WiFi או B.Tooth או אפשר ביחד??

a c o c a

New member
WiFi או B.Tooth או אפשר ביחד??

הי אני סטודנט מאוניברסיטת חיפה וחושב לרכוש מחשב נייד חדש. יש בקמפוס כיסוי של WIFI שזהו יתרון משמעותי בנייד אופיונאלי, אך אני חושב שגם Blue Tooth יעזור כאשר אני רוצה להקליט שיעורים עם מיקרופון BT העניין שלאחר סקר רציני, רק IBM מוכרים גם וגם, אך הוא יקר מאוד. יש רעיונות חמוצר זול יותר אשר מכיל גם וגם?:)) תודה מראש אורן.

Ixion

New member
לא רק IBM, אלא כמעט כל חברה אחרת

את פשוט מבקשת במפרט גם כרטיס בלוטות', בנוסף לWIFI. גם אם קנית מחשב רק עם WIFI, יש דונגלים כאלה שמתחברים לUSB שנותנים לך אפשרות בלוטות' (אבל זה טיפה בולט).

avivl

New member
במחשבי HP יש גם וגם

קניתי לפני שבועיים את 4161 של HP שניתו לרכוש אותו עכשיו במחיר זול יחסים (6,500) והוא כולל גם WIFI וגם BT

a c o c a

New member
לזה התכוונת...DV4616 ???

http://www.pcmarket.co.il/product.asp?id=547 לפי המפרט אין לו את שניהם. בנוסף, חשבתי על dv4143EA. דעתך?

avivl

New member
אורן, תקרא בעיון...

באתר שצירפת שמפרסם את המפרט יש את שניהם מתחת לשורות של המודם וכרטיס הרשת. לא ראיתי את ה-4131 ולכן אני לא יכול להתייחס.

a c o c a

New member
סליחה, טעות שלי...

בחנות אחרת מופיע השילוב של השניים. שאלה אחרת, ברשותך אין המחשב?? אני מחפש זמן מה מפרט נורמאלי, כלומר שילוב של ביצועים ומחיר. אני מעדיף אומנם כונן גדול, אינטרנט WIFI ותאימות BT ובנוסף גם מסך גדול. אבל, לא נכנסתי לנושא כ.מסך, או וידיאו, כמות זיכרון, החברות שמיצרות אותם וכדומה. השימושים שלי: OFFICE, אינטרנט, מיילים ואולי ארצה לחבר את הנייד לטלויזיה מתי שהוא. (אם לא אוכל לראות טלויזיה במחשב) האחרון שראיתי HP DV4143EA וגם AMILO PRO V2040. גם שלך מעניין... אודה על העזרה וסליחה על המייל הארוך, הוא מייצג סבל רב...:)) אורן.

avivl

New member
יתרונות וחסרונות של 4161

המפרט שלו עקרונית מצויין. ל-HP יש מוניטין קצת ירוד מבחינת תמיכה טכנית אבל הם עברו רפורמה די גדולה בנושא הזה אך לעומת זאת הם עדיין נותנים רק שנה אחריות. דבר נוסף הוא שטוענים שמהירות המעבד היא אמנם 1.86 לפי המפרט אבל בפועל היא פחותה כיון שהמחשב מתחמם והמהירות יורדת. לא חויתי את זה למרות שזה יכול להיות נכון בטווח הארוך. היחידים ששמעתי שמחוסנים מזה הם מחשבי ה-IBM וה- פוג'יטסו סימנס. מנסיוני עם ה-HP ולפי תיאור הצרכים שלך, אתה מאד תיהנה מה-DV4161 הדיסק הקשיח שלו הוא אמנם גדול (80GB) אבל הוא איטי (4500 RPM) מהסטנדרט (5400 RPM). כרטיס המסך שלו הוא אינטגרלי ולכן אל תצפה לגדולות ונצורות ממנו אם אתה מעוניין להריץ עליו משחקים כבדים. ניסיתי להריץ עליו משחק יחסית כבד ולא הצלחתי. לעומת זאת, מבחינת סרטים הוא פצצה. המסך הרחב מדהים ומתאים לפורמטים של HDTV. לא ניסיתי לחבר אותו לטלויזיה עדיין אבל לא אמורה להיות בעיה (יש לו יציאה של S.Video). הWIFI עובד מעולה ויציב ויש לו טווח גדול. ה-BT עדיין עבר ניסיון כלים. אני הוספתי זיכרון שעכשיו עומד על GB 1. אני לא מכיר את המחשבים האחרים. אם תשלח לי לינק אני אוכל להגיד לך מה דעתי על המפרט אבל לא מעבר לזה. מקווה שעזרתי

a c o c a

New member
אכן עזרת לי...אפילו מאוד

ראשית, אני מודה על הזמן וההשקעה בתגובה, אני מעריך זאת מאוד. שמחתי על שהארת לי חלק מהנתונים שלא הכרתי או הייתי חשוף אליהם, אך עדיין אינני מבין חלק מהמושגים, כך שאשמח אם תוכל להמשיך ולעזור :)) 1. אחריות: אני מבין שבשעת מצוקה אזדקק לה ושנה עוברת אצלי מהר. אך, מאיחד ניתן להרחיבה לשלוש שנים. שווה? 2. מהירות מעבד: אני צופה התחממות אצלי בעקבות שימוש רצוףבאוניברסיטה. איך הירידה במהירות המעבד יכולה להשפיע על העבודה שלי והאם זה רלוונטי? 3. מהירות כ.קשיח: האם זה יכול להאט שמירה והעלה של קבצים בצורה קריטית? 4. כ.מסך: אינטגרלי?? כלומר חלק מלוח האם? לא עצמאי זה אומר ירוד? 5. HDVT ?? כלומר? 6. מה ההבדל בין השמות Amilo / Dotan / Sonoma? בהמשך למה שכתבת על ירידה במהירות מעבד, ראיתי גם דגם אחרון של FujisuSiemens Amilo Pro V2040 בלינק: 1. http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=5882993 2. וגם V2045: http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=6036588 שוב סליחה על האורך... אורן.

avivl

New member
תשובות

1. אחריות - חשוב מאד אבל לא הייתי מוסיף המון כסף על זה. בעצם תלוי כמה עולה התוספת. 2. רוב הסיכויים שבאפליקציות שאתה מתכוון להפעיל, קרי, וורד, אינטרנט ומייל, ההתחממות לא תשפיע באופן רציני על איכות/מהירות העבודה שלך. 3. דיסק קשיח איטי הוא לא אידיאלי. נוצרת דילמה בין מהיר יותר לגדול יותר. זוהי העדפה שלך. אני הלכתי על הדיסק הגדול יותר עם מהירות אחזור נמוכה יותר. עניין של עדיפויות. 4. כ.מסך אינטגרלי הוא חלק מלוח האם. לא בהכרח אומר פחות טוב אבל אין ספק שהוא פחות טוב מהכרטיסים של NVIDIA וATI. בדקתי את המשחק Vampire:Bloodlines אם אתה מכיר והוא הצליח להתקין אבל לא להפעיל. לא אופטימלי בשביל משחקים ככל הנראה. 5. כל סרט בפורמט של 16:9 כולל פרקים של סדרות שמורידים מארה"ב אשר משודרים ב-HDTV כמו אבודים נראים מעולה על המחשב הזה. 6. אני יודע שSONOMA ו-DOTHAN הם שמות של מעבדים. אני חושב שסונומה זה המעבד החדש ודותן זה המעבד היוצא אבל אל תתפוס אותי במילה. בקשר למחשבים הנוספים, ה-Amilo Pro V2040 נראה די טוב, למרות שלא הבנתי אם יש לו 256 MB זיכרון או 512 ולא כתוב שיש לו BT אבל אולי לא שמתי לב. חוץ מהדיסק הקשיח שהוא טוב יותר מה-HP המחשב הוא שווה ל-HP וגם קצת פחות טוב. המעבד מהיר פחות, אין BT הדיסק הוא 60 ולא 80. ה- Amilo Pro V2045 הוא יותר טוב והוא מבחינתי המומלץ. מלבד המעבד האיטי יותר שלו והעדר ה-BT הוא טוב יותר כמעט בכל פרמטר מה-HP ואף במחיר טוב. אם אין לך בעיה שאין BT, אני הייתי קונה את המחשב הזה.

pim pam pom

New member
קניתי מחשב כזה

אולי תספר לי קצת על ה WIFI ועל ה B.TOOT נכון לעכשיו אני לוקח את המודם מה PC ומחבר לנייד כדי לגלוש תודה

gozala

New member
לא תוכל לראות טלויזייה במחשב ../images/Emo70.gif

בלי המתקן הזה (שמהווה תחליף לכרטיס מסך במחשב שולחני)

cheif

Member
מנהל
מדובר בשני דברים שונים

יציאת S VIDEO במחשב מאפשרת להציג את תוכן המסך על הטלוויזיה. על מנת לצפות בשידורי טלוויזיה על המחשב הנייד נדרש כרטיס טלוויזיה ב-PCMCIA או מה שיותר מקובל היום -- מתאם שמתחבר לכניסת ה-USB במחשב.

Ixion

New member
המטרה של בלוטות'

זה פשוט לבטל את הצורך בכבלים. תחשבי על סוג של אלחוטיות לטווח קצר בין שני מכשירים (בין אם זה פלאפון ואוזניות, או מחשב ועכבר). זה לא נשמע כמו שיפור כזה גדול (תכלס, כמה מפריע הכבל בין המחשב לעכבר), אבל כשאת משחקת עם מכשירים בצורה אלחוטית, את מרגישה את החופש.

:) תודה

תודה על ההסבר. אז... למה בעצם לא משתמשים בטכנולוגיה שכבר קיימת- כמו למשל הwifi של האינטרנט האלחוטי? במיוחד, שפעם אמרו לי שהבלוטות' הזה אין לו מספיק כח? מקווה שהשאלה שלי לא טיפשית מידי, כי אני ממש לא מבינה בזה.

Ixion

New member
בלוטות' הוא יותר זול מאשר WIFI

והוא מתוכנן פשוט להיות תחליף לכבל (מספר מטרים), יותר מאשר WIFI למשל שבאמת נותן לך חופש מסויים (נראה לי יותר מ50-100 מטר).

:) עכשיו הבנתי

אז זה בעצם תחליף לדברים קטנים ופשוטים מדברים שזקוקים wifi. אז אם אני מבינה נכון, בעצם כל המקלדות והעכברים האלחוטיים עובדים על הטכנולוגיה הזאת. ואוו... זה ממש מגניב:) תודה על ההסברים

למעלה