What Would You Do - גזענות בישראל?

סלסרו

New member
העלתי כעת גירסה פחות ערוכה, עם התפלגות תוצאות

מה שמרגש זה לא שכל עם ישראל פתאום מתברר כשיוויוני, אלא הסיפורים הקטנים, המחוות הקטנות, כמו הסיפור של ההוא שנולד במצרים וינק מהשכנה, או הבחורה שאומרת שהיא לא קובעת, וחושבים שהיא מסכימה עם המוכר, אבל בסוף נותנת לבחורה הערביה את הקפה והמאפה שלה. זו תמונת מצב של ה'עמך' הישראלי. לדעתי אחד הדברים שרואים מהקליפים האלה (ומכל התוכניות המקור של ABC) זה שאנשים הם עדר - כשהם לבד, ההתפלגות היא בערך חצי חצי נוטה לכיוון נקיטת עמדה נגד, אבל כשישנם עוד אנשים, ברגע שאחד מהם נוקט עמדה נגד, מיד כל השאר מצטרפים. אני גם לא יודע אם הקליפים האלה מוכיחים משהו בקשר לגזענות. אני בטוח שרובם הגדול של אלה ששתק, חושב שזה לא מוסרי להפלות. ועדיין, לנקוט עמדה נגד עוולה מצריך אומץ מסויים, כלומר לא רק להיות לא-גזעני אלא שלב מעבר, לנקוט במעשה נגד עוולה. חפשי ביוטוב What would you do ותראי הרבה סיטואציות מעניינות. לא יודע אם יש קליפ של בית קפה בניו יורק שלא מגיש לכושים, אבל הנה על בחורה כושית בבוטיק אופ-סקייל בניו יורק

mayush63

New member
הממ תשובה ארוכה

יש פה כל מיני issues at play כן אנשים הם אנשים והם גזענים ואנטיפתיים ומושפעים מגורמים חיצוניים כמו כסף ומראה וכאריזמה- כל זה לא חדש זה סטאדי מצויין (הניו יורקי) וצריך להפיץ אותו ברחבי הייקום אבל זה לא בדיוק מקביל ליחס לערבים בארץ כיוון שהם ממילא נמצאים לרוב במעמד סוציו אקונומי נמוך יותר וסובלים משלל הקשיים והדעות הקדומות הנלווים לכך (בישראל, כמו בכל מקום) בנוסף לזה הם סובלים מהעובדה שהם אזרחים סוג ב' באופן רשמי בקיצור זו לא אנלוגיה טובה במיוחד לא שניו יורק היא גן עדן שוויוני, אבל הפואנטה כאן היתה לא רק שהיא כושית אלא שההופעה שלה היתה כזו ששייכה אותה לקבוצה מסויימת (הארלם/דרום ברונקס כו') אם כושית עשירה בעליל היתה נכנסת לחנות סביר להניח שהיא היתה מקבלת שרות מתלקק ודביק כמו כולנו ובכל מקרה היא אזרחית אמריקאית שווה מכל בחינה, מה אנשים עושים בשטח זה עניין אחר בישראל המצב הרבה יותר מסובך ברור שהתגובות החמימות מרגשות אבל זה לא מספיק אם כבר זה רק מוכיח שוב- הבעיות בין ישראלים לערבים מגיעות מלמעלה (מנהיגים) ומהקצוות אנשים משני הצדדים מוכנים ללכת רחוק בשביל שלום והבנה אבל מנהיגים דפוקים וקבוצות קיצוניות שאף אחד לא מצליח לשלוט בהן כמו שצריך, הופכות את חייהם של השאר לקשים.

סלסרו

New member
צרפתי לך רק לינק אחד..

כפי שכתבתי, יש עוד המון. חפשי ביוטוב, ותראי קייסים רבים אחרים שעונים גם על מה שכתבת או מחדדים דברים. בעיניי, הבחורה הכושית נראתה שייכת לאותו מעמד של שאר הלקוחות בחנות, היא לא נראתה מהברוקס או הארלם. אבל מה אני מבין באופנה.

TrigATUSA

New member
ושמת לב מהו הארגון ההזוי שהפיק את הקליפ?

מי אלה ה AISH האילו שטוענים בסרטון אחר שלכתוב בפייסבוק "אני שונא ציונים" היא הסתה לאלימות שפייסבוק חייב למחוק

sirpad

New member
כתבת נכון, שאנחנו עדר

גם את ההתפלגות היא חמישים חמישים, זה אומר הרבה, כי זה אומר שחצי נקטו מעשה נגד העוולה, וחצי זרמו עם המוכר, שקבע עמדה, והמוכר הוא בעל עמדת כח בחנות שלו, בל נשכח. כמה חיזקו את ידיו? כמה נוקטים בעמדה זהה לשלו? ובפועל לא מקיימים יחסים בשוטף עם ערבים? מעט מאוד, הערכה גסה שלי, מעט מאוד.

למעלה