Who are the mouse police?!
Heavy Horses \ Jethro Tull
בימים טרופים אלו נחמד לברוח לכפר שקט ומבודד, אבל מה לעשות שתלוש המשכורת לא מספיק? אל תתייאשו! בשביל צרות כאלו הולידו לנו אבא ג'ת'רו ואמא טאל שני בנים. הבן הבכור גר ביערות ועליו לא נדון כרגע כי בכפר ענייננו, אך הבן הקטן לא נופל מאחיו... גם באיכות וגם במשקל... אכן, לסוס הכבד אנחנו מתכוונים. אז מה עושה אותו לאחד מחביבי הבנים? And The Mouse Police Never Sleeps מיד צץ לפנינו תיאור של חבורת העבריינים העכבריים מטילי המורא (לא, לא האופנוברים). אך מסתבר שצריך להיות קשוח כדי לשרוד את חיי הכפר האכזריים (כן, יותר בסגנון עכבר העיר עכבר הכפר). חתולים מרושעים צצים בכל מקום חייבים לעמוד על המשמר! ואכן ההרגשה שהשיר נותן היא הרגשה של משהו מוזר וחשוד. אך החלק היפה ביותר בשיר הוא ללא ספק הסוף... מרוב שאנדרסון דיבר על מעללה העיקרי של החבורה נעשה לו מגרד בגרון ושיעול יבש בוקע מגרונו, נשמע יותר כמו שיר של פרנק זאפה... Acres Wild בשיר הזה ג'ת'רו נותנים גרוב כמו שרק הם יכולים, הוא מדגים את הצד העממי של הלהקה עם החליל הנפלא של אנדרסון, הקצב בכלי ההקשה וטעם הפולק המקפיץ. כששומעים את השיר פשוט אי אפשר שלא להתחיל לקפץ במחולות איריים עליזים שבסביבה יש ריח של אויר הצלול והמעורר של הכפר. פשוט שיר נפלא כמיטב המסורת! No Lullaby בהתחלה השם של השיר עלול להטעות, זה לא אמור להיות שיר ערש, נכון? אז למה אני עומד להרדם? אם זה מה שאתם חושבים בתחילתו של השיר כנראה שסבלנות היא לא מנת חלקכם ואינכם רגילים לפרוג עליז. היופי של השיר הוא במורכבות שלו ובמספר הסגנונות שהוא מסוגל לשלב בתוכו, אחת ההתמחויות של הלהקה הנפלאה הזאת. Moths רבות דובר על השיר הנפלא הזה, על הרגשת האושר שהוא נותן, על כמה שקשה לרקוד ריקודים איריים לצליליו (במיוחד אחרי שרקדתם בשירים הקודמים), על ניחוח ליל הקיץ החמים שנודף ממנו וכו'... ובכן, קצרה היריעה מלתאר את השיר הנפלא הזה, פשוט להקשיב וליהנות כל פעם מחדש! מומלץ במקרים של דיכאון חמור, ניתן להשיג גם ללא מרשם רופא. Journeyman השיר פותח בתיאור של מקום, כיאה ללהקה, תיאור ציורי מאוד. האדם המתואר (איש המסעות), גם כיאה ללהקה, הוא טיפוס עלוב. אי אפשר להתעלם מהליריקה הנפלאה והאופיינית לג'ת'רו, הם מצליחים להציג באור חיובי אפילו את העלוב בבריות ומייצגים קבצנים ועכברים בכבוד. איזו עוד להקה שרה על דברים כאלו? Rover השיר הוא שיר ג'ת'רואי במאה אחוז. הוא הצליל האופייני ללהקה ולאלבום. קולות חליל רכים משולבים בגיטרות ותיפוף קצבי הנוסכים מין הרגשה שלווה על הלב וליריקה פואטית ומרגשת. One brown mouse אחחח... מערכת היחסים הרגישה שבין העכבר לאדם, השיר הזה מצליח לסחוט ממני דמעות בכל האזנה. דמיינו לכם אדם זקן ולידו עכבר קטן, חום וחמוד בכלוב זכוכית. הם שותים תה והעכבר מהרהר במשמעות החיים שלו. מה יכול להיות יותר מרגש מזה? אם עדיין לא השתכנעתם תשמעו את השיר, תקראו את המילים ותסתכלו בתמונה של עכבר חום אחד, מובטח שגם מהאזנה בלבד תתחילו ליבב כמו ילדים קטנים. Heavy Horses גולת הכותרת של האלבום... בלדה לסוס הכבד. אולי חלקכם זוכרים את הסיפור הקטן שלי עליו, אם לא הנה הוא מובא שוב: כשהייתי קטנה אותו בן דוד הראה לי אלבום ושאל אותי "את יודעת מה הפירוש של הווי הורסס?" (הייתי בערך בת 7 או 8) אז אמרתי לו "ממממ הורס זה סוס ואני לא יודעת מזה הווי" בקיצור הוא אמר לי מזה הווי ולימד אותי לקח חשוב "הנה רואה איך מוזיקה יכולה ללמד אותנו דברים חדשים" אני רק הסתכלתי על העטיפה ואמרתי שאלה סוסים מכוערים... כמה שנים עברו מאז ונזכרתי במקרה עם הסוסים וחיפשתי את האלבום (לא ידעתי שהוא של ג'ת'רו טל), הלכתי לחנות התקליטים הקרובה לביתי ושאלתי על האלבום. היום בכל פעם שאני שומעת אותו אני נזכרת באותו מקרה... אז זה הסיפור שלי אוי... איזה שיר נפלא, בכל האזנה מתמלאים מחדש בהרגשת הכבוד לבהמות המשא הכבדות האלו... הכינורות, התיפוף הנפלא (נזכרתי איך קוראים למתופף... בארימור בארלו), השירה המרגשת של איאן אנדרסון (במיוחד הקטע בפזמון "הווי הורסס... מווווב דה לנד אנדר מי...") . כל אלו הופכים את השיר לראוי בהחלט להיות הנושא של האלבום. Weathercock לא, זה ממש לא נגמר (הכוונה היא לא לאלבום). פשוט לא נמאס לחבר'ה שלנו לשיר על דברים שהם (לכאורה) חסרי חשיבות בעליל... אך אם הייתי שופטת לפי הכותרת (שמשמעותה שבשבת) הייתי אבודה, זהו אחד השירים הטובים ביותר לפי דעתי באלבום. השירה של אנדרסון נותנת ארשת כבוד וגדולה לשבשבת. הקטע שבו התופים מתמזגים עם השירה ממיס לבבות. שיר מומלץ בפה מלא (בעכברים חומים). לסיכום: ה"אח הקטן" בהחלט מושפע מאחיו הגדול ומומלץ בתור התחלה (התחלה של השלב המורכב יותר של ג'ת'רו טאל). נחמד לפעמים לברוח לתוך הכפר המבודד הזה המלא חיות משק ויצורים מוזרים (ביניהם איאן אנדרסון) ולשכוח את כל הצרות למשך 40 דקות, מה גם שזה לא עולה הרבה וזה לשימוש רב פעמי (מומלץ להתייעץ עם הרופא לפני הפסקת הטיפול). האזנה נעימה!