wi-fi network

Sharon25

New member
wi-fi network

שלום. אני מעוניין לעזור לחבר קרוב שברשותו קפה-אינטרנט. הכוונה היא לשים שם AP כך שאנשים יוכלו לגלוש בתשלום פר-שעה. לי אישית אין בעיה להתקין לו AP וכו', אבל אני לא יודע איך לנהל את העניין הזה בו הגולש מגיע ל"דף בית" שמפנה אותו לקופה שם הוא צריך לרכוש כרטיס שפותח לו את ה MAC-ADDRESS לפי שעה.. יש ספקי-אינטרנט שמוכרים את הפתרון הזה, אבל זה דיי יקר אצלהם. בסביבות ה100 דולר לחודש, ומבחינתי זה אמור לעלות הרבה פחות. איזה עוד פתרונות אתם מכירים? אולי משהו שאני יוכל לבצע בעצמי ? (ידרוש סוג של פרוקסי כנראה, כי הרי צריך בכל רגע נתון לבדוק את הMAC ולראות שהוא מאושר, וכן לסגור\לפתוח אוטומטית לפי השעה)

shed

New member
---->

את -AP תחבר ללינוקס בעל שני כרטיסי רשת. כרטיס אחד יחובר ל-AP כרטיס שני למודם DSL. תבטל ב-AP את שרת ה-DHCP. על הלינוקס תריץ שרת DHCP אשר יחלק כתובות למשתמשים. תתקין iptables או ipchains. תתקין nocatsplash או nocatauth על מנת לבצע captive portal. ברמת העקרון, noacat

shed

New member
גררר.... תפוז....

ברמת העקרון, nocat תהיה אחראית להפנות כל משתמש חדש לדף לוגין, הוא יידרש להכניס שם משתמש וסיסמא. תתקין freeradius (על אותה מכונה או על מכונה אחרת) על מנת לבצע AAA על המשתמשים. זהו, הצד הטכני גמור. כאשר מישהו ניגש לקופה - כל מה שצריך לעשות זה לפתוח לו חשבון מתאים בשרת הרדיוס. יש לא מעט front ends לזה.

Sharon25

New member
תודה. יש פתרון ווינדוסי לדבר הזה?

למרות החיבה הגדולה שיש לי ללינוקס , במקרה הזה היתי מעדיף עדיין איזה שהוא פתרון קצת יותר "מאוחד" עבור ווינדוס. כלומר, איזו שהיא תוכנה שיודעת להתמודד עם 2 כרטיסי הרשת, ליצור בינהם פרוקסי, לבצע את הAAA הזה, וכו' אני בספק גדול אם ישנה תוכנה חינמית כזו (בטח כשאנחנו מדברים על מוצרי MICROSOFT), אבל אולי אופתע - מי יודע

shed

New member
---> זה הרבה פחות נורא

ממה שזה נשמע. בסך הכל כל התקנה נפוצה (כדוגמת אובנטו) תתקין לך כבר את כל הרכיבים הדרושים מלבד nocat ו-freeradius. התקנה של nocat היא פשוטה ביותר (יש גרסה בפרל - שאינה דורשת קימפול אפילו), ההתעסקות בקובץ ההגדרה מינימלית ומסתכמת בהגדרת אינטרפייס לרשת פנימית וחיצונית ועוד כמה שטויות. רוב ההתעסקות היא עם קבצי ה-HTML של עמודי ה-login
. אני הרמתי (בבית, בשביל הכיף) מערכת כזו בכשעה (כולל התקנת לינוקס על המכונה). אני לא מכיר משהו כזה ל-WIN.

טופי

New member
המממ

יש תוכנה לינוקסית שבה אני יכול לשים כרטיס WIFI PCI,ולהפוך את המחשב לAP? ז"א לוותר על הAP ע"י כרטיס WIFI?

shed

New member
----> כן

קיים פרוייקט בשם HOST AP (שעבדכם הנאמן כתב בו חלק קטן לפני מספר שנים) אשר מסוגל לקחת כרטיס אלחוטי "רגיל" ולהפוך אותו ל-AP. הערה חשובה: הפרוייקט הנ"ל תוכנן ועובד רק על כרטיסים בעלי צ'יפסט של אינטרסיל מדגם prism2 או prism2.5.

טופי

New member
ז"א שאני יכול לקחת מחשב

לשים עליו כרטיס אלחוטי, וכרטיס קבוע, לחבר את הקבוע למודם, ולתת לעצמי DHCP, RADIUS, ושטויות אחרות?

marvin2

New member
אז ככה

יש את הפיתרון הזה : http://www.publicip.net/ . אבל סתם שאלה, לא יודע איפה הבית קפה הזה קיים, אבל לגבות עבור WIFI זה כלכך 2001.

ezaton

New member
או אירופה...

ממש עכשיו חזרתי ממלון שדרש (שב, תרגע) 22 יורו ליום אינטרנט, ועוד עם הגבלות (גבוהות, אבל קיימות) על התעבורה. מחריד.

שוּלה

New member
בצרפת לקחו לי 10€ לשעה!

אבל בשעה הזאת הספקתי להוריד 4 ISO-ים ולעשות את העבודה שהייתי צריך.

טופי

New member
../images/Emo45.gif צודק.

זה באמת מסריח שמקום יגבה כסף על החיבור. אם אתה לא רוצה שירכבו לך על החיבור, אתה יכול לפתוח יוזרים לשעה, אבל חינם. בסניפי ארומה לדוגמא, יש כאלה שהם פתוחים, ויש כאלה שאתה צריך לבקש בקופה. כבר קרה שישבתי בארומה, בלי להזמין שום דבר, ביקשתי אינטרנט וקיבלתי. זו הגדרה לשירות טוב, בנחמדות אפשר לקנות לקוחות.

Sharon25

New member
הירגעו, זה אינטרנט-קפה שזה יעודו

ה"קפה" אולי מבלבל. אין שם קפה, ואפילו לא סוכר - יש שם מספר חדרים בהם קיימת תשתית תקשורת בתשלום עבור שליחת פקסים, גלישה באינטרנט, וכדומה. כלומר, זה לא בית-קפה שמספק אינטרנט בתשלום, אלא "בית אינטרנט" שמטרת קיומו הוא גביית תשלום עבור שירותי תקשורת.

למעלה