What does it all mean ?

אבל זאת בדיוק הנקודה

שאתה אינך מבין לגבי. אין לי בעיה לשנות את מערך האמונות והדיעות שלי ולמעשה כבר שיניתי אותו בתקופה האחרונה מקצה לקצה,דבר שהביא לשיפורים משמעותיים יחסית במצב הרוח ואורח חיי. מרגע שהבנתי,למשל,את ההגדרה של רוח מדבר(מיק)לגבי אושר שמחתי לקבל גם אותה לארסנל האמונות שלי המשמש אותי בחיי היומיום. אני מאמין באמונות ודיעות רבות,אולם בין כל האמונות והדיעות הללו יש אינטראקציה מסויימת,יש קשר.הם קשורות לאותה השקפת עולם חיובית והתכלית שלהן אחת היא-לחזק את האדם,את הצד הפיכח והפיקח של האדם,לאמן את הצד התבוני שלו,אולם עדיין להשאיר אותו מפוכח,נטול אשליות של כוח ועוצמה בלתי מוגבלים.ללא ספק לאדם צריכה להיות שליטה מוחלטת בדבר אחד ואלו הם הרגשות שלו.כאשר הוא שולט ברגשותיו,הוא מנווט היטב ובביטחה בין כל נסיבותיו השונות בחיים. העמדה שאני נוקט לגבי העולם,לכן, היא עמדה חיובית,בדיוק כמו שלך, יחד עם זאת עדיין אינני מהאנשים שאומרים אמן על כל עמדה חדשה או אמונה חדשה של אנשים אחרים רק בגלל שהיא אופטימית. להרבה מאוד חולי מאניה דפרסיה יכולות להיות הרבה תיאוריות אופטימיות על העולם בשעה שהם רוכבים על הגל הנכון ותיאוריות הפוכות לחלוטין,כאשר הם שוקעים במצולות.והרי אילו הן רק תיאוריות.תיאוריות ואמונות ותו לא. כדאי לבדוק כל דבר לפני שאומרים עליו אמן. אף אחד מאיתנו לא אוהב לקנות חתול בשק.ולא כל מה שמתאים לייצור חי אחד מתאים לאחר.יש בגונגל פירות רעילים לבני אדם שייצורים אחרים אוכלים אותם ללא חשש ובלי שיקרה להם דבר. לכן תיאוריות או אמונות מסויימות עשויות להיות סם מעורר לאחדים וסם מוות או שיכרון חושים משקר מסוכן לאחרים. למען האמת,גם מתיאוריות מדעיות לא תמיד האדם יכול להפיק משהו משמעותי עבורו,כי לא את כל התיאוריות הללו אנו בכלל מסוגלים להבין במקור. אנו זקוקים למתווכים ולך תסמוך על המתווכים הללו שיסבירו לך את הדברים באותו דיוק של המקור ומבלי לסטות ממנו בפירוש כתוצאה מסיבות אגו פנימיות.אני אינני אוהב לדקלם דברים.אני אוהב להבין אותם כמה שיותר לעומק עד כמה שתבונתי תאפשר לי,על מנת שאוכל לראות את הרלוונטיות שלהם לחיי.והחשדנות שלי היא חשדנות בריאה,בהחלט לא חשדנות מוגזמת. למשל אני לא מסוגל להבין את תורת היחסות לבדי ולכן גם אינני שש לקבל עליה אפילו הסברים פופוליסטיים.זה לא יתרום לי דבר. לא רק לפי אמונתי,אלא לפי נסיוני,רק מה שאוכל להבין ולהפנים בכוחות עצמי יכול לתרום לי משהו וכשם שהגוף לא מקבל כל סוג של השתלה זרה,כך גם הנפש,מסיבותיה היא לא מקבלת כל תיאוריה וכל אמונה,אם מצד ראשון באופן ישיר ואם מצד שני ושלישי.אין כאן כל עניין של אימון, במקרה שלי,אלא עניין של בדיקת נחיצות המידע למערכת בזמן נתון ובדיקת מה שאני מכנה בשם פרקטיות או יישומיות בחיי היום יום. יש כמובן גם עניין של ניסיון חיים העשוי לאשש או לערער את האמונה והתיאוריה ולכל אחד מאיתנו יש בהחלט ניסיון חיים שונה. מקובל עלי למשל שיש לנו שליטה על פרטים קטנים כאלה או אחרים בחיינו עד רמה מסויימת,אולם אין לנו שליטה ברמה הגלובלית על הכל. קיומם של מכשפים בעולם הזה היא אמונה,אבל בהחלט יש קוסמים ואפשר אפילו להזמין אותם לימי הולדת. כל אחד יכול לארגן לעצמו תרגילי קוסמות בחיים שלו,כל עוד כמובן לא יתבלבל ויתחיל להאמין שזאת אינה אשלייה,כי קסם היה וישאר אשלייה. כל אשלייה מחזקת,כולנו יודעים את זה,כל עוד אין שום דבר הסותר אותה וגורם לנו להקיץ.גם אהבה היא סוג של אשלייה.כל עוד מאמינים בה היא טובה לבריאות ולכן בני האדם תמיד חוזרים להאמין בה,גם לאחר שנפגעו, אם כי הם מוצאים לעצמם דרכים חדשות להאמין(הם מפתחים תיאוריות בנוגע לאשלייה) ועוד כמה מילים בקשר לאמונה. האמונה של בני אדם דורשת מהם לומר אמן מבלי לבדוק את עיקרי האמונה וכאשר מתרחש מקרה הסותר את אמונתם או אז קורה אחד משני דברים הם נוטשים את האמונה ומבקשים לעצמם אמונה אחרת. או שהם מתחילים להכניס את התבונה לאמונה ולהתפלסף על מנת להצדיק בכל מחיר את האמונה שלהם. האימון אינו קשור לאמונה.האימון קשור לתבונה. ואני בהחלט מאמן את המוח שלי מדי יום לראות את העולם נכוחה. נכוחה בעיני זאת עמדה של איזון ולא קיצוניות. נכוחה בעיני זה להבין שאני חי בעולם,שבו עשויים להתרחש כך וכך אירועים לטוב ולרע,אשר עשויים לגעת בי ובחיי באופן ישיר או עקיף,אולם יחד עם זאת להבין,כי התפקיד שלי בעולם הוא לנווט בצורה הטובה ביותר שאני יכול בין המשברים מבלי להיכנס להיסטריה בשעת משבר ומבלי לאבד את הצפון.(תרתי משמע.) אני בוחר כעמדה לעמוד כאדם מפוכח ויציב בעולם הזה ולדעת לחייב הן את הטוב והן את הרע. חובתי כאדם היא להשיג את הטוב המירבי האפשרי עבורי בעולם ולא לפספס הזדמנויות,אולם יחד עם זאת אין אנו יכולים להימנע מהרע ולא תמיד אנו אלה שמזמינים את היקום לארגן לנו דברים שליליים.(עד כדי כך שליטתנו אינה מגעת.) אין ספק שלמחשבות ולרעיונות שלנו יש חלק בכך,אולם בהחלט לא חלק מוחלט. במילים אחרות,מה שאני רוצה לומר הוא הדבר הבא: אני אינני סבור שאני צריך להרגיש כל יכול על מנת לשנות את מצבי בעולם. לכל אדם יש את האפשרויות שלו בעולם,גם במסגרת מגבלותיו וכל אדם הוא מוגבל עד מידה מסויימת. האדם צריך לדעת לנווט ומי שיודע לנווט יותר טוב בהחלט עשוי להגיע מהר יותר מבלי ללכת סחור סחור ליעדיו השונים בחיים (אשר עשויים להשתנות-שום דבר אינו קבוע.)ובהחלט עשוי להחזיק מעמד יותר זמן כאשר מתחוללת סערה בים והגלים הגבוהים מאיימים להטביע אותו. אם הוא יאבד את הצפון יש לו סיכויים גבוהים לחרוג בצורה משמעותית ממסלולו,לעלות על שירטון או קרחון ולטבוע,אולם אם הוא ישמור על קור רוח יש לו סיכויים טובים יותר לשרוד ולמצוא מחדש את הנתיב הנכון,שהוא הנתיב לאושר. וכן,יש הרבה דרכים שיכולות להוביל לרומא.הרבה דרכים,הרבה אמונות. כך שאפשר עדיין לשמור על יחסים טובים בדרכים ואמונות שונות ועדיין להגיע לאותו מקום,שהרי כל דרך אחרת היא דרך המלחמה ולהגיד לך את האמת,ידידי הטוב,גם אני אינני מאמין גדול בדרך הזאת,אם כי היא דרך אפשרית,כמו כל הדרכים ולפעמים גם בלתי נמנעת. באירופה ניסו פעם למנוע מלחמה עם הנאצים באמצעות פיוסם והתעלמות מדיעותיהם ואמונותיהם הניציות,אולם לנאצים היו כוונות אחרות. הם רצו מלחמה.בהחלט רצו והם גררו איתם לתוכה את כל העולם התרבותי, בין אם רצה בכך ובין אם לא. שיהיה לילה טוב לכולם ותחילת שבוע נפלא.

deep ocean

New member
ואוו איזו הודעה מדהימה ../images/Emo23.gif

הודעה יפיפיה כתבת דברים נכונים וחכמים כל כך... תודה לך כל כך כיף לקרוא אותך! באהבה מיכל

nuka

New member
בחיים שלי לא כתבתי הודעה כזו ארוכה

שבו איזה יום... כתבו איזה ספר... אני הראשונה לקנותו nukapi

deep ocean

New member
ובקשר לזה שאנחנו הבמאים

של החיים שלנו....... אתמול הלכתי לרקוד נהניתי בטירוף!!!! הלכתי עם חברים טובים שלי הייתה את המוזיקה הכי מדהימה-יפה-טובה שיש וברור שזה קשור למצב רוח בו היינו קיבלנו את מה שביקשנו הייתה בדיוק את המוזיקה שאנו אוהבים רקדנו השתוללנו בטירוף דיברתי וצחקתי עם אנשים נהניתי שמחתי חייכתי התלהבתי קפצתי והיה לי ממש כיף!! ובקשר לסרטים אני מ-א-ד אוהבת סרטים (אחד מהבילויים האהובים עלי ביותר) אבל בהרבה מהם לא הייתי רוצה להיות בתוכם אבל מאד נהניתי לצפות בהם כמובן (למשל אמריקן ביוטי, דג חרב, המשחק, הכי טוב שיש, ועוד מלא) הייתי רוצה להיות חלק מהסרטים הבאים: X-MAN מטריקס ניקיטה (זה לא סרט, אבל עדיין) טוב בשביל זה אני לומדת קונג פו...... יש עתיד
באהבה מיכל

קונג פו!

אני למדתי קונג פו!.. איזו דרגה את? והמאטריקס.. בהחלט... בהחלט... יצירת מופת מטאפיסית. וחישבי על זה שוב.. הסרטים שאמרת שלא היית רוצה להיות בתוכם, אם היית לך אפשרות להיות בתוכם ..אפילו לפרק זמן קצר, ובבטחון גמור ששום דבר לא יכול לקרות לך, שאת בטוחה, ורק חווה את זה בצורה עמוקה יותר, באמת שלא היית רוצה ?.. חישבי על כך :)

deep ocean

New member
אוקיי אז ככה....

קודם כל, לגבי הקונג פו, אני רק התחלתי ללמוד (הייתי ב-4 שיעורים עד עכשיו). אני לומדת אצל בן טל-שחר, ואתה מכיר אותו מהפורומים :) לגבי הסרטים- סבבה הייתי רוצה להיות בחלקים קטנים מהסרטים שציינתי (פשוט חשבתי על להיות בכל הסרט, ואז לא רציתי) אז אמריקן ביוטי-אני רוצה להיות עם השכן ההוא שמצלם את הבחורה. הוא ממש מיוחד. טיפוס ממש מעניין! דג חרב-הייתי רוצה להיות הפרטנרית ללחימה של ג´ון טרוולטה לזמן מה :) המשחק-הייתי רוצה להיות חלק מהשחקנים שעובדים על מייקל דאגלס. הכי טוב שיש-הייתי רוצה להצטרף איתם לנסיעה הזאת באוטו שהם נסעו לבקש כסף מההורים של ההומוסקסואל. :)) אם אני אחשוב על להיות בקטע של חלקים אז אני מניחה שבכל סרט שצפיתי אני רוצה להיות בחלק מסויים בו מועדון קרב על תבונה ורגישות המלאכיות של צ´רלי ועוד מלא ראיתי בחיים שלי כל כך הרבה סרטים זה ממש קשה להתחיל לפשפש בזיכרון ולחשוב על שמות בטח שכחתי כמה שממש אהבתי :)) שיהיה לך לילה קסום מחר אני מתחילה ללמוד יום ראשון ללימודים באוניברסיטה :))) באהבה מיכל

כרגיל, ההודעות שלך מטריפות.

מהממות, מדהימות. אני אוהב אותך! במשך הרבה מאוד שנים מתוך חיי, הייתי מדמיין, חולם בהקיץ, "חושב" קראתי לזה. הייתם יכולים לראות אותי בחדרי בביתי פשוט הולך במשך שעות מצד לצד ו"חושב"... היו לי המון סדרות בראש המון הרפתקאות המון מחשבות המון בדיקות המון דברים... המון. אחד מאותן דברים היה לחשוב על מכשיר מופלא שבעזרתו אני יכול להיכנס לתוך "העולם" של כל סרט נתון להשתתף עם הגיבורים להציל לעזור... וכמובן גם להיחלץ משם ולקחת איתי אנשים... להעביר אותם מהמציאות שלהם למציאות הזאת... ומשם למציאות אחרת של סרט אחר... וכולי... הייתי משתעשע הרבה בדמיוני בכניסה אל תוך סרטים שונים שאהבתי. היו שלושה סוגים עיקריים של "כניסות" מצידי: 1. רצון להשתתף בהרפתקאה 2. רצון להכיר את הגיבור ו/או ללמוד ממנו 3. רצון לעזור להם, להאיר את עיניהם, להדריך אותם היה כיף גדול!!! מעריך אותך מ-א-ו-ד בן

היי בן !

שמעתי עליך מכל עבר.. והפידבקים שלך .. פשוט עושים טעם של עוד :) זה אדיר, תודה, אוהב אותך גם כן.. למרות שאני אצטרך קצת ללמוד להכיר אותך.. ואז אם יתאים אז.. נראה מה.. :) (היי אני צוחק אוקי?.. אחרי הכל זה אינטרנט.. )

taliv

New member
עכשיו באתי מהמולין רוז´ ../images/Emo99.gif

הרגשתי שאני בסרט. חייתי את האוירה, חייתי את האהבה, חייתי את הכאב. מולין רוז´- מחזמר נפלא המתאר את החיים במולין רוז´ שבפאריז, בהמון צבע, אור, ססגוניות, שירה (מדונה, סטינג, אלטון ג´ון, ברברה סטרייסנג, קווין..), ריקודים והמוןןן המון אהבה ללא גבולות. כן , ככה אני אוהבת. הסרט הזה מקשר בין ההודעה שלך אורי, לבין ההודעה שלי על השאלה של קבלת המוות. השחקנית הראשית (ניקול קידמן) מתה בסוף בזרועות אהוב ליבה. איך הוא יכול להתמודד עם המוות שלה כשהאהבה שלהם תשאר עדיין לנצח נצחים? איך ממשיכים עם זה הלאה כשיודעים שהאהבה הזו היא האחת והיחידה והיא ממלאת אותך ותמלא אותך עד יום מותך? אחלה סרט זה הזמן לאסוף את כל פקלעותיכם לרוץ לבית הקולנוע לראות את "מולין רוז´". אני נתתי לסרט ציון 10 מתוך 10. אהבתי ואוהבת אתכם תליב

deep ocean

New member
אופס אבל למה גילית את הסוף?

התכוונתי לראות את הסרט......טוב לא נורא עדיין אני אהנה היא מתה? זה לא סרט אמריקאי? הכצעקתה? איך זה יכול לקרות סרט אמריקאי והגיבורה מתה??? לא תקין טוב הלכתי לישון יום 1 ללימודים ומיכל צריכה להיות עירנית תואר שני-עירנות דרושה בהחלט! :)

תליב1

New member
הסוף גלוי כבר מהתחלה

אחרת לא הייתי מגלה. גם אני אמרתי זאת בליבי כאשר צפיתי ב 5 דק´ הראשונות של הסרט. אמרתי לעצמי: "איך הם יכולים לגלות לי את הסוף של הסרט כבר מהתחלה?" אבל מהר מאוד את שוכחת. הסרט סוחף ומלא ריחות וצבעים. תליב

למעלה