What does it all mean ?

What does it all mean ?

אתם אוהבים סרטים? אם הייתה לכם אפשרות להיכנס לסרט, שאתם לא פסיבים בו ויושבים על הכסא וחווים את החוויה בחלקה, אלא להיכנס לסרט כשותף מלא בתוכו. משהו כמו מציאות מדומה (Virtual reality) ולהשתתף ממש בתוך הסרט! להיות מה שאתם רוצים, לשחק עם הדמויות, להיות מוסיקאי, אומן, נאהב, אוהב, וכו´.. האם הייתם רוצים דבר כזה? אני חולה על סרטים! ואני חייב לומר.. בהחלט כן! לא הייתי מהסס לרגע, זה כמו לונה פארק! לא? מה שכן, הייתי רוצה.. כל עוד אני יודע שאני בטוח. הלא הייתי מתחיל להסתבך אם הייתי נכנס לסרט האינטרקטיבי הזה ושוכח שאני בסרט? כל אחד מאיתנו בא לעולם הזה, Or should i say לסרט של החיים שלו, עם.. מאין, במאי קטן שיושב בתוכו ומנהל את הסרט. הוא מנהל את העלילה, כותב את התסריט, מארגן את התפאורה, ולא ברמה הכללית של הסרט, אלא כל פרט ופרט! לא נכנס לסרט שום דבר שהבמאי לא שם אותו שם, אנחנו מקצוענים או מה? הבמאי כל הזמן דואג לדברים ותסריט שישרתו .. אותי. כשהבמאי צריך עזרים חדשים שיכנסו לתסריט, הוא מפרסם מודעה במין רשת אינטרנט ענקית ובלתי נראית כזאת של חברת הסרטים. כל השחקנים שיש מחוברים לרשת הזאת 24 שעות ביממה, וגם אני. השליטה בחיים מגיעה כשאנחנו לומדים לתקשר עם הבמאי, ולכתוב ולקרוא הודעות ברשת. בתור אחד שרוצה במערכת יחסים איכותית עם הבמאי, ולפי הערכים שלי.. חבר זה אחד שסומכים עליו. האם הייתם סומכים על הבמאי שלכם שיתן לכם כל מה שתרצו? כי אם אתם מעוניינים בעושר בחייכם, ואתם מחליטים לסמוך על הבמאי שישנה את התסריט לכיוון הזה, אז אתם לא תפקפקו ותתחילו לבחון אותו ולחשוד בו ולראות אם זה נכון או עובד או אם הוא באמת יעשה לכם את זה ואם הוא לא מנסה לרמות אתכם. לא! אתם מרגע זה בשיתוף פעולה איתו תתחילו עם הדמות החדשה שלכם, והתסריט יבוא בהתאם. השינוי מגיע .. מעכשיו לעכשיו! לא צריך לחכות, זה לא צריך להיות הגיוני, זה לא חייב להיות תהליך. ומפה זה מסביר לנו המון דברים לא ? איך זה שהצהרות עובדות בחיינו? עכשיו אני עומד לסבול.. וסובל עכשיו דברים טובים עומדים להגיע .. וזה קורה. כל מה שמישהו אומר על עצמו ומגלה כי זה נכון. לא נחמד?.. כל מה שנגיד יהפוך למציאות. עשו זאת.. בדברים קטנים אפילו. עד לאיזה פרט הייתם רוצים להגיע? זה לא חייב להיות מוגבל רק לדברים גדולים ומשמעותיים כמו האושר והכסף והאהבה וכו´ וכו´ וכו´.. זה יכול להיות גם לגבי פרטים קטנים, ושעות, ונסיעות, ולדקה הבאה.. אותי זה משעשע. אל תשכחו שמה שמתרחש סביבכם זאת אינה המציאות, כי -מציאות- אי אפשר לשנות.

בהחלט ,ידידי הטוב,

אנו יכולים לשנות את הגישה שלנו לגבי המציאות, מגישה פאסיבית לגישה יוצרנית.גישה בוראת.גישה מחוללת, ולפעול בעולם הזה מתוך הרגשת שכנוע עמוק שיש לנו הכל, או לחילופין ההרגשה שאין לנו כל מחסור בכל רגע נתון. אנו יכולים להפוך את החיים שלנו לתרגיל בדימיון יוצר. ולחיות כך יפה מאוד,באושר ועושר עד ש....כל החיים בעצם. אולם המציאות שאיננו יכולים לשנות אותה,מהי אם כן? האם אנו תלויים באיזשהו מקום במציאות הזאת? ואם כן,עד איזו נקודה? היכן מסתיימת " המציאות" המגבילה ומתחילה המציאות המשחררת? האם זאת מציאות מקבילה או שזאת מציאות מצטלבת בנקודות מסויימות? נניח שבעוד 5 מיליארד שנים כדור הארץ יבלע בידי השמש שנפחה יגדל ללא שיעור.זאת היא מציאות(במידה ואכן תתקיים) שאיננו יכולים לשנות.זאת אומנם איננה עובדה שאיננו יכולים להתווכח עליה(משום שלא התרחשה בכלל)אומנם זאת היא סבירות אשר עשוייה להתממש ולהפוך למציאות. ובמציאות אני מתכוון לעובדות.לדברים שמתרחשים סביבנו, אשר עשויה להיות להם השפעה עלינו באופן ישיר מיידי או לאורך זמן באופן עקיף. יש הרבה סבירויות או לאושר או לסבל בעולם הזה ואם כי אנו יכולים להשתדל להטות את הכף לטובתנו,עדיין אנו עשויים לפספס דבר מה שיכריע לרעתנו. האם העולם הזה הוא חלום?(או סרט שאנו מביימים)? האם שום דבר לא יכול להתרחש סתם במקרה? האם הכל סמל? האם באמת אתה סבור שאנו העין הכבירה,הכל יכולה,המסוגלת לראות את הכל? האם ברשת הגדולה שעליה אתה מדבר לא יכולות להיות התנגשויות בלתי תלויות בנו אשר יהרסו את ההארמוניה הכללית שבה אנו חושקים ואשר אותה היינו רוצים ליצור?(כמו בכל רשת תקשורת למשל?) שיתוף פעולה הוא הדבר אשר בעטיו האנושות שרדה עד היום אף יותר מן המלחמה,אז למה עם כן קיימת מלחמה? בגלל שהאדם בוחר לחולל אותה סתם כך או בגלל שאין ברירה לפעמים, אלא להלחם למען המציאות שבה אנו חושקים?או גם זה וגם זה? וכאשר נלחמים לפעמים,אפילו בחירוף נפש,האם לא ניתן להפסיד?, האם באמת השליטה כולה,במלחמה,כמו בשלום,נתונה בידינו? הן אתה זוכר,ארבעים שנה שקטה הארץ.והארץ לא יכולה לשקוט לעולם,כי בני האדם מתנוונים ללא פעילות,כבש הופך לכאורה לזאב וזאב לובש עור של כבש ושניהם מתבלבלים וטורפים את עצמם. הם מבינים לפעמים שיש צורך גם במלחמה כדי להיזכר שיש צלם ומהות. האם אתה מדבר על מציאות פנימית של אושר כמו רוח מדבר? אמור לי ביתר פירוט מהם הקשרים בין המציאות הפנימית(או הגישה שאנו נוקטים כלפי החיים) בתוכנו לבין המציאות החיצונית,כל מה שסובב אותנו?חשוב לי להבין זאת. האם באמת כל מה שסובב אותנו הוא יצירה שלנו,יצירת התפיסה שלנו, מוכוון על פי התפיסה והמחשבה שלנו?האם יכול להיות שהמציאות שלנו היא חלום צלול,שבו אנו יכולים לשלוט? האם זה קשר חד משמעי או רב משמעי וסותר לפעמים? האם אנו יכולים להקיף במבטנו את כל האינטראקציות האפשריות בינינו לבין העולם בזמן נתון, לצפות את כל האירועים,הנסיבות,הלוקיישנים שבהם אנו משחקים או שיש לנו(אולי תסכים לגבי נקודה זאת)הגבלה מסויימת? בוא נאמר אולי הגבלה של זמן?(שהרי איננו חיים לנצח,אם כי,אני מודה, ניתן בהחלט לדמיין זאת.) בוודאי תסכים עימי שלא כל סבל מתחיל בהצהרות על סבל. יש סבל שמתחיל כתוצאה מציפיות שלא הוגשמו ומראיית מכלול שבו אנו מרגישים חריגים.אולם יש גם סבל אחר. אולם כל אושר של בני אדם(ובכל מקום שהוא קיים)מתחיל בציפיות שכן הוגשמו ומראיית מכלול שאיתו אנו מרגישים מאוחדים. אם לא יוגשמו במהלך חייו של אדם,לפחות חלק מן הציפיות המלוות בני אדם בחיים,אזי לא יעזור לו הדימיון היוצר,אשר יבוא לשכנע אותו שהוא מאושר.כשם שהאומן מאבד השראה ואינו מצליח ליצור, כך גם האדם עשוי להיתקל בחומות שיעצרו את התקדמות,ללא כל קשר לתפיסת עולמו או יכולתו הנפשית היוצרנית המדהימה. והציפיות אשר האדם שואף למימושם הם הציפיות הקשורות בזמן ובמקום ובתרבות שבהם הוא חי. דבר זה יכול להסביר לך מדוע נזירים עניים בהודו מרגישים מאושרים בעולם הזה למרות שבעצם(לפי התפיסה המערבית)אין להם כלום. התממשות הציפייה הדתית היא בעינהם הדבר האמיתי.היא להם תכלית הכל. אולם בהודו,ידידי הטוב,יש אינספור אנשים אומללים וקשי יום שנולדו לחיים של ניוול וניוון והדבר האחרון שניתן לומר עליהם הוא שהם ממש מאושרים(לא יותר מאחיהם המערביים הנחנקים לפעמים באדי הטימטום של הטכנולוגיה והשפע שלהם והרגש שלהם מת ונקבר מתחת להררי הניכור והקדמה.) כדי לשנות את זה עלינו לחרוג לחלוטין מהתפיסה הזאת של אושר ושל סבל.ההודים שאפו לצאת לחלוטין ממחזור הלידות והמיתות, מן הצורך לחיות,להתהוות,להיות מציאות עצמית בעולם הזה. כי מציאות הסבל ומציאות האושר הנוכחיים הם למעשה שני היבטים שונים של אותה מציאות הנובעת מגישה מסויימת לחיים שרוב בני האדם אוחזים בה.אתה בהחלט יכול לשנות גישה,אולם אתה עדיין חלק מאוסף כביר ואינסופי של אירועים אשר לא אתה יצרת,אשר לא אתה יכול לחזות ואשר לעולם לא תהיה לך שליטה מוחלטת בהם. יחד עם זאת,אני בהחלט מסכים,כי החזון של בני אדם,יש לו עוצמה מיוחדת, הן באופן אישי והן באופן גלובלי. הרצל,הרי,דימיין לעצמו את מדינת היהודים וחלם חלומות בהקיציס, משום מה בחלום שלו הוא הסתדר מצויין עם הערבים, אולם מה לעשות,הערבים בחלום שלהם אמרו לו,בחלום הלילה שלך אנחנו נסתדר אתך יא כלב שכמוך.יא יהודי.זה הארץ שלנו.זה המדינה שלנו והכל מן אללה. יחד עם זאת,בהחלט,המדינה היהודית קמה וגם אני וגם אתה וגם הפלסטינאים חיים פה באושר ועושר עד עצם היום הזה. טוב,נו,אולי אני מגזים.אולי אני מתעקש להחליף ערוצים ולכן לא רואה את כל העובדות. אבל אינני יכול לראות את כל העובדות הקיימות בעולם בזמן נתון,לא? אני יכול לבחור ולראות חלק מהן,את החלק שאני רוצה לראות,יחד עם זאת שום דבר לא מבטיח לי שלא אעלה יום אחד על אוטובוס והוא יתפוצץ. אלה הם סתם מחשבות ידידי הטוב,כתבתי מן הלב,לא מן המוח כי הרבה דברים בחיים למדתי על בשרי.ועדיין אני לומד, בעצם כמו כולנו. כל החוכמה האמיתית היא ללכת קדימה כל הזמן,בנחישות ולא לתת לשום חומה לעצור אותנו. המציאות שלנו בני האדם היא התקדמות אינסופית יותר מאשר נסיגה. כך אני מאמין ותמיד יש למה לצפות ותמיד ניתן למצוא סיבה להמשיך קדימה.זה העניין של הרצון עתיק היומין ורב המחלוקות. כל טוב.

טיפ

מדברייך עכשיו וגם ממכתבייך שאני מרבה לקרוא. אתה מתסבך :) אני אומר לך פשוט וישר את מחשבותיי, כי לפי ההכרות שלנו יש לי הרושם שתוכל לקבל פידבק כפידבק ולא כביקורת. שמור על פשטות, אתה המון שואל למה והאם והאומנם ואם ואולי.. וכל אלה הן ספקות שאתה אכן חושב עליהן, והיה סגור ובטוח שאת הספקות האלה את תראה במציאות שלך. כשעולה רעיון חדש, ממקור חיצוני או פנימי, אחרי כל הדיונים נשאר רק דבר אחד בסופו של דבר, או לנסות את זה או לעזוב את זה. למה שכתבתי התכוונתי מילולית, לא לחוויה פנימית או מטאפורה כלשהי, אלא ממש פה ועכשיו פיזי ויציב. (שלא קיים באמת) יש מלחמה כי אתה משחק בסרט שיש בו מלחמה. האמן או לא, אבל בחיי אין מלחמה כמו בחייך, זה נכון שמעתי עליה קצת.. אבל אני לא חווה אותה בכלל בחיי אני, יש גם אורי (אני) אחר במיימד אחר שלא חווה מלחמה בכלל ושבמציאות שלו אין מלחמה, לא קיימת מלחמה. אבל את האורי הזה, אתה - איש ללא תכונות, לא תפגוש. כי בחייך אתה מבקש לך מלחמה. וזאת המודעה שכתבת ברשת וזה התסריט שלך, ורק מי שמתאים להגשים את המציאות הזאת יגיב למודעה. זה שאני ואתה מדברים עכשיו .. זה כי אנחנו מתאימים למודעות אחד של השני, התסריט של שנינו מתאים אחד לשני ולכן אנחנו נפגשים. לכן אתה לא תפגוש כרגע שום בן אדם שלא יתמוך בגירסה של המציאות הזאת, של חוסר מלחמה. וגם אני.. לכן פגשת את אורי הזה, שהוא עצמו גם חיי במציאות שקיימת בה מלחמה. בגלל שככה הוא בוחר לראות את זה. יש משפט שאני מאוד מאוד אוהב.. "if you argue for your problems, be sure to keep them" ואם אתה משוכנע שמשהו מאוד מציאותי וזאת אכן מציאות ופה תמשיך לשאול למה ואיך ואיך זה יכול להיות ..כל אלה.. הן הצהרות, ופקודות ליקום ליצור את העובדות האלה חזקות -עוד יותר- במציאות שלך. השאלה מתי תחליט שזהו, ותתחיל להצהיר דברים שאתה רוצה, ולא דברים שאתה לא רוצה. כי שאלת שאלות.. היא הצהרה ופקודה חזקה מאוד ליקום לחזק במציאות שלך את מה שאתה מנסה להתגבר עליו. מאוד פאראדוקסלי הא? מה היא המציאות האמיתית את שואל? שאלה נהדרת, וזה עוד פאראדוקס נפלא. המציאות האמיתית היא.. כלום. היא הוויה, אינסופית. משהו מושלם ושלם ומוגמר, שאותו אי אפשר לשנות, והסיבה היא.. שאין למה לשנות אותו, כי יש בו הכל. לאיזה דבר אפשר לשנות אותו? כל דבר קיים בו .. הוא הכל. אין לך עוד אופציות.

deep ocean

New member
אני חייבת להוסיף משהו קטן

אני לא פוחדת כאשר אני הולכת ברחוב וכו´... אני יודעת ששום דבר רע לא יאונה לי כי אני לא מזמנת דברים רעים אז הם לא יגיעו אלי בכלל אז המלחמה מבחינתי לא מגיעה אלי בכלל בקיצור הכל נהדר! :)

בדיוק

אצלי זה עוד יותר קיצוני.. אני בכלל לא מקשיב לחדשות ולא קורא עיתונים ולא חושב על מלחמה, רק יודע שמספרים מסביב שקיים איי שם משהו.. אצלי הכל נחמד. מה שעוד יותר יפה לדעתי. שזה גם גישה/נושא נורא מעניין.. יש סברה שטוענת שקיימים אינסוף מיימדים. שכל פעולה ומחשבה שלנו מזמנת לנו מיימד חדש, שלמען האמת כל שניה אנחנו עוברים למיימד חדש שבו המציאות אחרת לגמרי, שם המציאות תואמת את המחשבה החדשה שלנו. ואני סבור שקיים מיימד שבו אורי בכלל גם לא חושב/יודע שאיי שם קיימת מלחמה ברקע.

deep ocean

New member
אני איתך ../images/Emo23.gif

חדשות-לא רואה בכלל! עיתונים-קוראת חלק בשביל להתעדכן, אבל ממש לא הרבה הכותרות מספיקות בשביל להבין מה קורה.... גם אצלי הכל נהדר ובקשר למימדים-אני מאמינה בזה גם כן!

nice

בנושא הזה באמת לא הכרתי הרבה אנשים שדומים לי. כי גם מי שמתחיל עם זה ישר מקבל פידבקים מכולם שהוא מנותק ושזה לא בסדר והכל ואז חוזר ל"להיות בסדר". i.. dont give a fuck :) נחמד להכיר אותך :)

deep ocean

New member
בוא נגדיר את זה ככה

החברים הטובים שלי (3 במספר), אלה שאני רואה הכי הרבה (וגדלתי איתם במשך 25 שנה) הם לא כל כך בקטע של התפתחות אישית, יש להם מגרעות וכו´ וכו´ וכו´. אבל אתה יודע מה כן אחלה? אנחנו אף פעם לא מדברים על פוליטיקה! כאשר אנחנו נפגשים או מדברים בטלפון אנחנו מדברים על הכל. לדבר על פוליטיקה? ממש לא, כי היא לא מעניינת אף אחד מאיתנו. אחת בכלל לא קוראת עיתונים/רואה חדשות מגיל ממש קטן, השני מתעניין בהרבה נושאים אבל לא מעניין אותו לדבר או לשמוע על זה (אם ישאלו את דעתו הוא ידע מה לענות, הוא מתמצא והכל, אבל זה כל כך לא מעניין אותו). השלישי מתעניין בפוליטיקה (יחסית לכולנו) אבל לא יזום שיחה על הנושא. ואני? לא מעניין אותי לשמוע/לדבר על הנושא זה משעמם אז פידבקים שליליים לגבי ההתנתקות שלי-ממש לא אקבל מחברים שלי. למרות שגם מאחרים אני לא מקבלת כשאני חושבת על זה. זה שוב מה שהאדם משדר! אני לא משדרת שמעניין אותי לדבר על פוליטיקה ואף אחד לא מדבר איתי על פוליטיקה :) simple as that הכל עניין של מה אנו מקרינים כבני אדם. אני מקרינה חוכמה-אז אנשים באמת מדברים איתי על אלף ואחד נושאים אבל אני לא מקרינה שפוליטיקה מעניינת אותי :) נחמד להכיר גם אותך חיבוק מיכל ומה אתה מקרין בתור בן אדם? =נסיון לשאלה עקיפה לשמוע קצת עליך :))

:))

הצחיקה אותי השאלה שלך בסוף.. המ... הממממ...... מה אני מקרין.. אני לא יודע.. אני מניח שרק מישהו מבחוץ יוכל לומר.. את יודעת משהו.. זאת אחלה שאלה. לא חשבתי עליה.. מה אני חושב שאני מקרין.. מה באמת.. הממ אה אוקי .. יש לי. השאלה היא מה אני בוחר לבטא. כי אני משתעשע מדי פעם בכל מיני דמויות שונות ומשונות. עד לפני כמה שנים באופן קבוע הקרנתי חוסר בטחון והערכה עצמית נמוכה ופחד וכל מיני דברים.. עד ששיניתי דברים. לאחרונה במיוחד.. עבדתי על לבטא עוצמה. והתוצאות מראות שזה באמת עובד.. אני נהנה לדבר עם כל מיני אנשים שמזדמנים לי אל תוך היום, גם כאלה שאני לא מכיר. במיוחד אלה שנראים הכי מפוחדים ומתגוננים. (בד"כ אלה שהכי רוצים שיגשו אליהם) תראי.. אני מרגיש טוב עם עצמי.. אז, אין לי ממש העדפות, אני מדבר עם כולם כי אין אף אחד ספציפי או סוג ספציפי של אנשים שיגרמו לי להרגיש יותר טוב עם עצמי.. אני לא תלוי בהם, לא צריך אותם.. וזה נראה שבעקיפין אני גם גורם להם להרגיש טוב עם עצמם. ולא, אני לא אומר להם דברי חוכמה או משהו כזה. אתן לך דוגמא.. הייתי מאושפז עכשיו בבית חולים כמה זמן. וישבתי לי עם עצמי ונחתי, ושמתי לב אז לעוזרת (נשמע כמו התחלה של סרט כחול) העוזרת.. רוסיה חביבה וצעירה, שלא מדברת עם אף אחד, רק מנקה ונעלמת, אף אחד לא מדבר איתה, ולמען האמת גם אני לא נתתי חשיבות לקיומה עד לרגע שחשבתי על זה, ואז שאלתי אותה.. מאיפה את? זה הפתיע אותה.. היא אפילו שאלה אותי "מה?" ומאז היא מדברת איתי כל פעם שהיא רואה אותי, כל מה שעשיתי את זה לתת לה את האפשרות. וגיליתי שהיא אחלה בן אדם, ולא.. לא יצא לי מזה סקס. כלומר .. איכשהו זה נראה לי נכון, לראות את כולם כמאסטרים, חלק מודחקים :) אני מדבר עם כולם.. בכל הזדמנות. וכשאני רואה משהו שיש לומר עליו משהו אני הולך ואומר, שאני רואה מישהי שמוצאת חן בעיני אני בשניה הזאת מרים את הרגליים ועושה משהו. אני אומר כל מה שאני חושב.. מתי שאני חושב. משתדל לפחות. חשבתי היום.. מה ההבדל בין לתת להוקרה ל "ללקק". אני חושב שההבדל הוא שהוקרה לא באה ממקום שאני צריך מהבן אדם משהו ובגלל זה אני אומר לו את זה. אלא שאני פשוט רוצה לציין פידבק חיובי. ללקק.. זה כדי לרצות.. כדי שיאהבו אותי חזרה.. כדי להשיג משהו מזה. ומיכל.. אם את רוצה לדעת משהו.. פשוט תשאלי! PureLight.

deep ocean

New member
אוקיי אני הרוגה מעייפות

לפני 15 דקות עוד היה לי קצת כוח אבל עכשיו.....חהחה....אז אני אגיב ממש בקצרה.... אני מאד נהנית לקרוא את ההודעות שלך בקשר ללהקרין-כן אני מבינה אותך גם אני נהנית מידי פעם להיכנס לדמות ולהקרין מה שאני רוצה הכל תלוי מה בא לנו להקרין כמובן גם אני עברתי מלא שינויים מלפני שנתיים בערך, ובאופן אינטנסיבי בכמה חודשים האחרונים. אכן, הכל דרך הרצון. בעבר הקרנתי דברים אחרים לגמרי! איזה כיף-גם אני מדברת עם אנשים עם מי שאני רוצה ויוצרת קשרים או סתם שיחות וגם עם אנשים שלרוב אף אחד לא מדבר איתם (השומר בסופרמרקט, השומר בכניסה למושב ועוד ועוד) ונכון, רק לשאול מה נשמע ולהחליף כמה מילים, אין צורך להגיד דברי חוכמה, ואתה רואה שהבן אדם שמולך מאושר. כיף לי לדבר איתם! תשמע נמאס לי להסכים איתך כבר "גם אני גם אני גם אני" כמה אני יכולה לקרוא הודעות שלך ולהנהן לעצמי כן כן :) טוב ממש קשה לי לכתוב אין לי מושג איך נראית ההודעה שלי אבל WHO GIVE A FUCK אוהבת מיכל :)

deep ocean

New member
קיבלתי כוחות :)

ראיתי דרו קרי בטלוויזיה-היה פרק גדול! חברה שלי צילצלה אלי-והיה לי מאד כיף לדבר איתה! אכלתי גלידה טעימה! חשבתי כמה היום שלי היה נהדר! והעיקר-הסתכלתי במערכת השעות וראיתי שאני לא צריכה לקום כל כך מוקדם מחר ומחר אין לי הרבה קורסים :) מה עברתי בשנתיים האחרונות? וואו הרבה בקצרה, לפני כשנתיים וחצי התגלה גידול סרטני בגופי (בשפה היבשה) הסרטן עזר לי להתפתח, להשתנות, להבין שחיי אינם טובים ומועילים לי-הוא היוה טריגר חיובי לשינויי חיי מקצה לקצה. אני לא אותו האדם שהייתי לפני שנתיים. חיי הפכו רק לטובים יותר! :) לפני כמה חודשים תהליך השינוי הואץ עקב זה שנפרדתי מחבר שלי סוף סוף כל האנרגיות שלי הושקעו רק בי והן עדיין מושקעות רק בי מאז הפרידה אני עוברת תהליכים מדהימים ועושה את חיי לעוד יותר מאושרים אני מודה לזה שקיבלתי את הסרטן זאת המתנה הכי יפה שקיבלתי אי פעם!!!! אילולא הסרטן-חיי היו ממשיכים להיות כפי שהיו-חיים עם הרבה לחץ, הישגיות, תסכול, קרירות, התנשאות ועוד. וזה ממש על קצה המזלג.. והכל בסדר לשאול אין שאלה שזה לא בסדר לשאול מבחינתי אין לי בעיה לענות על כל שאלה אנשים חוששים לשאול אותי למשל: את פוחדת מהמוות? ואני לא מבינה למה הם חוששים לי אין חששות משום שאלה אז למה שאחרים יחששו? בקיצור הבנת את המסר אתה יכול לשאול אותי ה-כ-ל.

שמעי

ממש אחלה! קראת את הספר הסרטן כנקודת מפנה? או משהו כזה.. הגישה שלך .. עשר ! ממש ראוי להערצה, להגיד תודה על מחלות.. זה.. זה פשוט זה ! למה לא הרי? .. מנסים לומר לנו משהו לא ? :) הייתי רוצה לשמוע על הפרטים.. כלומר, על התובנות שלך, על השינויים.. וכל מיני.. אני לא יודע בדיוק מה לשאול.. את מזכירה לי קצת את מלכת באדולינה.

deep ocean

New member
חהחהחה גדול

הספר "סרטן כנקודת מפנה" שינה לי את החיים!!! ספר מדהים!!! אני צירפתי פה הודעה לפני כמה זמן שבה סיפרתי על כל מה שעברתי. שנייה, אני אחפש אותה....אוקיי הנה הקישור אליה . . . בדיוק, זאת הגישה שלי-שכל דבר שקורה לנו מלמד אותנו משהו אותו הדבר מחלות-הן באות ללמד אותנו שמשהו לא בסדר הן באות להתריע טוב הלכתי לישון :) יש מחר לימודים בפעם אחרת אני אספר על השינויים שעברתי מלכת באדולינה? זאת מחמאה ענקית!!! אני בדרךלשם הדרך ארוכה :))) נשיקות מיכלי

deep ocean

New member
אני מקווה שההודעה הארוכה

בקישור לא הייתה ארוכה מידי. אתה תמיד יכול: 1. לא לקרוא אותה :) 2. להדפיס אותה המון אהבה ולילה נהדר מיכל

paz_paz

New member
מיכל, את מדהימה! ../images/Emo39.gif

קראתי את הדברים שלך והם פשוט חיממו לי את הלב... את פשוט מדהימה! מאיפה אספת את כל האנרגיות הנפלאות שלך???

deep ocean

New member
הי פזפז :)))

תודה לך! מאיפה אספתי את האנרגיות האלו? אין לי מושג הן היו שם וחיכו להזדמנות בשביל לפרוץ ההזדמנות אכן הגיעה
נו, אז איך אנשים טוענים שהם לא מקבלים מה שהם רוצים.... אנו מקבלים בדיוק את מה שאנו זקוקים לו
אוהבת מיכל

היי אורי,

אתה צודק,אני בהחלט מקבל פידבקים וגם ביקורת, כי הן אמרתי כבר שברצוני ללמוד מכל אדם, כל עוד כמובן אני יכול להכיל את הרעיונות שהוא מציג. ולשם כך בדיוק אני שואל שאלות לפעמים,לא ,חס וחלילה ,כדי לפקפק, או לראות מה התקפות של הרעיון או כדי לסתור אותו,אלא כדי לאפשר לאדם להסביר את עצמו בצורה טובה יותר ומפורטת. להציג את כל מערך האמונה שלו.אל תדאג,אינני מתווכח. אני תמיד מנסה לשים לב לפרטים כדי לא לפספס דבר מה מהותי. כי בעיני,גם דבר שהוא חסר תקפות מדעית או לוגית,יש לו את העוצמה והתועלת המיוחדת לו והדבר הוכח פעמים רבות לאורך ההיסטוריה האנושית. ועכשיו אחרי שהסברת את עצמך קצת יותר בפירוט אומר לך כמה דברים המציאות היא בהחלט דבר שכולל בתוכו את הכל ולכן גם את סתירתה של המציאות,את העדר המציאות ולכן המציאות האמיתית אינה קיימת. נכון מאוד(מבחינה לוגית),כי מניין לנו לדעת מהי המציאות האמיתית? המציאות האמיתית של כולם?,השלד,המסגרת המכילה את הכל,הסכימה, שבה חקוקים כל החוקים האפשריים שעל פיהם נוצרים ובאים לידי ביטוי כל הדברים כולם? איננו יודעים ולכן כל אחד חי במעין מציאות משלו חלק מהזמן ולפעמים במציאות משותפת לו ולאחרים. כיוון שכך הכל עניין של אמונה.לאמונה יש עוצמות אדירות,לטוב ולרע. ההשקפה שלך היא פשוטו כמשמעו לא יותר מאשר אמונה. אני מכבד אותך על אמונתך וכפי שאני רואה יש רבים אחרים שעושים זאת, אפילו מתוך הסכמה מלאה לכך.אולם יחד עם זאת,מדובר עדיין באמונה. כשם שיש כאלה המאמינים באלוהים,אתה מאמין בהשקפה שלך על החיים. לא לחינם אומרים כי איש איש לפי אמונתו יחיה,כי אנו עדיין חיים יותר לפי אמונות מאשר לפי דיעות ובדרך כלל אנו גם חיים על פי אמונות יפה מאוד וללא בעיות יוצאות דופן במהלך כל חיינו. יחד עם זאת,בוא נדון קצת באמונות שלי,כי יתכן שאתה גם לא הבנת אותי במיוחד.(טוב,בגלל כל השאלות המעצבנות האלה...) אין מציאות אחידה לכל בני האדם.יש מצבים עובדתיים המרכיבים את חייו של היחיד והרבים ומשפיעים עליהם בצורה כזאת או אחרת. לפעמים אדם משפיע על המצבים העובדתיים המייצרים את המציאות שלו באמצעות מערך מעשיו,אמונותיו ודעותיו בחיים ולפעמים האדם מושפע ממערך האמונות,הדיעות והמעשים המחוללים את המציאות של אנשים אחרים. המכלול של כל המעשים,האמונות והדיעות של בני אדם במקום מסויים ובזמן מסויים יוצר את המציאות המשותפת של של כל בני האדם באותו זמן ובאותו מקום. לאדם יש הרבה סוגים של מציאויות שהוא חי וחוה אותם בזמן נתון. על חלק מהן יש לו שליטה גדולה מאוד ועל חלק יש לו שליטה פחותה. אני אינני מאמין בשום סוג של מציאות קשה שלא ניתן לשפר אותה ובוודאי שאינני בוחר לחשוב באופן מכוון על דברים שליליים (או לתת ליקום פקודות ליצור לי דברים שליליים,כיצד זה אני,הקטן אתן פקודות ליקום,למה לו לחכות לפקודות שלי?) יחד עם זאת,אם המציאות האמיתית כוללת בתוכה את הכל,הרי היא כוללת בתוכה גם את הדברים השליליים ועל כן אלה ימצאו בחלוקה שווה כמעט בכל מקום,אם כי יבואו לידי ביטוי באופן שונה בתרבויות שונות ובקרב בני אדם שונים.(הארמוניה,אין פירושה שאין דברים שליליים,מבחינת היקום,הכל הרי הוא שלם אחד וקיימת סימטריה מלאה בין החלקים של השלם,אפילו אם איננו מסוגלים לראות זאת.) אתה יכול לבחור להתחבר לצדדים "החיוביים" לדעתך ביקום ולהתעלם מכל מה ששלילי,יחד עם זאת,לפי אמונתי(אינני ממש יכול להוכיח זאת בוודאות) היקום(או המציאות האינסופית שכוללת הכל)לא מחכה להוראות ממך על מנת ליצור שום דבר אשר קיים בו בכוח.הוא יוצר את כל הדברים,אשר נראים לנו שליליים או חיוביים,מעצם מהותו.כי היקום נוצר ויוצר וכל מה שקיים בתוכו מרגע יצירתו יבוא לידי ביטוי בין אם נרצה בכך ובין אם לאוו. טוב,עוד פעם תאמר שאני יוצר לעצמי תסריט באמונה הזאת ולכן זה יהיה נכון לגבי. התסריט שלי קצת יותר צנוע בכוח שהוא בוחר לתת לאדם,כי האדם הוא בסך הכל חלק קטן מאוד וסופי של היקום.האדם לא נותן ליקום פקודות,אינו מקבל מהיקום מתנות,ובודאי שלא יכול להימלט מכל מה שקיים ביקום בכוח וצריך מתי שהוא לבוא לידי ביטוי בפועל. החיים אולי דומים לסרט,במובן זה,שגם בהם יש אוסף של אירועים עובדתיים בזמן ובמרחב נתון,אולם לפי האמונה שלי,בזה מסתיים כל הדימיון. האדם יכול להיות כל כלי שיבחר להיות במשחק השח של היקום. הוא יכול להיות פיון והוא יכול להיות מלך או מלכה. הוא בהחלט יכול לבחור,אולם לא הוא זה שמשחק.היכולת שמובנית בו בהחלט מותנית בבחירה ובעמדה שהוא מצליח להשיג, אולם בזה מסתיימת כל העוצמה שלו בחייו. כל השאר הם חוקים שהוא אפילו לא יכול לשער את קיומם לעומק לעולם. טוב,זאת אמונה,אני יוצר לי תסריט.אני יודע. עדיין לא ברור לי לחלוטין מה עדיף יותר, להיות מפוכח ומודע למגבלות או להיות שיכור ומבושם עם תחושות עוצמתיות. משהו מבין שני אלה עשוי להחליש את האדם מבפנים ואינני יכול להחליט עדיין מה,האם אתה מסוגל לקבוע זאת בודאות? טוב,כמו שאמרתי,איש איש באמונתו יחיה. כל טוב.

אמונה

המשפט אומר "Argue for you limitations and be sure to keep them" אתה מסביר לי פה יפה מאוד את המגבלות. ומסביר לי למה ואיך. ואני לא יכול להתווכח איתך, כיוון שבחייך הם אמיתיים בשבילך כמו שחלום אמיתי בשבילך בזמן שאתה חולם אותו ולא יודע שאתה בתוך חלום. ואומר לי גם "איש איש באומנתו יחיה". מפה יש לי שתי אפשרויות. אחד, להגיד לך שאתה צודק.. ובזה לגמור את זה. שתיים, לומר לך שאתה אומר לי את המשפט, כאות הערכה לכבוד לאמונתי שלי, וכדי שנשמור על יחסים טובים, ולומר לך ש.. זה המשפט שישאיר אותך איפה שאתה עומד. לגלות לך משהו שגיליתי? אמונה, זאת מילה עתיקה.. פעם לא היה להם שם אחר לדימיון אז הם קראו לזה אמונה. רוצה לדעת מהי אמונה באמת באמת?... אמונה = אימון. רוצה לשנות אמונה?.. תתאמן, תאמן את המוח שלך, תחדיר לעצמך רעיונות חדשים, תתאמן, עד שתשלוט במה שהתאמנת עליו בצורה כזאת שזה יבוא לך בלי לחשוב ואז ... יש לך אמונה ! אימון.

למעלה