windows למחשב נייד חדש

doobe

New member
windows למחשב נייד חדש

שלום רב, לצערי הרב, הנייד שלי שבק חיים לאחר שנתיים בלבד בעקבות תאונה מצערת. אני כעת רוצה לקנות מחשב נייד חדש, החיסרון שלו שהוא מגיע עם DOS. השאלה שלי היא האם אפשר להשתמש ב XP של הנייד הישן שלי במחשב החדש או שאני צריך לקנות שוב את התוכנות מחדש.

ypm

New member
אפשר

מבחינת חוקיות זה לא חוקי , אבל אפשרי ועובד ללא בעיות :)

bar666xp

New member
הWINDOWS לא יהיה חוקי לפי הסכם הראשיון של MS.

המלצה נצל הזדמנות זו ועבור ללינוקס

kobi 23

New member
בעיקרון זה תלוי

אם הרישיון שהיה לך בווינדוס היה OEM ורוב הסיכויים שכך היה אין לך אפשרות מכיוון שהרישיון ניתן למחשב ספציפי אחד!!! ויש להם את הכלים לבדוק אם מדובר במחשב חדש בגלל חומרה שונה. או שתקנה ווינדוס חוקי או שתעשה את זה בשיטה הישראלית (לא חוקי) או שתעבור ללינןקס

kobi 23

New member
אני מדבר מניסיון

גם לי זה בהתחלה הצליח עד לפעם הבאה שאיתחלתי את המחשב, קיבלתי הודעה שעשיתי שינויים במחשב ולכן האקטיבציה לא הצליחה (או משהו כזה) אל תתפוס אותי במילה כי זה היה לפני שנה. אתה באמת חושב שבמיקרוסופט מטומטמים כ"כ ? קל מאוד לעקוף את העניין הרישיון אבל זה לא חוקי

bar666xp

New member
OEM!

מיקרוזיפט ישר יגידו אי אפשר! לא תואם את הסכם הרשיון! לא חוקי! זה שאפשר לעקוף את הבעיה זה נכון אבל עובדתית OEM נמכר עם המחשב כמו הOS-X של MAC! אין לך אפשרות חוקית להעביר את המערכת הפעלה {OEM} למחשב אחר... זה ההבדל בין רשיון OEM שלא נימכר לך כלל אלה ליצרן המחשב לבין רשיון RETAIL שנימכר ישירות לצרכן והוא רשאי להסירו ממחשב אחד ולהתקין באחר.

ypm

New member
מי שואל אותם ?...

רוב המהלך דרכם הוא במענה אלקטרוני לא שאני אומר לעשות , אני אומר שזה עובד .

bar666xp

New member
מי שרוצה שהWINDOWS שלו יהיה חוקי!

תחלס אני לא שואל... ביום שאוכל להתקין גם את המשחקים על הלינוקס לא יהיה איכסדוס על המחשב שלי.

kobi 23

New member
גם אני ניסיתי

במענה האוט' זה לא עבד לי וכך גם במענה האנושי.אבל מי צריך את הטובות שלהם ,יש מספיק אפשרויות לעקוף גם את זה

bar666xp

New member
מי צריך את הטובות שלהם?!

מי שממשיך להשתמש באיכסדוס... עד שאנשים לא יצביעו ""ברגליים"" ופשוט ינטשו את השימוש במערכת הפעלה איכסדוס הם צריכים את ה""טובות"" שלהם... גם אפשר לא לעבוד ורק לגנוב זה הופך את הגנבה לדבר חוקי? כי הגנב לא עובד? לא! אם יותר אנשים היו אומרים יש איכסדוס בXXX$ ויש אפשרויות של לינוקס בXX# ויש אפילו אפשרויות של לינוקס ב0$ ולי טוב/מספיק הX,Y,Z סביר בMS כבר היתה מזמן פושטת רגל... אבל לא אנשים גונבים את האיכסדוס סובלים מהאיכסדוס ובסוף אפילו רוכשים איכסדוס.

Rockem

New member
לי יש WinXP אני חושב שזה OEM

והרבה פעמים דיברתי איתם טלפונית לעשות אקטיבציה אף פעם לא היתה בעיה ממשית

bar666xp

New member
בתנאי שזה על אותו המחשב!

ו/או שיש למחשב עליו אתה מתקין רשיון משלו... בפעם הטרליון ושמונה.... רשיון האיכסדוס OEM לא קשור כלל לCD הוא קשור למחשב!!! רשיון RETAIL קשור ל""CD"" אתה רשאי להסירו ממחשב X ולהתקינו על מחשב Y. זה כל ההבדל בין גירסאות הOEM לRETAIL בגדול... גירסאות OEM בנוסף אם היצרן של המחשב רצה הוסיף/הסיר/שינה כמה דברים קטנים/גדולים... בדר"כ זה יהיה שינויים כמו הסרת דרייברים לא נחוצים מהCD {נדיר} או הוספת עדקוני אבטחה שהיצרן רואה בהם קריטים...

sayar3

New member
מנסיון אישי שלי-עובד גם עובד

עשיתי אקטיבציה טלפונית והכל תקין-גם מוריד עדכונים כולל SP3. התוכנה שלי היא לא OEM אלא באה על דיסק עם סיריאל.

למעלה