אייפון?
(כל האמור כאן מתבסס על קורס לא מעמיק שעברתי בעבר על רשתות סלולריות)
כל מכשיר עובד בצורה שונה, אבל העיקרון זהה (מלבד אייפון, לכן אני שואלת. גם בלאקבארי עובד בצורה שונה, אבל אותו אני פחות מכירה)
הטלפון לא מחובר לאינטרנט 24/7. הוא פותח וסוגר סשנים לקבלת מידע אחת לכמה זמן, ועל כל סשן כזה האפליקציות "תופסות גל" ומורידות את המידע הרלוונטי להן.
יש אפליקציות שיוזמות סשנים כאלה, וואטסאפ היא לא אחת מהן. היא מנצלת סשן שנפתח ע"י אפליקציה אחרת/סשנים שנפתחים באופן קבוע ע"י המכשיר.
אם אף אפליקציה לא פתחה סשן שכזה (לא חושבת שאפשר לעקוב אחרי זה, אלה תהליכים שמתרחשים 'מאחורי הקלעים') וגם המכשיר לא פתח סשן יזום, ההודעות מוואטסאפ יתעקבו עד שיהיה סשן זמין. לכן בגלקסי, למשל, הודעות מגיעות באיחור של כמה דקות אם הטלפון לא בשימוש.
אייפון, אגב, פותח עצמאית סשנים שכאלה באופן רציף, כל הזמן, לכן הודעות וואטסאפ מתקבלות בו יותר מהר. יכול להיות ששלחו לך 10 הודעות, אבל הן יגיעו אלייך בדיוק באותו הרגע ולכן את תקבלי התראה רק על הודעה אחת, סביר להניח שהאחרונה שהתקבלה באותו סשן. אני מניחה שגם לוואטסאפ עצמו יש איזשהו סינון על כמות ההודעות שתקבלי עליהן התראה (את לא באמת רוצה לשמוע 50 צלצולים על 50 הודעות שהגיעו בדקה אחת).
מקווה שזה לא יצא מבולבל מדי, ושזה עונה לך על השאלה.