Windows on ARM הדור הבה

arseny92

Well-known member
מנהל
Windows on ARM הדור הבה

https://mspoweruser.com/windows-10-arm-means-future-pcs/

אובכן, כפי שהיום מערכת x64 מריצה קוד x86 , משום שארכנטקטורת x86-64 או amd64 (או intel64 בהתאמה) היא בעצם תוסף מעל x86 , ובמערכת כלולה תכונה בשם wow64 אשר מאפשרת להריץ קוד מהודר ב-x86 (או 32 סיביות), כך באותו האופן, מערכת מבוססת arm64 גם תכיל תכונת אמולצייה שמריצה יישומים אלו

ההתקנים יגיעו עם גרסת Windows 10 S אשר נעולה לשימוש רק ביישומים שנכללים עם המערכת ואפליקציות שזמינות מהחנות (זוכרים Windows RT?) אך בשלב הראשון תוסף העדכון ל-Pro אשר מאפשרת להריץ כל דבר, יוצע בחינם עד אוקטובר 2018, אך עדיין, מדובר במערכת על מעבד ARM

לגבי דריברים לחומרה היקפית, לא הכל יהיה נתמך, עד שהיצרן לא יוציא דריבר מהודר ל-arm64 או דריבר אוניברסלי בהתאמה (כפי שזה לא משנה למשל למדפסות מודרניות והתקני אחסון USB כי משומש ה-class driver המובנה במערכת), אך התקנים ישנים ככל הנראה לא יזכו להחיאת תמיכה

dudi4321

Active member
אינטל התמזגה עם ALTERA

ברכיבים המתוכנתים החדשים של אלטרה FPGA יש כבר ARM53 חזק ככה שמיקרוסופט צריכה לתמוך בהכל.

רוב הזמן נח

Well-known member
אנשים עוד לא פרצו את השטות הזאת?

בטח זה משהו ברישום שמונע התקנת ישומים חופשית כמו בשאר המערכות.

arseny92

Well-known member
מנהל
הגדר בעצמך וראה...

זה שבגרסת ה-S אין הגדרה המצורפת בכלל וגם אם תכניס את ההגדרה לרישום היא לא תפעל לך (אם אתה רוצה אתה יכול גם להתקין את הגרסא הזו אל מכונה וירטואלית או משהו ולנסות)
אלא שכן, כפי שניתן לראת מהגדרה זו, גרסת S עדיין מפעילה תוכן net4. קלאסי המעובד בגשר ה-bridge for win32 (centennial) להפצה בחנות

עכשיו בלי קשר ל-"פריצת" המערכת ברישום ופתרונות בסיגנון לינוקסאי (הרוב לא מסתדר עם רישום) בוא לא נסיט את הדיון למקום לא רצוי, אלא נסתפק קודם בכך שכל ה-editions של המערכת מהודרים לכל הארכיתקטורות, בכל הסוגים, בכל השפות וכו'

גרסת המערכת פרו ל-arm64 הפעם גם כוללת wow64 ומאפשרת להפעיל באמולציה קוד x86/x64 . מה שלא היה בגרסת המערכת 8/8.1 ל-arm (32 סיביות) (כלומר Windows RT) שבה גם אם תבטל מדיניות UMCI לחסימת הפעלת קוד שאינו רשום באישור מתאים, עדיין צריך להדר ל-arm כל תוכנה צד ג' שאתה רוצה להפעיל ושלא מהחנות

לפני שתתחיל לקטר על למה בכלל צריך את כל זה, להזכיר לך את "מלחמת" המעבר מ-16 סיביות ל-32 בעידן ה-win 3.1/95 עם תוסף ה-Win32s? וכשהתחילו להוציא מעבדי x86-64 הראשונים - את המעבר ל-64 סיביות (גם אם זה לא העביר את כל היישומים, הרוב עדיין קיים רק בגרסת 32 סיביות)?

האותופיה שבו כל תוכנה צד ג' צריכה להיות קודם מחופשת ונמצאת ברחבי כל הרשת או להיות נרכשת על דיסק בחנות פיזית , לא היה אמור לבוא לעולם בכלל (או שאתה מחפש כל פעם appx/ipa/apk "פרוצים" ברחבי תבל ל-sideloading על הנייד שלך במקום לרכוש אפליקציות מחנות מיקרוסופט/אפל/גוגל? והריפוזיטוריים בלינוקס? מעדיף להדר קוד מקור מאתרים ברשת גם אם את אותו היישום כבר יש מוכן להפצה בריפוזיטורי?)

רוב הזמן נח

Well-known member
יש אפשרות לשדרג בתשלום את גרסה S לגרסה רגילה

ואז אפשר להתקין תוכנות כרגיל.
&nbsp
זאת אומרת שמראש מיקרוסופט מוכרת מוצר מוגבל על מנת שישדרגו אותו וישלמו לה עוד כסף.
&nbsp
אז תאורתית אפשר לפרוץ ולגלות מה חסר במוצר או חסום במוצר ולשחרר/לשדרג אותו בחינם.
&nbsp
&nbsp
אני מתפלא שעדיין לא עשו את זה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

שוב אותו ויכוח - "לפרוץ"

למה לקנות מוצר שצריך לפרוץ אותו? או שהוא שלי לעשות בו כרצוני, או שבעצם לא מכרו לי אותו.
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
למה למכור מוצר מוגבל כשרוב האנשים לא מבינים בכלל שהוא מוגבל?

ואז לדרוש עוד כסף בשביל להפוך אותו למוצר רגיל?
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
בדיוק! אולי כרגע יודעים יותר שהמערכת הזאת מוגבלת

אבל בהתחלה היו כאלה שלא ידעו וקנו את זה בהנחה שזה מערכת הפעלה רגילה. ואז שראו שזה לא, היו צריכים לשלם עוד בשביל השדרוג. מדובר בהטעיה צרכנית.

שמע, מתוך נסיון בעבודה -

גם גרסת הפרמיום מוגבלת ועושה המון "הפתעות", פתאום יש פרסומות קופצות מובנות במערכת ההפעלה (כיביתי אותן, אבל עד שהבנתי שזה מובנה ולא איזה וירוס, זה היה שלב די מעצבן...).
אני מבין שהשווק של "מורים מקבלים מערכת חינם, תלמידים בהנחה מסויימת כדי שיתרגלו" עובדת יפה, אבל זה די משגע אותי.
&nbsp

למעלה