש ודם מול הבאים אל האנושות לכלותה המשולב עם מאבק של נפש יחידה שלא נופל בשוויו מזה המערב מליונים שכמוה,הסיום הינו סיפור של מאבקים אישיים הבאים לסופם ואפילו בזאת טולקין עדדין מצליח לגרות אותנו בפרקי טיהור הפלך והפלגת הספינה האחרונה למערב,שלא לדבר על תחושת ההשלמה שמתפשטת באדם בעת שהוא קורא על חייו של סאמוול,קראתה בכלל את הסדרה?

Random User

New member
בהחלט קראתי...

כל החצי השני של הספר השלישי מיותר לגמריי. וסאורון... WORST BAD GUY EVER!

ממממ.גם אני לא כלכך אהבתי

את טולקין-מבחינתי הוא מתחלק לשני חלקים. "שר הטבעות"-סיפור עם עלילה לא משהו אבל כתוב יפה "הסלמינריון"-סיפור עם רעיון ועלילה מדהימה אבל כתוב גרוע.

ארסמוס

New member
טעם וריח.

אני משער שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח,אבל בתור אוהבי השיר,שסופרו ידוע בהערצתו את טולקין ושמבקרים רבים השוו בין שני סגנונות הכתיבה,ציפיתי שגם סגנונו של טולקים ייתקבל פה בברכה.

Random User

New member
הוא אולי מושפע אבל אני לא יודע אם

מעריץ, תשמע לכולנו יש הערכה בסיסית טולקין, הוא אכן אחד ממייסדי הז'אנר.. אבל אם תפרק את שר הטבעות לגורמים (עלילה, דמויות) הוא לא עומד כנגד רוב ספרי הפנטסיה המוצלחים (לדעתי) אבל אין מה לעשות, הראשוניות שלו תעניק לו כבוד נצחי.

יש פה דווקא הרבה טולקינאים

אני, בראנדון סטארק, Envyatar, יעל, עידו (לא רייף), לגוטל, רן (DeathStar). שני המנהלים של הפורום הזה טולקינאים

אני כבר לא כל כך טולקינאי...

אני עדיין חושב ששר הטבעות הוא ספר יפה אבל אני כבר לא ממש מתעניין בו ונהנה להתעמק בו. אני מעדיף את שא"ק ו"חומריו".

למעלה