win 2K vs win XP

eranzam

New member
win 2K vs win XP

כבר הרבה זמן שאני משתמש ב xp ןלמרות השינוי המרענן אני די מאוכזב מהמערכת ו הלינוקס שלי נמצא יותר ויותר בשימוש,עכשעו רציתי לשאול האם ה xp עדיף על 2000 למרות שזהוא דגם ההמשך אשמח לקבל תשובה! בתודה"ש ערן

Spidi man

New member
לדעתי....>

2000 יותר טוב. 2000 היא הגרסה המוקטנת של xp. 2000 יציבה כמו הxp. וב2000 הכל עובד(כן כן גם משחקים)

פIלי

New member
משחקים ב 2000

דיי צולעים, אבל עדיין עדיף מ XP אם תשאלו אותי.

זוהר פ

New member
2000 זה מילניום ?

רק כדי שאני אהיה בטוח. כי 98 עולה לי על העצבים.

Raful

New member
מילניום (ME) זו צרה. להתרחק ממנה!!!

וזה שומדבר מול ה-XP או ה-2000.

זוהר פ

New member
אז איזו גרסא של חלונות כן טובה ?

אם יש דבר כזה ... מה הכי פחות גרוע ?

זוהר פ

New member
אני שואל ברצינות ! ../images/Emo101.gif

כבר הגעתי לשלב שכל מה שאפשר לעשות למען המחשב שלי זה לפרמט הכל ולהתקין מחדש. ואת מערכת ההפעלה שלי בקדנציה האחרונה (חלונות 98 SE) ממש לא אהבתי.

idonthavename

New member
אתה מחפש מערכת הפעלה אמינה?

וינדוס 98 גם בגירסה השניה שלו היא מערכת הרבה פחות אמינה הגרסאות הNT למיניהם. וינדוס 2000 בנוי כהמשך סדרת הNT, אלו המערכות היציבות ביותר שמיקרוסופט יצרה אי פעם. WINDOWS XP, הוא פשוט וינדוס 2000 עם יותר פונקציות ואני מדבר על גירסת הPRO. אם המחשב שלך מאפשר לך מבחינת ביצועים להחזיק מערכת הפעלה כבדה - לך על הXP. כיום זו המערכת הכי יציבה שקיימת בשוק. וזה בדוק. למרות, שיש הרבה אנשים שלא כל כך רגילים לשימוש במערכת הזו ולכן הם אומרים ש98 עדיפה. מהבדיקות שלי, האקס פי היא מערכת הפעלה הרבה יותר יציבה היא מסוגלת להריץ דברים כבדים (מאד!) בלי נפילות מעצבנות ו"לא חוקיות" והיא הרבה הרבה הרבה יותר מהירה.

זוהר פ

New member
אז XP ? ומה לגבי בעיית העברית ?

ויש לי 128 מגה זיכרון. זה יספיק ? (פנטיום 3)

uzi2

Active member
יתרונות

WinXP ככלל יותר טובה מ- Win95/98/98SE/ME וכנ"ל גם Win2000 יותר טובה מהנ"ל. יש הבדלים בין WinXP ל- Win2000, אבל הם לא קריטיים. יחד עם זאת, יש כמה קונפיגורציות שמומלץ לעשות ב- WinXP כדי לקבל ביצועים טובים יותר, וזה אומר להסיר שרותים מיותרים שרצים, לבחור ב- classic view ו- לוותר על קוסמטיקה כבדה של החלונות. ככלל, הרבה מהיציבות של מערכת ההפעלה תלוי בתחזוקה שלה. אני משתמש ב- Win98 ומאז שהתקנתי אותה בתחילת 1999 לא נזקקתי להתקין אותה מחדש, ואין לי לא בעיות של יציבות וגם לא של ביצועים. מבחינתי, יש לי כל כך הרבה תוכנות מותקנות וכל אחת מהן מושקעת עם הנתונים שלה והקונפיגורציה שלה, כך שהחלפת מערכת הפעלה והבאתה למצב דומה למה שיש לי כרגע, זה סיפור של כמה שבועות של עבודה, ומסיבה זו אינני מחליף אותה למרות שיש יותר טובות. כך שבסף הכל זה גם הרבה עניין של איך מתחזקים את המחשב. היציבות של Win2000 או WinXP (או היוניקס והלינוקס למיניהם) מתבטאת ברגע שמריצים תוכנה לא יציבה - כאן בא לידי ביטוי האם הבאג בתוכנה ישפיע על מערכת ההפעלה או שאר הישומים שרצים או לא. זה בדיוק מה שמבדיל בין Win95/98/Me לבין Win2k/XP או לינוקס ויוניקס. NT כבר לא נתמכת ואין טעם לדבר עליה. היא גם פחות טובה בבירור מ- 2000. XP דורשת יותר זכרון, אבל גם מנהלת אותו יותר טוב, וזה בא לידי ביטוי דוקא כאשר יש יותר זכרון. ה- 2000 מנהלת את הזכרון יותר טוב מ- ME/9X ומסתדרת עם טיפה פחות זכרון. בעיקרון אפשר להסתדר עם 128, אבל רצוי לצמצם תהליכי שרצים ברקע לצורך שיפור ביצועים. בתחום האבטחה, ההבדל בד"כ לא מיושם בפועל במחשבים ביתיים. XP ו- 2000מאפשרת עבודה עם מערכת קבצים NTFS (והפרו גם מאפשרת עבודה עם EFS שמצפינה קבצים). NTFS מאפשרת מערכת הרשאות שונה עבור קבצים שונים (95/98/ME משתמשות רק ב- FAT שלא מפאשרת מערכת הרשאות שונה). בפועל כמעט בשום מחשב ביתי אין שימוש בזה, אבל יש כאן הרבה כוח אבטחתי, כי אם יש קוד שאתם צריכים להריץ והורדתם מהאינטרנט, תוכלו להגביל את ההרשאה, ולא לאפשר לו גישה לשום דבר מעבר למה שהוא צריך.

voguemaster

New member
הלו הלו

מי אמר ש-XP מנהלת זיכרון טוב יותר מ-2K ? זאת שטות! הקרנל שלהן כמעט זהה, ולמעשה ההבדלים ביניהם הם די מינוריים ולחלוטין לא קשורים לניהול זיכרון. איפה קראת את זה ?? רוב ההבדלים מצוים בחלקים אחרים של המערכת (GUI ואחרים)..

uzi2

Active member
ההשוואה בניהול הזכרון היתה

לא התכוונתי לומר שה- XP מנהלת זיכרון יותר טוב מה- 2000, התכוונתי שהיא מנהלת אותו יותר טוב מה- 95/98/ME, למרות שהזכרתי זאת אחרי שאמרתי כמה מילים על ה- 2000 למעשה חזרתי כאן להשוואה בין ה- XP וה- 95/98/ME.

eranzam

New member
תודה..אבל אולי יותר ברצינות

כן אם משהוא יוכל לומר באמת את ההבדלים.או לשלוח אותי ללינק בעניין

אני שאלתי את אותה שאלה בפורומים

אחרים לפני 10 ימים (תמיכה טכנית ואופיס) ולא קיבלתי תשובה יפה כמו שאתה ואני רוצים. לינק אחד או שניים היו מספקים אותי. הנה מה שאני מצאתי לבד: CNET האמת שלא השקעתי יותר מידי בחיפושים.

Spidi man

New member
קצת סדר....>

ב2000 הכל עובד! שום משחק לא עובד צולע!!! מקווה שהבנתם. xp להתרחק! אם אתה מעוניין בתוכנות ומשחקים. me אצלי היא ממש אחלה, היא מתאימה לסוג מחשבים מסויים. 98 טובה לגבי איזה מערכת הפעלה. תשובה פשוטה לי אליכם, מה השימוש במחשב משחקים גלישה תוכנות, עבודות

פIלי

New member
משחקים ב 2000

צולעים כמו כלב עם 3 רגליים... אפילו משחקים שלא צריכים מחשב חזק או משהו כזה, לדוגמא Heroes 4.

זוהר פ

New member
איזה יופי שכל אחד אומר משהו אחר

איך בדיוק מי שקורא את ההודעות אמור להבין מה לעשות ? וזה לגבי כל הגרסאות של חלונות, לא רק XP ו 2000

למעלה