Wi Fi או GSM ?

Dagal

New member
Wi Fi או GSM ?

אני מעוניין לרכוש מכשיר שיאפשר לי להיות מחובר לאינטרנט בכל מקום. לא ממש ברור לי בדיוק המשממעות Wi FI בהקשר זה? האם שה נותן לי אפשרות להתחבר בכל מקום? האם יש לי צורך במכשיר שיש לו גם GSM?

mikeoreli

New member
תשובה

יש כמה דרכים להתחבר לאינטרנט עם פוקט פיסי. 1. לקנות מכשיר עם GPRS מובנה כמו הImate (או XDA2 בשמו האחר), או HP 6315 (שאני הייתי פחות ממליץ עליו). הייתרונות - מכשיר משולב. חסרונות - הXDA2 הוא מדור קודם, הHP 6315 חלש ושניהם עולים הרבה מאוד כסף יחסית לביצועים שלהם כפוקט פיסי. 2. קניית מכשיר עם כניסת CF כמו המכשירים החדשים עם מסך VGA או ה2210 הוותיק ומקלט GPRS בכניסת CF. החסרונות של שיטה זו הם הגדלת הגדלת המכשיר, הגבלה לסוג מכשירים מסויים, הכרטיס GPRS עולה הרבה כסף, הכרטיס תופס כניסה ובכך מפריע אם משתמשים בכרטיסי הרחבה מסוג CF. 3. שילובים של טלפון סלולארי ומחשב כף יד: א. דרך אינפרא אדום בסלולארי ואינפרא אדום בפוקט פיסי - ממש לא נוח ב. דרך שן-כחולה בסלולארי ושן כחולה בפוקט פיסי - מחייב שימוש בסלולארי עם שן-כחולה שלא נפוצה כל כך וגם מייקרת את הסלולארי, אך אם היא כבר קיימת או שגם כך הכוונה הייתה לרכוש אז החסרון הזה מתבטל. לגבי ההבדל בין WIFI לסלולאר (GPRS): ייתרונות לWIFI יחסית לGPRS: 1. יותר מהיר. 2. יותר זול (או אף בחינם בחלק מהמקומות). 3. אינו צריך סלולארי בנוסף, או קניית מכשיר יקר. החסרון של WIFI יחסית לסלולאר (GPRS) הוא שהוא זמין במקומות מועטים. הערה: לאחרונה החלה האצה בפריסת הWIFI בערים בארץ וכן במדינות העולם ויש ערים שכבר מכוסות באופן מלא.

למעלה