While My Guitar Gently Weeps -שאלה?

AdiX

New member
While My Guitar Gently Weeps -שאלה?

באיזה אלבום ניתן למצא את הגרסה האקוסטית לשיר? ועוד ביצוע מעניין
תודה

melancholy man

New member
נדמה לי זה מ Love

והגיירסא בשניה (שבטח נופיע בקאזה כ: pink floyd- While My Guitar Gently Weeps) מדיקה לגמרי!

melancholy man

New member
וואלה? יש מצב בעצם

אין לי את האנתולוגיה, אבל נדמה לי שהגירסא הזאת עומדת בבסיס מה שיש ב love (וחבל אגב, המקור עובד הרבה יותר טוב).

Welsh

New member
לגמרי../images/Emo45.gif

כבר התחילו לצוץ קאברים שאנשים עשו לגירסא שלו עם היוקללה.

melancholy man

New member
אתה מתכוון, לגמרי

הרס את השיר נכון?? זה אחד מסולאי הגיטרה הכי מרגשים שיש, למה להתעסק עם זה? הגירסה עם פרינס עוד הייתה בסדר, הגירסא האקוסטית של הריסון, סוג של מרגשת, אבל רבאק, באלליקה (או מה שזה לא היה שם...) למה להתעסק עם דברים כאלה?

wawadhani

New member
הגרסה האקוסטית היתה המקור

ככה השיר היה אמור להיות, רק אח"כ קרה לו מה שקרה, וככה הרווחנו 2 גרסאות מדהימות היוקליילי (או איך שכותבים את זה) מזכיר מה שפול עשה ל Something בקונצרט לג'ורג', פשוט לקח את השיר והרס אותו לגמרי!

melancholy man

New member
השיר נכתב על גיטרה אקוסטית

רוב השירים נכתבו ככה, זה לא עושה את זה המקור, המקור זה מה שאני שמעתי קודם בתקליט המקורי, ככה בסופו של דבר הביטלס רצו להוציא את השיר ומה שהם הוציאו שם מהגיטרה של קלפטון זה לא משהו שהייתי מוותר עליו, הגירסא האקוסטית מקסימה (לפחות בביצוע הזה במה שיש ב love מרטין הצליח להרוס את זה קצת בשמיעה שניה), היוקליילי, באמת סתם מקלקל.

wawadhani

New member
רוב השירים נכתבו ככה

זה ברור. אבל מגרסה מלודית שקטה השיר השתנה מאוד. לא בכל השירים זה קרה. ברור שיש תהליך מהצגת השיר על גיטרה אקוסטית ועד והקלטות, אבל השיר הזה עבר, כנראה, תהליך ממש ארוך וחלילה, לא וויתרתי על קלפטון, כמו שאמרתי, שתי הגרסאות מדהימות וכולנו הרווחנו ששתיהן קיימות

Welsh

New member
הוא לא הרס שום דבר

הוא לקח שיר מוכר (ויפה ומדהים ומרגש וכו' וכו' וכו') וחידש אותו, לא צריך להתחרפן כל פעם שלוקחים שיר של הביטלס ומבצעים אותו שונה מהמקור. ברור שמדובר בטעם אישי, אבל וואלה, עברו לי בכיף ה2-3 דקות של הסרטון הזה ולא ראיתי שום צורך בהשוואת הקטע הזה לשיר המקורי, מבחינתי מדובר בשני שירים שונים (והשיר של הביטלס יותר טוב
)

melancholy man

New member
לא מתחרפן

סתם לא עושה לי את זה, אבל זה בסדר, מכל מאות אלפי הקאברים שעשו לביטלס, יש מעט מאוד שכן עושים לי את זה.

Welsh

New member
מה לעשות../images/Emo13.gif

לעשות קאבר לשיר של הביטלס ולהתעלות על המקור זו משימה בלתי אפשרית, לכן מה שאיך קוראים לו עשה עם היוקללה ומה שג'ף בק עשה עם הגיטרה(הגזמתי עם ההשוואה?
) , יפה בעיניי, הם לא ניסו לעשות קאבר שדומה למקור, הם ניסו לעשות משהו שונה, הם ניסו לחדש וזה בדיוק מה שאהבתי.

melancholy man

New member
הגזמת קשות

אבל אם להיות פייר, ולהמשיך את ההשוואה שלך, צליל של גיטרה חשמלית- אני אוהב, צליל של יוקליילי, אני משאיר לשירים רוסיים בביצוע אילנית.

Welsh

New member
אין לי תשובה לתת לך

'על טעם ועל ריח' זו פשוט תשובה בנאלית מדי

Barmelai

New member
כנראה לא ראית את היוקליילי בידיים

הנכונות...למשל של מרלין מונרו בגברים מעדיפים בלונדיניות. צפה בסרט וחזור אלי עם התובנות שלך על יוקליילים

למעלה