Why Judo Is Better Than karate

Pyongwon

New member
חשבתי שכולנו אנשי בודו כאן.

לא כן? אני עצובה...:( לא קשור איזה שיטה יותר טובה. קשור מי מצליח להעביר את החומר בצורה שתתאים לאותו חניך - לא? ג'ס.

../images/Emo2.gifעצובה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

ג'ס, הצצת בסירטון עליו מדובר? אני בטוח שזה יעזור לצאת מהעצבות
...

בבקשה! זה מה שטענתי כל הזמן!

שקרבות אמיתיים מוכרעים תמיד על הקרקע, ושידע בהורדות לקרקע והכנעות על הקרקע הוא הכרחי לקרבות אמת!

EranGoshin

New member
דווקא

ב K-1 האחרון רויס גרייסי הפסיד בנוק אאוט בעמידה ממכת אגרוף לפנים ליממוטו קיד.

רן זה רק בגלל שזה היה במשקל פתוח

במשקל זהה לא היה לגינגי אפילו צאנס לעשות תנועה אחת מיותרת. ראית את העמידה ? את תנועות הידיים? את הטעיות הגוף? קטן עליו הגינגי אבל לא כוחות . בפעם הבאה תראה שלעמידה יש יתרון על BJJ וחוצמזה זה שאתה מנהל אולי תפסיק לעשות פרסום לשיטה כבר ?

Tonjin

New member
בדיוק!

אנימסכים מאד עם הדברים של המגיב הרביעי בעמוד בו הקישור נמצא: 1. המסקנה העיקרית מהסרטון היא לא שג'ודו עדיף על קראטה אלא שזה רעיון גרוע "לעשות הצגות" ולרקוד לפני קרב (When you have to shoot וכו' וכו'..) 2. זה רעיון אפילו יותר גרוע להתעסק עם מישהו שגדול ממך פי שלוש..

Rumata

New member
אותה משפחה ... אבל לוחם אחר

קבל תיקון זה לא רויס גרייסי אלה רויילר גרייסי.... למען הדיוק בלבד.

toy s0ldier

New member
הפרטים על רויילר

רויילר עבד הרבה עמידה לפני הקרב הוא הרגיש בטוח בעצמו שהוא יוכל להסתדר עם יממטו בעמידה למעשה הוא הרגיש שהוא יוכל יותר מסתם להסתדר איתו בעמידה וזו הייתה טעות לבן אדם שיש משחק קרקע כל כך מעולה!! הוא לא יזם שום הורדות לקרקע חוץ מהתחמקות מאגרוף אחת שנגמרה בהורדה חבל מאוד חבל לפי דעתי עם רויילר היה לוקח לקרקע כמו שהוא יודע ועשה הרבה פעמים הוא היה לוקח את הקרב בשקט אין ליממוטו סיכוי עם רויילר בקרקע

סירטון הקרב של רויילר נגד יממוטו

הנה: http://rapidshare.de/files/4918849/Royler_gracie_vs_Kid_Yamamoto_-_Ripped_by_Slipknot.wmv.html הובא ע"י חממס בפורום bjj. עצוב היה לראות את רויילר בקושי מנסה להוריד את הקרב לתחום בו הוא שולט - קרקע, ונגרר לחילופי מכות בעמידה, בו הוא ממש לא שולט (יחסית ליריבו, כפי שזה בא לידי ביטוי בהתנהלות הקרב). מי שניצח היה יממוטו, ובצדק.

fa jing

New member
הפשטות היפה של הדברים.

אהבתי לצפות בקרב הזה, אמנם אינו היה רווי באקשן אבל היתה כאן שליטה בטקיטיקה. היפני יממוטו שמר כל הזמן על הטווח שלו וידע בדיוק במה הוא חזק ובמה הוא חלש ומשם הוא התרחק ונזהר כל הזמן. הוא ידע שבקרקע הוא נחות בגרייסי ולכן שמר על טווחי עמידה כל הזמן. כל הכבוד, תמיד טוב לראות מקצוען שכזה. תודה רן על הסרטון, זה פשוט מדגיש את הנקודה שאין שיטה עדיפה על רעותה אלא פשוט לוחם ששולט בטקטיקת הקרב שלו ושומר אותה לעצמו כל הזמן הוא זה שיהיה העדיף, שמור את היריב בשטח שלך ואל תיפול לשטח שלו. חנן

צודק

לוחם טוב ידע להביא את הקרב לתחום בו הוא עדיף על יריבו, ולהכריע את הקרב שם. יממוטו מגיע מרקע של האבקות, אבל הוא ידע שעדיף להישאר בעמידה מול רויילר, שהוא מתאבק מצויין (היה אלוף אבו דאבי מס' פעמים למיטב ידיעתי). רויילר עשה טעות כשלא ניסה להוריד את הקרב לקרקע, ובכך שיחק לידיו (תרתי משמע) של יריבו. אני לא חושב שיש שיטה יותר טובה מאחרת. אני כן חושב שצריך לדעת את כל התחומים כדי שלא תופתע (ראה את הסירטון של רוייס גרייסי ב-UFC הראשונים, שם אנשים פשוט לא ידעו קרקע, ונפלו שדודים אחד אחרי השני). רן.

Galandor

New member
רוצה לחזק את דבריו של רן, אני תמיד

עולה באיחור לפורום...:( בים באוויר וביבשה!

למעלה