White Oats Vs. Whole Oats

White Oats Vs. Whole Oats

אני חייב להבין את זה אחת ולתמיד. כל בוקר אני אוכל דייסת שיבולת שועל. אני תמיד קונה את השיבולת שועל של קוואקר בקופסת האלומיניום (עם התמונה של ויליאם פן). לפי מה שאני מבין הinstant זה השיבולת שועל שמגיעה בשקיות של מנה? שלוקח איזה שניה לבשל אותן? משהו כזה....תקנו אותי בבקשה אם אני טועה את השיבולת שועל שאני קונה אני מבשל איזה 5-10 דקות...זה גם אינסטנט? רשום על הקופסא quick cooking לפני כמה ימים, כשעשיתי קניות, ראיתי שקית של חברה אחרת של whole oats...מבחינת הערכים התזונתיים, ההבדל היחידי היה 2 גרם סיבים תזונתיים לטובת הwhole oats האם אלה שני מוצרים שונים כמו אורז לבן ומלא? אם כן, למה כמעט ואין הבדל בערכים התזונתיים... מה יותר ממולץ? מישהו מוכן בבקשה לעשות לי סדר בבלאגן... תודה רבה ג'וני

d a p h n a

New member
אפשר לקנות אינסטנט גם לא בשקיות אישיות

אני לא בטוחה שהבנתי למה אתה חושב שאורז לבן ומלא הם מוצרים לגמרי שונים. ההבדל בין אורז לבן ואורז מלא הוא שאורז מלא הוא אורז לבן פלוס הקליפה שלו. אותו הדבר נכון לגבי whole oats. בשני המקרים למיטב ידיעתי ההבדל העיקרי הוא בהמצאות של סיבים תזונתיים, כך שזה די הגיוני שההבדל בערכים התזונתיים הוא יותר סיבים תזונתיים.

אני לא כל כך בקיא במבנה של השיבולת שועל

אבל אני מניח שכיוון שהיא דגן, ממש כמו אורז, הם דיי דומים ההבדל בין אורז לבן למלא הוא לא רק בקליפה, בתהליך העיבוד מלבד הסרת הקליפה מסירים גם את הנבט. הנבט עשיר בויטמנים, לא רק הקליפה. לא בקיא בטרמינולוגיה אבל מה שנשאר הוא "הפחמימה הריקה", מאגרי המזון כביכול של הנבט שהיה אמור לנבוט. לכן בסופו של דבר, ההבדל בערך התזונתי הרבה יותר גדול, לא רק בכמות הסיבים התזונתיים כמו שמצויין בטבלת הערך התזונתי. רציתי לדעת, האם זה ככה גם בשיבולת השועל? כיוון שנראה כי היה אותה הכמות של ויטמנים ומינרלים, בין ה"לבן" וה"מלא", מלבד קצת סיבים תזונתיים...והדגש הוא על קצת, משמע קורה משהו שונה בכל הנוגע לשיבולת שועל. אני גם לא בטוח ששיבולת השועל של קוואקר בקופסת אלומיניום הזאת, היא אינסטנט. ראיתי איך נראה אינסטנט וזה היה קצת שונה. וגם זמן הבישול טיפה ארוך יותר. אבל מאוד יכול להיות שאני טועה. ולכן אני כאן, אשמח אם מישהו יאיר את עיני תודה דפנה =)

dckur

New member
לפי מה שאני מכיר

שיבולת שועל טחונה, או שלמה זה אותו הדבר. זה לא קמח.

dckur

New member
כמו שאמרתי לפי מה שידוע לי

הלבנה זה פשוט מלאה טחונה

J0hnny

New member
אני יכול להעיד בעיקר לפי

ההבדלים בטעם בין השיבולת שועל המלאה לשיבולת הלבנה בקופסת האלומיניום. למלאה יש מרקם יותר קשה, מה גם שעל האלומיניום רשום שלוקח להכין דקה ועל המלאה רשום 5 דקות. אל תקח את זה כמאה אחוז אבל הבנתי ששיבולת שועל מלאה עוברת איזשהו תהליך נוסף לפני שהיא הופכת לשיבולת אינסטנט. לאחרונה קניתי אפילו שיבולת שועל אורגנית ושם גם רושמים את תכולת המגנזיום והאשלגן חבל שאין על הלבנה.

אני קונה אוכלת אותה

זה כן אינסטנט אבל שיבולת שועל מהירת הכנה יש בה סיבים. זה לא כמו אורז לבן ומלא או לחם לבן ומלא, כי שבולת שועל מהירת הכנה זה פשוט שיבולת שיש בה קצת פחות סיבים וכבר עברה עיבוד שגורם לזמן הבישול להתקצר. יותר מומלץ בעקרון מלא אבל בשבולת שועל זה לא משמעותי ההבדל והמלאה סתם יקרה מאוד, המהירת הכנה מעולה וטעימה וגם בריאה ועדיין יש לה ערך גליקמי נמוך. לדעתי זה פאנטי מידי להתעסק בזה...

minnymoony

New member
גם לי יש את אותה השאלה

לצורך העניין אני מצרף תמונה של מה שאני חושב שאתה שואל (לפחות זה מה שאני שואל) מה ההבדל בין השניים מבחינת ערכים תזונתיים? האם שיבולת שועל אינסטנט זה רק החלק של הפחמימה (ללא הקליפה והנבט)? תודה

למעלה