למי שלא הבין לבד...
להלן מסר שקיבלנו בתיבת המנהלים הסודית, שנמצאת ב Batcave שלנו: "שלום לכם, השבוע הועלתה הודעה ע"י בחור המכנה עצמו זאנג, בהודעה הוא הודיעה על בואו של מורה ידוע ומפורסם מהונג קונג אשר מתכוון להעביר סמינר של שבוע ימים בארץ. התשובות הלקוניות שלו וחוסר הבהירות שבהן גרמו לי לחשוד כי ייתכן ומדובר בטרול במקרה הטוב או באיזה שהוא ניסיון הונאה במקרה הרע. אני יודע כי גורמים ניוספים ניסו לתהות על קנקנו של הבחור הזה. במקביל לאותם ניסיונות אני יצרתי קשר אם שני אנשים מקושרים היטב ובעלי השפעה בעולם אמנויות הלחימה בהונג קונג. האחד מזכיר כלל של אגודת "ג´ין וו" הסינית בהונג קונג (אגודה הקיימת מעל ל- 100 שנים ומטרתה איגוד ושימור אמנויות הלחימה הסיניות) והוא בעל ידע מעמיק בוינג צ´ון, האישיות השניה הינה מקושרת היטב ואף מוכרת מאוד בתחום מעצם היותו מורה וגם מוציא לאור של מגזין אמנויות לחימה סיניות בהונג קונג. מתוך הנחה כי הונג קונג הינה עיר קטנה מאוד (כולל קואולון) ומישהו בגיל המורה הזקן הזה המתעסק שנים רבות בתחום בוודאי היה מוכר לכל העוסקים בתחום או לפחות לחלקם, מה שבטוח לאלו המוזכרים כאן לכל הפחות. אחד מאותם אנשים (המוציא לאור) פנה למישהו הנחשב למומחה בתחחום הוינג צ´ון ואף כתב ספר על הגנאולוגיה של השיטה ושאל אותו לגבי אותו מורה מיסתורי הקרוי צ´יאו קונג. זו תשובתו: Hi there, I´ve never heard there is a Ving Tsun Sifu, Chein kong, teaching at New Territories. I´ve ever known a Senior Ip Man Ving Tsun practitioner who was called Yang Tsu. Chein Hong may be a sifu of other Ving Tsun clans. התשובה אמנם מתייחסת בעיקרה לזרם של ייפ צאן, אבל אם אדם זה (מחבר הספר) לא שמע על המורה המדובר, אזי יש לי יסוד סביר להניח כי מדובר בפרסום שווא. רק רציתי ליידע אתכם אולי זה עוזר במשהו." לידיעה, בברכה