windows firewall

סיבי2

New member
windows firewall

שלום
היום צצה לי בעיה שחומת המגן הזו לא עולה אוטומטית.
אני מוגן באנטי וירוס נורטון שעובד מצויין.

האם יש סיכון בכך שחומת המגן לא עובדת למשך כמה דקות ?
מה בכלל נותנת חומת מגן שהאנטי וירוס לא נותן ?

תודה מראש

Piav

New member
יש סיכון, אך לא מאוד גבוה

חשוב להבהיר כי תכלית חומת האש שונה לחלוטין מזו של תוכנת האנטיוירוס וזאת למרות שבחלק מן המוצרים הקיימים היום בשוק, הקווים מטשטשים.

בראש ובראשונה, חומת האש משמשת חיץ בינך לבין מחשבים אחרים המחוברים לאינטרנט, ומונעת מגורמים לא מורשים לגשת אל המערכת שלך. תחת אותה הגדרה מעורפלת של גורמים לא מורשים, יכולים להיכלל האקרים, אך בעיקר רשתות של זומבים - מחשבים שהודבקו בתולעים, אשר כעת פועלים לפי הוראות הקוד הזדוני, סורקים כתובות IP ומנצלים פרצות אבטחה על מנת להדביק מחשבים נוספים תוך הרחבת כוח המחשוב. העומדים מאחורי תולעים אלו משתמשים בכוח הצבור למטרות שונות, ביניהן מתקפת מניעת שירות או שליחת ספאם.

מכיוון שציינת שבמערכת תוכנת אנטיוירוס מעודכנת, לא הייתי חושש יותר מדי, בייחוד שפרק הזמן המדובר קצר מאוד. הפעל מחדש את המערכת, ובדוק כי פונקציית חומת האש חזרה לעבוד כהלכה.

אם התקלה ממשיכה, חזור אלינו או פנה לפורום חלונות. לעיתים, פגיעה בחומת האש היא תסמין של קוד זדוני במערכת.

לסיום, לגבי Norton, יצאה גרסה 2013. העדכון הוא חינמי וניתן ע"י קליק ימני על סמל התוכנה בשורת המשימות ובחירה ב- Check for new version.

סיבי2

New member
הסבר מושלם. תודה רבה !

טוב לדעת שאפשר לפנות אליכם בעת הצורך.
תודה ושבת שלום

Y. Welis

New member
תלוי במערכת ההפעלה. החבילה השלמה של נורטון

מחליפה את הפיירוול (כלומר מכבה אותה) בזו שלה.

Piav

New member
רק גרסת Internet Security, ככל הנראה לא המקרה

זה כלל לא מתאים לתיאור של פותח השרשור שכן כיבוי חומת האש של מערכת ההפעלה מתבצע במעמד ההתקנה של גרסת הInternet Security או לכל המאוחר בעת ההפעלה הראשונית, ולא לפתע.

מאיר183

New member
אפשר אולי

לנסות לראות בשירותים של וינדוס אולי היא נמצאת במצב ידני

למעלה