...winter is coming

aשרון

New member
...winter is coming

מדענים חוזים: בעוד 15 שנה - כדור הארץ יעבור "עידן קרח קטן" .
כך סבורים מדענים שצופים שחצי הכדור הצפוני עומד לעבור חורפים קרים מאוד, שיגרמו לנהרות רבים בצפון אמריקה ובאירופה לקפוא.
כולם מדברים על כך שכדור הארץ מתחמם, הכינרת נסוגה, האקלים באירופה משתגע והקרחונים בקוטב נמסים לאיטם. אך האם אנחנו מצויים בפתחו של עידן חדש, שבו כדור הארץ דווקא מתקרר? האם קיים שחקן גדול יותר המשפיע על האקלים הרבה יותר מאשר גזי החממה?

ובכן, יש שחקן כזה, המשפיע על אקלים כדור הארץ ועל אקלימם של כל הגופים במערכת השמש, והוא השמש בכבודה ובעצמה. חוקרי שמש מאוניברסיטת נורת'אמבריה יצרו מודל חדש שחוזה את פעולות השמש, ולטענתם המודל "מספק תחזיות מדויקות באופן חסר תקדים". לטענת החוקרים, תנועות נוזלים בתוך השמש, שיוצרות מעגלי מזג אוויר בני 11 שנים, יובילו לכך שבשנות ה-30 של המאה הנוכחית (בין 2030 ל-2040) הטמפרטורות יצנחו באופן דרמטי. הפעילות הסולארית תצומצם בכ-60% כתוצאה מ"שני גלים של נוזלים בתוך השמש שיבטלו זה את זה".

בכנס הלאומי הבריטי לאסטרונומיה שהתקיים בלאנדודנו, וויילס, הסבירה פרופ' ולנטינה ז'ארקובה במצגת שהיא הציגה.
"האינטראקציה בין שני גלי הנוזלים תיצור הפרעה אחד לשני, כמו אפקט של מראה, וכך הם למעשה יבטלו זה את זה", היא וצוות המדענים שעובד איתה בפרויקט חוזים שכתוצאה מהתהליך הסולארי הזה, אור השמש ייחלש, הטמפרטורות יצנחו וגלי הקור יובילו לקיפאון של מקורות מים, כולל נהר התמזה בלונדון. בחורף של 1683-4 נהר התמזה קפא למשך שבעה שבועות, לפי תיעודים היסטוריים.

"מצאנו רכיבים של גלים מגנטיים שמופיעים בזוגות, ומקורם בשתי שכבות שנמצאות בתוך השמש", הוסיפה ז'ארקובה את הממצאים פורצי הדרך שלה ושל צוות החוקרים שעבד איתה בדרך לבניית מודל חיזוי מזג אוויר. המגנטים פועלים באותה תדירות במשך 11 שנה, ולאחר מכן מתרחש שינוי. הם משפיעים על חשיפה לשמש של חצי כדור הארץ הצפוני לעומת חצי הכדור הדרומי. "חישבנו את תוצאות המודל שלנו בהשוואה לנתונים הקיימים, ומצאנו שהתחזיות שלנו מראות על 97% דיוק".
 

Uri04

New member
זה יכול לקרות מעוד סיבה

ודווקא כקונטרה להתחממות הגלובלית, אבל גם בגללה - מדעני אקלים טוענים כי עצירת המסוע הצפון אטלנטי, אותו זרם המים המזרים מים חמים מאזור קו המשווה לכיוון הקוטב הצפוני ועם זאת מחזיר מים קרים בחזרה אל קו המשווה, עלול להיעצר כתוצאה מהמסת הקרחונים שתפגע בצפיפות המים (מי המלח יהיו פחות צפופים, לכן לא ישקעו אל הקרקעית, לא יתקררו ולא ינועו דרומה לצורך השוואת ריכוזי המלחים). השפעות המסוע הצפון-אטלנטי (המסוע התרמו-הליני הוא גם נקרא) על צפון אירופה וצפון אמריקה אדירות - הן מונעות את קפיאתן לאורך מרבית חודשי השנה בשל החדרת המים החמים המעלים את טמפרטורת האוויר. כאשר המסוע יעצר - אין ערובה לכך שהתקופה הקרחונית שהסתיימה לפני כ-12 אלף שנה לא תחזור שוב...
 

aשרון

New member
אורי, טוב לראות אותך...

ההסבר שאתה מביא מתאר את עידן הקרח ככזה שבא לתקן את מה שקולקל ע"י השבת כמות הקרחונים בקטבים למצב נורמלי?
 

Uri04

New member
מצב נורמאלי זה יחסי

נורמאלי לעידן הקרח, כן. לא לתקופתנו. אם אכן יהיה תרחיש כזה, בסגנון "היום שאחרי מחר", זה אומנם לא יקרה תוך כמה ימים/חודשים/שנים, אלא יותר כמו תוך מאה-מאתיים שנה, אבל אם זה יקרה, כל הסיבליזציות המערביות שאנחנו מכירים כיום יקרסו.
 

aשרון

New member
מעניין איך המפה הגלובלית תיראה?

אירופה וצפון אמריקה יקפאו - אפריקה, המזרח הרחוק, דרום אמריקה ואוסטרליה יהיו המעצמות החדשות.

אפריקה, תיצבע בירוק. ארצות ערב כבר לא יהיו מדבר.
 

Uri04

New member
אני בספק אם זה אכן יקרה

אבל אם כן, זה בהחלט יחזיר אותנו 12,000 שנה אחורה בזמן. מינוס הממותות וכאלה.

 
ועכשיו, בנימה יותר רצינית..

זה ברור שהטבע תמיד ינצח, אם הטבע מרגיש שהוא צריך להבריא את עצמו ולתקן את מה שקולקל, אין לנו מה לעשות אלא להיכנע לתכתיבים שלו.
תחשבו על זה כמו על גוף האדם, כשמשהו פוגע בגוף ואנחנו נפצעים או נהיים חולים הגוף עושה פעולות שונות בתוך עצמו על מנת להבריא, גורם לנו לעצור הכל ולנוח. ככה גם כדור הארץ.

לפי איך שאנחנו מתייחסים לכדור שלנו, זה לא מפתיע אותי שנצטרך לעבור עידן קרח.
אני לא מאמין שזה יקרה בבת אחת כמו שמראים ומתארים לנו בסרטים הוליוודיים, אלא בהדרגתיות. וכבר רואים את הסימנים שזה מתחיל, כגון חורפים מושלגים קיצוניים במזרח ארה"ב, צונאמי במזרח אסיה, בצורת בקליפורניה, הדבורים מתות, ציפורים נופלות בזמן שהן עפות ומתות.

קיצוניים דתיים יגידו שזה ביאת המשיח, אבל אני לא אדם שמאמין באלוהים, אז השטויות שלהם לא מזיזות לי. יש ערוצים ביוטיוב שאומרים שמאיץ החלקיקים בסרן בשוויץ הוא לא פחות כדי לנסות לפתוח פורטל ליקומים מקבילים וזה מה שיחזיר את ישו. זה שטויות פנאטיות דתיות המסתמכות על נבואות דתיות שקושרים עם מדע. אומרים שבתאריך ה 23 לספטמבר 2015, יהיה היום בו יפתחו את הפורטל בסרן ויתחיל משטר צבאי בארה"ב.

הטבע עושה את שלו על מנת לשמור על עצמו, ואם רבים מאיתנו יצטרכו למות בשביל זה, אין לנו אלא לקבל את הגזרה. וכדי להתכונן לעידן קרח כמו שצריך אנחנו צריכים להגיע לשלום עולמי כדי לפעול ביחד. או לפחות להסכמים בינלאומיים שיאפשרו למדינות להיעזר האחת בשניה.

3 סרטונים על מה שהזכרתי:
שינויי אקלים : [URL]https://www.youtube.com/watch?v=XQanWtkSDHE[/URL]
הכנה למשטר צבאי בארה"ב: [URL]https://www.youtube.com/watch?v=52vfZbdf3vM[/URL]
מאיץ החלקיקים בסרן + ביאת המשיח : [URL]https://www.youtube.com/watch?v=3dDlSYl3J6c[/URL]
האחרון מתחיל בדיבור מדעי מצויין אבל אחרי 10 דקות הופך לדיבורי שטויות דתיים וקישורים תרבותיים מטופשים.
 

ItsikH

Member
ברשימת ציטוטים מצחיקים של מרצים שאיני מוצא כעת
צוטט מרצה לאסטרופיזיקה מצהיר
"אני מאמין שהמין האנושי הוא טעות של הטבע"
...
"אבל אינני דואג, הטבע יתקן"
 
למעלה