Wicca

Wicca

ערב טוב לכולם. התחלתי להתעניין ב Wicca בזמן האחרון (אני קוראת ספר מאוד מעניין בנושא), ורציתי לשאול אם יש כאן עוד אנשים שמתעניינים ב- Wicca ומעוניינים לדבר על זה, או אם אתם מכירים אתרי אינטרנט בנושא שיוכלו להרחיב את הידיעות שלי על Wicca? חוץ מזה, אני אשמח לשמוע על עוד ספרים שטובים בשביל להיכנס לאט לאט ל-Wicca. כרגע אני קוראת את: The Healing Traditions & Spiritual Practices Of Wicca של דבי מיצ´אד, וזה ספר מצוין, לדעתי.

nepthys

New member
בואו נראה..

בכללית, אני רק יכולה להגיד לך דבר אחד - לוויקאנים ולאנשים שחוקרים וויקה יש נטיה להתעלם מהעבר שלה, ולהתמקד רק בכישוף ובקוסמולוגיה שלה. אז תשימי דגש גם על ההיסטוריה, במיוחד על הדגש של ג´רלד גרדנר ואלקס סנדרס.

אבל בכלל לא ענית על מה שביקשתי...

לא ממש עוזר לי לקבל שמות של אנשים שאין לי מושג מי הם, אבל אם תוכלי להמליץ לי על ספרים שלהם (למשל) זה יעזור. או אם תמליצי על אתרי אינטרנט שעוסקים בנושא, גם זה יעזור. תודה.

nepthys

New member
בדיוק מה שהתכוונתי אליו.

את קוראת ומתעניינת בוויקה - ואין לך מושג מי זה ג´רלד גרדנר. ולכן הטיפ היחידי שיש לי אלייך (מכיוון ששוב, אני לא מאלו שמתעניינים מספיק בוויקה כדי לעזור לך כאן) - תלמדי קצת על ההיסטוריה, לא רק על הכישוף.

קודם כל,

לא ידעתי מי זה גרדנר כי אני רק התחלתי להתעניין בוויקה. בגלל זה פניתי לפורום, כדי שאנשים יפנו אותי לאתרים וספרים בנושא. קראתי רק ספר אחד, והוא היה טוב בשביל מישהו כמוני שלא שמע על WICCA מעולם. עכשיו זה כבר לא משנה כי אנשים אחרים כבר נתנו לי רשימה של אתרים, וגם מצאתי בעצמי, ורשימת הספרים שצריך להזמין מאמאזון הולכת וגדלה. אגב, מאז אתמול כבר למדתי מי זה גרדנר.

nepthys

New member
מצויין,

יש לי וויכוח עם עצמי כבר כמה זמן בנושא הזה. את מאמינה שהמכשפות שגרדנר טוען שהיו קיימות (לפני וויקה), באמת היו קיימות? או שהוא המציא אותן כדי לתת גיבוי לרעיונות שלו? ובאותה מידה - את מאמינה שהיו פגאניים שהסתתרו במסווה של נוצרים לפי כל תנועת העידן החדש?

WhiteWolf

New member
משנה, לא?

מה זה משנה אם באמת היו מכשפות לפני גרדנר או שהוא רק המציא אותן? אם היו אז יופי, ואם לא- זה אומר שגרדנר היה ממש גאון שהוא עלה על כל זה לבד, לא? המחפשת. (בשבילך, נווד)

nepthys

New member
לי זה נראה עקרוני

אני לא בטוחה למה. אני מניחה שזה בגלל כל האנשים כיום שטוענים שהם פגאניים בני פגאניים ולכן צריך ללכת אחריהם עיוורים..:)

moonstone

New member
כישוף שלפני גרדנר

אני חושבת שהיו מכשפות שהסתתרו מפני הנוצרים לפני הניו אייג´ מה שכן אני מסכימה עם נפת´יס לגבי הזהירות משרלטנים של הניו אייג´ שפתאום מוצאים מסורות משפחתיות שהיו או לא היו... ובהחלט לא לנסות ללמוד כישוף מסדרות טלוויזיה או מספרי פנטזיה :)

גם אני חשבתי על זה הרבה,

ופשוט אין לי עדיין מספיק ידע "היסטורי" (עד כמה שזה יכול להיות היסטורי עובדתי) כדי להגיע למסקנה. אבל כמו ש WHITE WOLF אמרה, גם אני לא חושבת שזה כל כך משנה. מצד אחד זה באמת נראה כאילו הוא המציא את הכל רק כדי להראות אמין וכדי שיהיה לו מין סיפור מאחרויו שאף אחד לא יכול להכחיש. הבעיה היא שגם אי אפשר להוכיח את זה. אגב, התחלתי לחפש בסיפרייה של התיכון שלי ספרים שיש בהם חומר על פאגאניזם, כדי ללמוד יותר על ההיסטוריה של זה ולהבין מה זה. בכוונה חיפשתי בספרים "נייטרלים" יותר, וספרים שנכתבו ע"י מונותיאסטים שמאמינים שפאגאניזם זה פרימיטיבי, רק כדי לקבל קצת פרספקטיבה. אני חייבת לומר שהודהמתי מזה שבכל הספרים והאינצקלופדיות בהם חיפשתי (אפילו אינציקלופדיות כלליות כמו בריטניקה, והאינצקלופדיה העברית!) לא היו בהם אפילו מילה אחת על פאגאניזם. הספרנית, גם היא, מאוד הופתעה, וזה גרם לה להיכנס לקריז מטורף בחיפוש אחר שמדבר גם על פאגאניזם. בסופו של דבר היא מצאה רק שורה אחת על זה במילון.

למעלה