Windows 95

רוב הזמן נח

Well-known member
לא מוכרים בערוץ הקניות מחשבים עם המערכת הזאת?

או להתקין מדיסק מקורי דרך מכונה וירטואלית?
לפחות במקורית אתה בטוח שלא מרגלים אחריך. באפליקציות קשה לדעת

dudi4321

Active member
95 התאימה ל1995

רק מי שחווה אותה, אוהב.
הוחלפה בנאמנה עם 98 שתמכה ב32 ביט וה98SE שהתאימה הכי טוב לעברית וסחבה יופי.
הכל מבוסס DOS ופורמט FAT או FAT32.
DOS95, DOS98
&nbsp
במקביל היו מערכות מבוססות NTFS כמו WINNT ,WIN2000 ויתר ההתפתחות עד WIN10

רוב הזמן נח

Well-known member
אני זוכר את זה מהבצפר

היתה דרך לצאת ממערכת ההפעלה חזרה לדוס.
בידע שהיה לי אז, הדוס (המסך השחור שכותבים בו פקודות) זה היה המחשב

והחלונות זה היה סתם משהו מיותר שהלבישו עליו. (האמת שגם טכנית נראה לי שזה היה המצב אז)
&nbsp
אז תמיד היתי במחשבים האלה יוצא לדוס בשביל להפעיל משחקים והמורים היו מתעצבנים על זה

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, אהבתי את הסגנון הגרפי של הלחצנים במסך

המשחק עם האור והצל שלפי זה רואים מה לחוץ ומה לא. גם ב-XP זה עוד היה.
&nbsp
היום הם סתם מדגישים בצבע ושינוי צבע וברחו לגמרי מהסגנון המקורי.
&nbsp
&nbsp

נצל"ש- גם בלינוקס לא מרגלים אחריך

אני אגב עדיין לא על חלונות 10 ולא ברור לי אם מיקרוסופט באמת מרגלים אחרי המשתמש או לא.

בלינוקס עדיין ניתן לעצב את המע' כמו שאתה אוהב, עם אפקטים וצללים, תפריט התחל נורמאלי, פונטים יפים וכו'.
באופן אישי, יתכן שאני אעבור ללינוקס לאחר קניית מחשב חדש. אבל זה לא מהנימוקים שלך, אלא מנימוקים של הממשק הגרפי של לינוקס שהוא יותר ניתן לעיצוב בסגנון אישי.

רוב הזמן נח

Well-known member
חבל שבלינוקס אין כלי שמאפשר פתיחה והתקנה של EXE

קיבצי EXE.

או אפילו פתיחה והתקנה של קבצים בפורמט שלו. כמו בכל מערכת נורמלית, בלי הצורך לגשת למרכז התקנות שאז רושם לך שהלינוקס שלך ישן מידי ולכן אתה לא יכול להשתמש בו.

נראה שבלינוקס עדיין עושים כל מה שאפשר בשביל להבריח משתמשים.

הם משתפרים מאוד

יש גם אמולטורים למע' חלונות כמו WINE. זה לא מושלם....
&nbsp
בלינוקס אתה חייב להיות מעודכן כדי להתקין דברים חדשים.
יש להם מע' הפעלה מסוג LTS, ואלו האחרונות מקבלות תמיכה ל 5 שנים (?). זה די הרבה.
אבל מי שמצליח לדלג מעל הקושי במעבר ללינוקס בד"כ משבח את לינוקס ונשאר נאמן להם.

באיזו הפצה אתה עובד?

יש מגוון הפצות, חלקן עובדות כ"גרסות", חלקן הפצות "מתגלגלות".
&nbsp
אין שום סיבה שלינוקס יריץ קבצי EXE, בדיוק כפי שחלונות לא מריץ קבצי ELF. - אבל - לינוקס כן מריץ קבצי EXE. תתקין wine (ראשי תיבות של Why Is nothing exceuting).
&nbsp
אם אתה משתמש בלינוקס מעודכן (בן פחות משנה וחצי) - או לא צריך להיות ישן מדי.

רוב הזמן נח

Well-known member
זה בוודאות שמיקרוסופט אוספים מידע מהמשתמשים

הרבה מעבר למה שהיה בכל המערכות הקודמות, שהיה קשור לעניינים טכנים של שגיאות וכאלה (מי שזוכר את דוח השגיאות ב-XP שכתוצאה מהלימוד שלו במשך שנים, מיקרוסופט הוציאו את חלונות ויסטה
)
&nbsp
בחלונות 10 כל מה שאתה כותב במחשב למעשה עובר למיקרוסופט. כל אתר וכל דבר. הם אפילו לא מכחישים את זה. אתה צריך לעבור על ההגדרות כשאתה מתקין לראשונה חלונות 10 והכל רשום לך. ןכל ההגדרות בברירת מחדל מוגדרות לרגל אחריך. אם אתה רוצה אתה יכול לכבות מה שאתה לא רוצה. אבל כל עדכון מאפס חזרה את ההגדרות לברירת מחדל ומוסיף עוד הגדרות ריגול חדשות. ויש הגדרות ריגול שאין לך אפשרות לכבות ואתה יכול להשתמש בכלי חיצוני שיאפשר לך.
&nbsp
וזה היה המצב לפני כמה וכמה עדכונים גדולים לחלונות 10. מי יודע מה יש כיום.
&nbsp
&nbsp

ושכחת שכמו בגוגל - העובדה שסימנת "אל תרגלו אחרי"

רק מעלימה את הלוגים של הריגול, לא מונעת שמירת נתונים (לדוגמה - גוגל הודו שםה שומרים נתוני מיקום גם כשאתה מסמן "אל תשמרו נתוני מיקום", הם פשוט לא זמינים לך).

רוב הזמן נח

Well-known member
הריגול בגוגל הוא כללי ואי אפשר להשוות אותו לריגול של ..

מיקרוסופט שנעשה מתוך מערכת ההפעלה.
&nbsp
&nbsp
לא חייבים להרשם ולהתחבר ליוזר בשביל להשתמש במנוע החיפוש של גוגל.

במקרה זה, לא דיברתי על חיפוש

דיברתי על שמירת מיקום הטלפון, במירת המיקום כשאתה משתמש בכל תכנה הדורשת מיקום (וויז, מובאיט...), והמיקום הזה מזוהה עם מכשיר הטלפון שלך, ועם חשבון הgmail איתו רשמת את הטלפון.

אם מישק גרפי הוא סיבה ...

חלונות 10 נראה כמו חיקוי של KDE. (חלונות 8 נראה כמו חיקוי של E17 המחו7בן).
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
לינוקס קיים שנים והוא כישלון. הם אפילו לא רוצים להצליח

תראה איזה מהר מרגע שהגיעו הסלולרים החכמים, הכינו להם מערכות הפעלה חדשות שלא היו קיימות קודם (חלקם חינמיות) ושכל אחד יכול להשתמש בהם.

ולינוקס מהתחלה היה מערכת בעייתית ועד היום. הם אפילו לא מתאמצים להוות אלטרנטיבה לחלונות.

משעשע. יש מצב שאתה משתמש בלינוקס בלי לדעת את זה.

האם הטלפון שלך מריץ אנדרואיד במקרה? (אנדרואיד - ליבת לינוקס, מעטפת גרפית יעודית לטלפונים וכלי להרצת אפליקציות שקומפלו לbyte-code).
&nbsp
ומי זה "הם"? אין חברת "לינוקס", ולינוקס זה לא אלטרנטיבה לחלונות בגלל הרבה סיבות. להבנתי העיקריות שבהן הסטוריות - אם כולם יודעים להשתמש בחלונות, וסבתא שלך התקינה לינוקס, וכעת יש לה בעיה, היא הולכת לבן של שרית, שלא יודע לינוקס - הוא יודע רק חלונות. במחשב הבא של סבתא, בטוח שיהיו חלונות.

רוב הזמן נח

Well-known member
אתה לא מבין את הנקודה.

גם אם בסלולרי יש ליבת לינוקס, יש שם מערכת הפעלה שכולם יכולים להשתמש בה. יש שם מערכת הפעלה שאפשר להתקין שם אפליקציות באותה קלות שמתקינים בחלונות שמותקן על PC.
&nbsp
אבל שמורידים לינוקס ל-PC פתאום יש כל מיני בעיות ומכשולים.
&nbsp

אתה לא מבין

ללינוקס יש יותר מטעם אחד. המפלץ (הבן שלי) משתמש בלינוקס יותר מ-12 שנים, לא ראיתי אותו פותח מסוף אפילו פעם אחת. (מחשב אחד אצל אמא שלו, השני אצלי). לדברים ה"סטנדרטיים" יש "מנהל התקנות" (גוגל קראו לו google play, אבל זה בדיוק אותו דבר), ודברים שאינם סטנדרטיים - רוב המשתמשים גם בחלונות לא מתעסקים בזה (פונים לבעל מקצוע, או "לבן של השכנה").
&nbsp
חלק גדול מבעיית התדמית השימושית של לינוקס נובע מטיפוסים כמוני, שבמקום להגיד לך "תלחץ על האייקון של מנהל ההתקנות, הקש בחלון החיפוש bullshit, סמן 'V' ולחץ אישור..." אומרים "הקש alt-F2, ואז תקליד vxterm100 ותלחץ על OK, במסך השחור תקליד su ואנטר, תכניס סיסמת root - לא רואים מה מזינים, ואז תקליד apt-get install bullshit.....".... ותוסיף על זה את העובדה שהבן של מזליקה השכנה לא יודע (או חושב שהוא לא יודע) להשתמש בלינוקס, ונפלת ...
&nbsp

זה קצת יותר מסובך מזה...

זה קשה לי להסביר שהשימוש במע' הפעלה למחשב כמו אובונטו / קובונטו או דומותיה, גורמים לי לתחושה שמדובר בצעצוע לילדים ולא במשהו רציני שאפשר לעבוד איתו לאורך זמן.
אני לא יודע מה בדיוק בלינוקס גורם לי לתחושה הרעה הזאת.
אולי זה הפונטים, אולי זה הממשק, אולי זה העובדה שצריך לעבוד עם הטרמינל מדי פעם.
קשה לי להצביע במדויק.

הרעיון של לינוקס מאוד מוצא חן בעיניי, זה שמדובר במע' הפצה חינמית לכולם.
אני חושב שאני עדיין מעדיף לעבוד עם ווינדוז, אפילו חלונות 10 / חלונות 8 למרות שאני ביקורתי גם כלפי שתי אלו האחרונות.

יהיה מעניין לדעת נקודות ספציפיות

כי "שלמות היא אוסף כל הפרטים הקטנים".
דרך אגב, בקשר למסוף - המפלץ (הבן שלי, כיום בן 18) משתמש במחשב עם לינוקס כבר יותר מ-12 שנים, ולא ידוע לי שהוא אי פעם פתח מסוף ...

למעלה