Wifi ציבורי

• פותח הנושא kitt
  • פורסם בתאריך

kitt

New member
Wifi ציבורי

שלום לכולם,
אני צריך למצוא פיתרון לWifi ציבורי למבנה של שתי קומות, 50*50 מטר בקירוב עם מסדרון בצורת ריבוע שסביבו החדרים .
ממה שלי נראה אני צריך 4 AP בכל קומה.
אני צריך עצה ועזרה בתחומים הבאים:
1. המלצה על AP לנושא, נראה לי לא מקצועי ללכת על AP ביתיים למרות שהם בוודאות יהיו זולים יותר.
2. המלצה לספקים של AP מסעיף 1. הספקים שלי מחזיקים רק את המוצרים הביתיים (לפחות במחירון הנפוץ שלהם).
3. היום יש לי קו ADSL 10M, האם הגדלה שלו ל 40M והפרדת הרשת הציבורית לשני פורטים על הפורטיגייט ב VLAN נפרד יהיה מספיק? האם בכלל FG110 יכול לתמוך בזה? האם הוא יכול לתמוך ב QOS שימנע שתיית כל הקו ע"י העוברים והשבים?
4. האם יש צורך לעשות דף עם "אני מודע שאסור לי....." וחתימה על אני מסכים בסופו או שחבל על הכוחות? ואם כן האם זה משהו שאני יכול לעשות לבד בלי השקעה בשרת או אלוהים יודע מה....

F00D Is G00D

New member
סוגיית המודם הנפרד.

תמיד הרגיש לי כמו כסת"ח ייקר. הייתי מסתובב בארגונים ממשלתיים, יש לך בארון ערימה של מודמים לכל רשת, פאיירוולים נפרדים, נתבים וכ'ו. ולאן כל הולך ? לאיזה קופסא אחת לבנה, חסרת שם עם 5 חיבורים, 3 לדים ועם מדבקה של בזק. מה הקופסא המעפנה הזו ייכולת לעשות יותר טוב מהפוטיגיט/סיסקו/צ'ק פוינט שלך.? כל מה שהיא נותנת זה הגבלת מהירות לפורט. וניתוב אל ספק אינטרנט. אז למה שלא תגדיר בפוטיגייט שני nat, בלי ניתוב בינהם. עם הגבלת רוחב פס של 1mbps לאלחוטיים. וזהוא.... לגבי ה captive portal. נתבים מסוימים תומכים בזה. וגם אפשר להקים שרת די פשוט שיעשה את זה. אני לא מכיר תקדים משפטי שהסתמך על זה, אבל אולי יותר פשוט דווקא לשים סיסמא(שעצם הפעלת ההצפנה גם תגן על המשתמש) ולשים בבניין שלטים שיש wifi חופשי, הסיסמא היא כזו וכזו ובעת התחברות הם מסכימים לתנאים הבאים..... יש גם כל מני שרותים אינטרנטיים כאלו שייעשו עבורך את זה וגם ייקחו את האחריות. באנגליה למשל יש את btzone, o2 ועוד כל מני שישמחו לתת לך ראוטר חינם אם תפתח אותו למנויים שלהם (ולציבור בהגבלת זמן) בארץ לדעתי ראיתי גם אצל בזק משהוא דומה.

kitt

New member
תודה לשניכם, אשמח לעוד פרטים בעיקר לגבי ספקים

For Martha

New member
אני לא מסכים איתך,

הפרדה פיזית תמיד הייתה הפיתרון הטוב ביותר עבורנו (אשמח להסביר למה מבחינה אבטחתית, אבל אני מניח שאת כל מה שאני אגיד, אתה כבר יודע).

יתרה מכך,
אינני יודע כיצד לבנות דף כזה, אבל יכול להיות שדף נחיתה כמו שרכבת ישראל מקצה יכול להיות אחלה של פתרון עבור תנאי שימוש (דף נחיתה שרק באישור שלו אתה מקבל גישה לאינטרנט.. אין לי מושג איך הוא עובד, מעולם לא תהיתי על קנקנו).

F00D Is G00D

New member
ההפרדה הפיזית מצוינת

הבעיה היחידה שלי זה שמשקיעים על זה מליונים ובסוף כל הקופסאות הנפרדות באלפי דולרים מתחברות לקופסה אחת סינית ששווה עשרות/מאות דולרים ומוגדרות בה שתי פונקציות שכמובן כל אחת מהקופסאות האחרות ייכולה למלא ועוד להשאיר את כל השליטה ביידך

For Martha

New member
הבנתי אותך
, ראיתי את זה בעבר מספר פעמים.

למעלה