Wings Over America

SickAgain

New member
Wings Over America ../images/Emo160.gif

אז אם גם לכם לא נמאס משירי אהבה טיפשיים אתם יכולים לצאת לדרך עם פול מקרטני בכל עת שתחפצו אל המחוזות המענגים של שירי האהבה שלו שלעולם לא יהוו בעיה של פגיעה באינטליגנציה שלכם,גם אחרי שהגעתם לגיל שכל "I love you" נשמע טיפה מאולץ ורק בגלל שהוא צריך להיות שם. בסוף סדרת האנטולוגיה המופלאה של הביטלס אומר פול, שהוא שמח ומרוצה מזה שבדיעבד רוב שירי הביטלס עסקו באהבה, שלום, והבנה הדדית. נכון חלקית. בזמן שמקרטני באמת התכוון ל- "I wanna hold your hand" פשוטו כמשמעו, לנון תמיד התכוון לסקס פרוע. בזמן שהריסון ניסע להעניק מימד חברתי ופוליטי יותר לביטלס עם דברים כמו "Taxman" ו "Piggies" מקרטני (בדרך כלל) הלך על הנושאים הקלים והרכים כביכול. אבל כוחו של פול היה תמיד ונשאר בהלחנה. מקרטני הוא אחד מכותבי השירים הגדולים ביותר בתולדות המוסיקה הפופולארית אם לא הגדול ביותר, ואם לא, זרקו שם.. :0) . הוא צועד בגאווה עם אוסף עצום של שירים מדהימים שהלחין, לאורך כל הקריירה המפוארת, לפעמים נראה ללא מאמץ ניכר. נדמה גם כאילו הוא זקוק להבזק של רגע בלבד כדי לכתוב את המנגינה המפילה ביותר, רגע של גאונות שבו הוא כותב את המעבר העדין הזה בין הבית הראשון לשני, שנראה כל כך קל וברור מאיליו אבל נשמע חדש ומהפכני בכל קני מידה ברורים. גאון. (נקודה) כך, בין השאר, התעורר לו פול בוקר אחד עם מנגינה מתנגנת בראשו (הארה!), התיישב לו על יד הפסנתר ותוך כעשר דקות נולד לו "Yesterday" . במקרה אחר ישב שוב על יד פסנתר דומה ואחרי משחק קטן בסולמות התפלח לו "Golden Slumbers" גאון,כבר אמרתי? והדוגמאות לא נגמרות. היו לו גם כמה רגעים של הסתננות רוח השטות, שעלתה לו במעט שירים שלא לרמתו במהלך הקרירה, אבל לעומת נקודות ספורות אלו עומדים ניצבים כל כך הרבה אבנים יקרות משובצות יהלומים, יותר מכל מלחין מודרני שיהיה. אם כן, בא לי לברבר קצת על האלבום הכפול Wings Over America. אני מאמין שהוא היה כפול יותר, בגרסת הויניל, אבל הדיון על כך אני משאיר לחכמי הפורום היותר פזמניקים
יש פה, אסופה מאד מעניינת ומגוונת של הרבה כיף ויחד איתו מאכלסים את האריזה כמה מהרגעים הנשגבים ביותר שפול ידע לשלוף משרוולו. זה מתחיל ב- Venus and Mars שנשמע כמו זרימת מים עדינה על שפת אחד מהאגמים הפסטורליים באחד היערות שבבעלותו של Sir Paul , ומתפתח אל תוך מחרוזת רוקנרול מקפיצה עם Rock Show ו Jet .. מפה לשם בלי שנרגיש (זה אפשרי?!) נכנסנו למצב פגיע ביותר- Maybe I'm Amazed נקרע לגזרים. ונראה לכם שנמשיך בשיר קליל, איזה Sally G יתאים לנו עכשיו, לא כך חשבו המארגנים של האירוע. בלדת הבלוז העוצמתית ואחד מהשיאים הגבוהים ביותר של האלבום מגיעים כאן תחת השם "Call me back Again" . פול סוחט את הרגשות שלנו כמו לימון על קרפיון טרי שיצא זה עתה מהמחבת. איי, יאייי, יאייי, ככה מתנהגים?! לא ציפינו, ועוד מאחד שחילק פטישי כסף לכל מיני מקסוולים בלתי מזיקים. באחד הרגעים בהמשך כנראה מישהו מהנגנים הקריץ לו:" פול, מה שכחת שהיית פעם בלהקה ההיא, שכולם אמרו שהיא כזאת גדולה ואין עליכם!??..נו, אז תביא לנו משהו, על תהיה כזה!". פול: " יאללה, נפציץ אתכם באיזה Lady Madonna ,ככה שתתלהבו". בהמשך אם רק תציצו מהחלון יש סיכוי שתוכלו לקלוט שתי ציפורים מרשימות ביופיין, האחת כחולה והשנייה שחורה , אתם תחליטו מי מהן קוסמת לכם יותר. לא לפני "המילים האחרונות של פיקאסו" שהיו כנראה: "תחיה ותן למות", או שג'יימס בונד אמר את זה.
מלבד השיר "Yesterday" , שמבוצע כאן בצורה יותר ממשכנעת, יש גם ביצוע מרטיט של "The long and winding road" וכל אלה רק בחלק הראשון של חווית הכנפיים האולטימטיבית. ההנאה הצרופה ממשיכה. יש כמה וכמה שירים קלילים, מאד נעימים ובלתי מחייבים, אבל כמובן ברמה שרק מעטי מעטים יכולים להנפיק. ויש גם מה שנקרא: "רגעי התעלות נפשיים", או במילים אחרות: 'בלדות של מקרטני'. אלבום ההופעה הזה תפס אצלי פינה חמה כל כך בלב, כנראה בגלל שהוא היה בין הראשונים של Wings שקניתי, באותה חנות "פיקדילי" שפשטה אחר כך רגל. ולמרות שהעמסתי אחר כך את כל המדף של מקרטני\כנפיים, זה לא עזר להם להשתקם ככל הנראה :0) אז למרות שבאותה תקופה האנגלית שלי לא הייתה מי יודע כמה, טוב על מי אני עובד, לא שהיום אני בולע שייקספירים
בשבילי עדיין קיימת בחורה מאד מוזרה העונה על השם Silly, שמסיבה לא ברורה אוהבת שירים באשר הם. "You'd think that people would have had enough of silly love songs I look around me and I see it isn't so Some people wanna fill the world with silly love songs And what's wrong with that? I'd like to know 'cause here I go again I love you, I love you I love you, I love you"

SickAgain

New member
בשמחה! ../images/Emo13.gif ../images/Emo140.gif

חשבתי כבר שאף אחד לא קרא... אני מפרסם... מוסיקה מביאה שמחה וכל המרבה הרי זה משובח! :)

גדי שבת

New member
Wings Over America

האלבום יצא כאלבום משולש ולא כפול. האלבום תיעד הופעות מסיבוב הופעות ענק של ווינגס ב- 1976-1977. במקביל יצא גם סרט קולנוע המתעד את הטור. את הסרט ראיתי כמה פעמים בהקרנות בקולנוע פריז, בת"א. האלבום טוב, אבל לא מדהים לדעתי. מה שכן הוא יכול לשמש תחליף לאוסף מסכם של השירים הבולטים של ווינגס במחצית הראשונה של שנות השבעים. נחמד לשמוע את הביצועים החיים של שירי הביטלס, זמן לא רב אחרי הפירוק (ולא רק כקטע נוסטלגי). בכל אופן סיבוב ההופעות החל לאחר הוצאת האלבום החלש ביותר של מקרתני מאז ומעולם - Wings at the Speed of Sound, שבו כלולים השירים Silly Love Songs - Let 'Em In.

SickAgain

New member
שמח להחכים וגאה לא להסכים :)

על האלבום Wings Over America אני יכול להסכים שלא מדובר באלבום הכי הכי של מקרטני..אבל לגבי Wings at the speed of sound, יש לי כאן עמדה שונה. אני חושב שמדובר לא רק על בין הדברים יותר מוצלחים שמקרטני הקליט מאודו, אולי אפילו בין הדברים הטובי ביותר שאיזשהו יוצא ביטלס עשה..ועומד גאה יחד עם יצירות כמו All things must pass ו Plastic Ono band.. The Note You never wrote בין הפנינים הכי מפילים של מקרטני , Time to Hide, Beware My Love שירים סוחפים ועוצמתיים Let Em In, Wino Junko, Sann Ferry Ann, She's My Baby, Sally G, קלילים, חמודים מאד, מצחיקים ומקרטניים Warm and Beautiful יפיפה Silly Love Songs שיר טוב :) לפי דעתי מעולה. ויש עוד כמה.. סליחה על התיאורים והסקירה הבנאלית והילדותית. לסיכום, אלבום מופלא. ולתיאור -"הרגע החלש של מקרטני" אפשר לשמור לאלבום כמו "מקרטני II " שאני אישית קצת הייתי נבוך לשמוע בלשון ההמעטה :)

גדי שבת

New member
עם זה אני מסכים

מקרתני 2 באמת מביך ומסכים להעניק לו את התואר בתור האלבום הגרוע של מקרתני. ואליו אני מצרף גם Give My Regards to Broad Street. בכל אופן, אחרי כמה שנים הנחתי שוב על הפטיפון את Wings at the speed of time ואני עדיין סבור שזה תקליט חלש יחסית. Beware my love ו- She’s my Baby נחמדים ולא רעים. ו- San Ferry Anne הוא שיר טוב. מעבר לזה - נאדה. כל השאר משעמם למדי. אבל בכל אופן תודה לך, שאחרי שנים גמרת לי לשלוף את האלבום הזה ואת Wings Over America ולהאזין להם שוב. בסופו של דבר, זה היה בהחלט מהנה.

אחלה ביקורת

מהיותר טובות שקראתי לאחרונה, האלבום קצת פחות מדבר אלי, אבל אחלה ביקורת
, כל הכבוד.

SickAgain

New member
תודה ../images/Emo9.gif

אמנם גם אני לא חושב שזה האלבום הכי טוב של מקרטני. האמת אני מחשיב אלבומים כמו Band on the Run , Ram, Venus and Mars, Wings at the speed of sound כיצירות מדהימות. כמה מהם כיצירות מופת ממש. אלבום ההופעה הזה קצת לא מפוקס אולי, אבל עדיין אני אוהב אותו ממניעים נוסטלגיים ואחרים..וחוץ מזה צריך רק לשמוע את הביצועים ל: My Love, Beware My love, The Long and Winding Road, I've just seen the face...U ולהתמוגג מהנאה, :)

לא יודע איך להגיד את זה

בעיני האלבום הטוב האחרון שפול קשור אליו הוא אביי רואד, מה שהוא עשה מאז נע בעיניי בין נחמד למביך במינונים שונים, לדעתי הוא היה צריך את המסגרת של הלהקה ואת היחסים הסבוכים עם ג'והן, בשביל שהכישרון הענק שלו (ולבן אדם יש כישרון בטונות) יבוא לידיי ביטוי נכון.

SickAgain

New member
תלוי מה זה 'נחמד' ../images/Emo8.gif

לגבי האלבום הטוב ביותר שפול היה קשור אליו, ברור שזה חייב להיות של הביטלס :) לווא דווקא אבי רואד, אולי Magicak Mystery Tour אולי הלבן הכפול או Hard Day's Night ואולי Let It Be...תלוי בטעם אישי, ,למרות שאבי רואד היה לפי דעתי חצי של פול וחצי של השאר :) כשהוא יצא לסולו, ברור שזה היה קשה יותר, כי כפי שאמרת לא היה מי שיאזן אותו. בוא נאמר הוא היה כותב 10 שירים וכולם נכנסו לאלבום ואיזה 2 מהם יותר חלשים מהשאר, דבר טבעי ביותר, אם תשאלו אותי. אבל עדיין, למרות שזאת באמת שאלה של טעם היו גם היו הרבה מאד דברים נפלאים.

LadyG

New member
מעצם חברותי במועדון

זקני פורום אגדות הרוק של תפוז יצא לי לראות את פול מקרטני ווינגס בניו-יורק במסגרת המסע המדובר. החוויה היתה גדולה ונכון שלא היו לי קריטריונים רבים לשפוט את המופע כי הייתי מאוד מאוד צעירה אבל זו היתה חוויה שלא שכחתי. יופי של ביקורת, גם אם ווינגס ופול אינם כוס התה שלי.

גדי שבת

New member
מה-את-אומרת????

ואני חשבתי שלראות את הסרט בקולנוע פריז זה משהו? הייתה לי פעם את התוכנייה של ההופעות מאותו מסע הופעות, שנעלמה לי עם השנים.

hells bells

New member
אני דווקא מחזיק מאד מהאלבום המשולש

המופלא הזה. אחד משלושת אלבומי ההופעה האהובים עלי ביותר! צריך לשמוע את "אולי אני נדהם" את "ליידי מדונה" את "טיים טו הייד" בביצוע ענק של דני ליין את "קול מי בק אגיין" הענק ועוד ועוד..... כדי להבין את ההבדל העצום בין הבצוע בהופעה החיה,עם הסולואים הגדולים של המנוח ג'ימי מקקולוך לביצועים הקצת אנמיים (לחלק מהשירים) באלבומי הסולו של פול. ההופעה נותנת נפח (חטיבת כלי הנשיפה!) ומימד נוסף שלא תשמעו בשום תקליט אולפן שלו.

למעלה