WeWork גרסת בני ברק?

vinney

Well-known member
אתה קורא, אתה לא יכול שלא. פשוט אין לך תשובות. כצפוי.

אתה פשוט לא מסוגל לענות מבלי לסתור את כל השטויות שכתבת קודם, אז אתה ״מתעלם״ כדי לטמון את ראשך בחול ולא להתמודד עם העובדה שהעולם שבנית לעצמך בראש פשוט לא קיים ולא יכול להיות קיים במציאות.
&nbsp

BravoMan

Active member
נראה שכבר עניתי להודעה הזו בהודעה הקודמת

שמהווה את החלק הראשון שלה.
&nbsp
אתה לא מחדש פה כלום, רק מוסיף "עמדות" שלא באמת מסתדרות עם מה שכתבת.
&nbsp
מצד אחד לא היית זורק עובד סופני לרחוב, מצד שני אין סיבה ששום מעסיק ייקח אותו לעבודה ויאפשר לו להתפרנס.
&nbsp
אז מה בדיוק אתה מצפה שיקרה לעובד?
&nbsp
ועוד כמה שאלות יש לי אליך:
אם היה פה צבא קטן ומקצועי, איך היית ממן את המשכורות האטרקטיביות שלו?
בניגוד לעסק, לצבא אין הכנסות מהפעילות שלו, רק הוצאות.
&nbsp
למה אתה לא דיברת על מסים עדיין? למה זה לא גזל? ואם זה לא גזל - למה?
העסק שאתה בונה במו ידייך פונה לרחוב או ישר ליער? מי בנה את הרחוב הזה? אותו הגשר שאובמה אמר עליו ״you didn't build that״ - בנית אותו במו ידייך? או שאובמה צדק ואכן עסקים משתמשים בתשתיות שמישהו אחר מימן?
ואם העסק משתמש בתשתיות שמישהו אחר מימן, ובהגנה שמישהו אחר מימן - למה מישהו אחר, כממוני למשל, לא יכול להגיד לעסק איזו גבולות בהתעסקות עם האנשים האחרים האלה יש לו?
&nbsp
מה קורה עם אדם שמראש אין לו כסף לרכוש השכלה, לא משנה מאיזה סוג?
&nbsp
מה זה ״רוכש מקצוע״? איך בדיוק ״רוכשים מקצוע״ בעולם שלך?
מה דעתך על בתי ספר ציבוריים? על מימון ההשכלה הגבוהה שכולנו נהננו ממנהו? על מימון לימודים בישיבה?
למה נקודת ההתחלה שלך היא תמיד מעסק שמישהו כבר הקים ב10 אצבעותיו, ולא מבית החולים בו מישהו נולד ומישהו אחר בנה עבורו והכשיר רופאים עבורו וגייס מנהלי מחלקות מניאקים שמפלים נשים בשביל שינהלו את המרפאות עבורו?
נולדת בן 25 עם תואר במדמ״ח בהצטיינות ביד ישר אל תוך העסק הפרטי שלך? או שמישהו דאג לכך שתוכל להגיע לשם?
ואם מישהו דאג לך - למה אתה לא מוכן לדאוג לאחרים?

the lone gunmen

New member
אני לא מחדש כלום. הכל נובע מההודעה הראשונה שלי.

אני אומר שאי אפשר להכריח אדם - לכפות עליו - לעשות משהו שהוא לא רוצה עם כספו הפרטי.
אני לא אוסר על אנשים שרוצים להעסיק אותו לעשות זאת.

איך הייתי מממן את הוצאות הצבא? מסים ותמלוגים מאוצרות טבע.

אכן, מסים הם בחלקם הגדול גזל. כל מס שלא הולך לבטחון פנים או חוץ (משטרה, צבא ובתי משפט) הוא אכן גזל.
הסיבה שאותם מוסדות מוחרגים ממה שכתבתי היא שאין אפשרות להפריט את המערכות הללו ולהישאר מדינה. אם הצבא יופרט לכמה צבאות, בפועל, המדינה תחדל מלהתקיים.
זה פשוט כורח המציאות.

המקומות הציבוריים שיכיים לכלל ושם באמת יש לקבוע סט של כללים שכולם יהיו צריכים לעמוד בהם.
כבר כתבתי את זה.
במקום פרטי, כל אחד יעשה כרצונו.
לגבי הגשר שאובאמה דיבר עליו, זה פשוט לא נכון. אתה הרחוב גם אותו בעל עסק בנה עם כספי המסים שלו - אבל הוא לא בנה אותו לבדו.
אז הוא כן בנה, אבל יחד עם כולם.
אז זה לא "מישהו אחר" אלא "אותו אדם יחד עם אחרים".

מה קורה עם אדם שאין לו כסף להשכלה?
הוא יילך לעבוד במקצוע שאין בו צורך בהשכלה (ויש מקצועות כאלה - ואפילו מכניסים למדי) ואז הוא יחסוך בשביל שלילדים שלו תהיה השכלה, או שאדם נדיב ייתן לו מלגה והוא יילך ללמוד.
הפתרון הוא לעבוד קשה - לא לשדוד אחרים.

מה זה לרכוש מקצוע? ללמוד לעשות משהו שמישהו מוכן לשלם לך בעבורו.

בתי ספר ציבוריים הם רעה חולה. כמו כל דבר שמונהל ע"י המדינה.
שיטת הואוצ'רים למשל, היא פתרון יחסית טוב (אני הייתי מעדיף הפרטה מוחלטת, אבל זה לפחות פיתרון שיכול לעבור פרקטית).
מימון לתלמידי ישיבות - כמו גם תקציב התרבות - צריך לעבור מן העולם.
מי שרוצה לממן תלמידי ישיבות שיתרום. מי שרוצה שתיאטרון הבימה יתקיים, שיילך להצגות וישלם מחיר מלא.

נקודת ההתחלה היא גופו רכושו של האדם.
בית החולים נבנה מכספי המסים שההורים של אותו ילד שילמו - והם שילמו כדי לקבל שירות שכולל לידה. כנ"ל לגבי משכורות הרופאים ומנהלי המחלקות שעושים כל שביכולתם לספק שירות איכותי במצב בלתי אפשרי כמעט.

אין לי תואר במדמ"ח אבל ההורים שלי דאגו שתהיה לי היכולת להגיע לאן שהגעתי.
זה התפקיד של ההורים. (ביהדות זו חובה שמוטלת על האב - ללמדו אומנות. למה? כדי שלא ילסטם את הבריות).

אני לגמרי בעד לדאוג לאחרים ולעזור לאחרים. אני גם עושה את זה.
אבל אני נגד לכפות על אנשים לממן אנשים אחרים.
זה ההבדל בין פילנתרופיה לשוד.

vinney

Well-known member
טוב, אתה מגוחך

ברגע שיש מסים - יש גם החלטה איך להשתמש במסים, במה להשקיע את המסים, ובאיזה סדר עדיפויות.

נחש מה - בכל מדינה מהמדינות שהזכרת החליטו שאחד הדברים שבהם ישתמשו במסים זה למנוע מאלה שיש להם את תחושת העליונות כמו שלך לממש אותה.

אתה מזמר את מה שאני שומע בארה״ב הרבה.

יש שני סוגים של אנשים שתומכים בזה:

אנשים מאוד עשירים שרוצים שכל השאר ישארו משועבדים ועניים.
אנשים מאוד עניים ולא משכילים שחושבים שיש להם סיכוי כלשהו להפוך לעשירים ואז הם ירצו שהשאר ישארו משועבדים ועניים, ועד אז הם תלויים בטוב ליבם של העשירים ותו לא.

הא, וסוציופטים חסרי אמפתיה לכל אחד אחר.

אני עוד לא החלטתי לאיזו מהקבוצות אתה משתייך, אבל זה נשמע שאתה לא עני במיוחד.

BravoMan

Active member
אני לא מצליח לחבר בין החצי הראשון של ההודעה שלך לחצי

השני...
&nbsp
בהתחלה כתבת:
"כל מס שלא הולך לבטחון פנים או חוץ (משטרה, צבא ובתי משפט) הוא אכן גזל"
&nbsp
אבל אז אתה מודה שבתי חולים ורחובות ממומנים ע"י מסים ולא מציע שיטה אחרת לממן אותם.
&nbsp
אז מה - בתי חולים ורחובות זה גזל?
או שמותר להשתמש במסים לדברים חוץ מבטחון פנים \ חוץ?
&nbsp
ואם כבר, הרחוב לא נבנה רק ממסים של בעלי עסקים בו.
הוא נבנה גם ממסים של לקוחות ושל עובדים של אותם עסקים, אז גם להם יש בו חלק, בין אם זה נוח לך ובין אם לא!

the lone gunmen

New member
כן, אני בעד הפרטת בתי החולים ושירותי הבריאות

שירותי הבריאות הציבוריים הורגים אותנו - פשוטו כמשמעו.
כן, ביטוח הבריאות הוא גזל. יש להפריט את מערכת הבריאות ושכל אחד ירכוש לעצמו ביטוח פרטי.

הרחוב נבנה מכספם של כלל האזרחים ולכן לכולם מותר להשתמש ברחוב.
העסק הפרטי לעומת זאת, נבנה מכספיו של בעל העסק בלבד - ולכן מה שבעל העסק אומר, קובע.

vinney

Well-known member
אז שיבנה בעל העסק רחוב משלו

אם בעל העסק משתמש בתשתיות שהציבור מימן - למה הציבור לא יכול לדרוש התחשבות מבעל העסק? לא רוצה? לך תפתח עסק ביער.
&nbsp
"יש להפריט את מערכת הבריאות ושכל אחד ירכוש לעצמו ביטוח פרטי" - ואז מה? כמו בארה"ב, מי שלא יכול להרשות לעצמו תרופות שימות? זה מה שהאנשים כמוך דורשים הרי, אני מניח שעבורכם זה "ברירה טבעית".
&nbsp
אני רק אזכיר לך שמדינת ישראל מי שמשתמש במערכת הבריות זה בעיקר אתה (כנציג החרדים בדיון), ומי שמשלם עבורם זה בעיקר בראומן (כנציג משלמי המסים בדיון). נכון שאתה באופן אישי כנראה גם משלם מס (סליחה, נכנע לשוד אלים), אבל בפועל האוכלוסיה שאתה מייצג (חרדים/דתיים) היא ברובה פרזיטית ולא הייתה יכולה להתקיים אלמלא אותם הדברים שאתה כל כך שונא.
&nbsp
אז איך זה מרגיש לנגוס ביד שמאכילה אותך? את האצבע בלעת כבר מזמן...

BravoMan

Active member
אה, אז ביתי חולים צריכים להיות פרטיים

ואז מותר לבעל עסק פרטי כזה לא לטפל נניח בהומואים, או נשים בהריון, או שחורים, כי זה שטח פרטי שלו, ושכל אלה ימותו, כן?
&nbsp
העסק הפרטי לא יכול לעבוד בלי פתח לרחוב. הוא לא יקבל אף לקוח.
רק בזכות הרחוב שכלל האזרחים מימנו אותו בעל עסק יכול לעשות רווח.
&nbsp
לא רוצה לשרת את כלל הציבור? שיפתח את העסק שלו באמצע היער. אז הוא באמת יוכל לבחור את מי לשרת, רק בוא נראה כמה לקוחות יהיו לו שם...
&nbsp
אני סקרן: כתבת שאתה דתי, אבל האם אתה במקרה חרדי?
אתה לא חייב לענות כמובן, אבל יש לי תחושב שכשאתה מתנגד למסים, אתה כורת את הענף שעליו יושבת כל הקהילה שלך...

the lone gunmen

New member
ודאי

ולבעל עסק פרטי מותר לעשות בו מה שהוא רוצה - רק שיהיה לו בהצלחה לגייס רופאים ואחיות שיעבדו אצלו בבית החולים או למצוא מטופלים שיסכימו להיות מטופלים שלו.
בית חולים כפי שאתה מתאר, סביר להניח שיפשוט רגל מהר מאוד - הרי ברגע שהתחום מופרט, מה שיגרום לאותו בית חולים להפסיד כסף ולמטופלים המופלים לקבל טיפול בבית חולים אחר.

הרחוב שייך לכולם ולכן לבעל העסק גם מותר לעשות בו שימוש - כמו לכל אחד אחר.
הרחוב לא שייך לך יותר מאשר הוא שייך לכל אחד אחר וכמו שלך מותר לבנות בית או עסק עם פתח לרחוב, גם לו מותר. גם הוא שילם על זה.

אני נשמע לך כמו חרדי? באמת?
הו, וואו...

vinney

Well-known member
אם גם אני שילמתי על זה - למה אסור לי להשתתף בקביעת כללים?

אתה טוען ש״גם״ בעל העסק שילם על הרחוב ולכן לבעל העסק מותר לעשות ככל העולה על רוחו ברחוב. לֹמה לי לא? למה לי אסור לבוא ולדרוש באלימות מבעל העסק שיאפה לי עוגות? הרי שילמתי על זה, לטענתך.
&nbsp
אתה טוען שיש סימטריה. האם לדעתך מותר להומואים להביא משאית ולחסום כניסה למאפיה ההיא? הרי זה רחוב שהם גם שילמו עליו, והם לא נכנסים למאפיה, עומדים בחוץ, מחינם משאית. זאת אלימות, או שהם שילמו על זה, אז זה בסדר?
&nbsp
באיזה שלב ה״אני בעל המאה אז אני בעל הדעה״ הופך אצלך ל״מיעוט אלים פרוגרסיבי שכופה כללים״? ברגע שיש שני בתי עסק זה כבר מיעוט אלים או עדיין אנשים פרטיים? שלושה? כמה אנשים ש״שילמו על זה״ צריך להיות בקבוצה כדי שמ״אנשים ששילמו על זה״ זה יהפוך ל״אלימות וכפיה״?
&nbsp
אתה טוען ש״שני אנשים מסכימים״. אבל כשאחד בעמדת כוח והשני בעמדת מצוקה - האם זאת הסכמה סימטרית? אותה אישה רעבה ללחם ואותו מעסיק שמחתים אותה על חוזה שאוסר עליה להוליד ילדים לחמש שנים - האם מדובר ב״הסכמה סימטרית״? הרי טענת שזה מצב תקין. אותו חולה עם התקף לב ואותו בית חולים שמחייב אותו מליונים מראש לפני שנונתים לו ניטרו מציל החיים - האם מדובר ב״הסכמה סימטרית״ כפי שאתה טוען? הרי ההוא עם התקף הלב יכול לקום וללכת לבית חולים אחר, לא?
&nbsp
ברור לי שלא תענה, אתה לא מסוגל.

BravoMan

Active member
סבבה. בוא ניתן לכסף להחליט מי יחיה ומי ימות...

כמה שאלות אחרונות:
&nbsp
1. האם לדעתך לתת דירוג שלילי למוכר ב-ebay או ביקורת שלילית לעסק ב-yelp זו אלימות כלפי בעל העסק?
&nbsp
אם זו אכן אלימות, האם צריך לסגור את yelp ולבטל דירוגים ב-ebay?
&nbsp
2. האם להפעיל חרם צרכנים נגד עסק מסוים זו אלימות כלפי אותו עסק?
&nbsp
אם זו אכן אלימות, כיצד אתה מציע לטפל באותם צרכנים מחרימים? לקנוס אותם ולתת את הכסף לעסק?
&nbsp
3. בהינתן החוק שיש היום בארץ, ושאתה חושב שהוא כפיה אלימה, תגיד לי בכנות מה היית עושה אם:
היית מגיע אלי לראיון עבודה, הייתי רואה שאתה אדם חובש כיפה ואומר לך:
אני לא מעוניין להעסיק אותך. אתה הולך להתפלל כל יום על חשבון העבודה ואני לא מעוניין לבזבז כסף על התפילות שלך.
&nbsp
בהצלחה במקום אחר!
&nbsp
האם היית מקבל בהבנה את זכותי כבעל העסק לחפש עובד שייתן 100% מיום העבודה, או שהיית תובע אותי על אפליה בצעקות שאני מנסה להעביר אותך על דתך?

the lone gunmen

New member
אתה עושה את זה כבר עכשיו

אתה קונה רכב בטיחותי יותר מהעני, נכון? אתה אוכל אוכל בריא יותר? טרי יותר?
יש לך גישה לטיפולים משלימים שאין לעני? יש לך ביטוח משלים שב"ן שאין לעני?
כבר עכשיו, אתה עצמך נותן לכסף להחליט מי יחיה ומי ימות.

1. דירוג שלילי זו לא אלימות. אני אפילו לא מבין למה מישהו יחשוב שזו אלימות.
2. חרם צרכנים זה לא אלימות. מותר למי שרוצה לא לקנות ממי שלא בא לו.
3. הייתי אומר: "תודה רבה על זמנך, שיהיה לך יום טוב" והולך. (וכבר אמרו לי דברים בסגנון. למשל: "אני לא בטוח שתשתלב פה חברתית". סבבה. לגיטימי לחלוטין).

אם אתה בעל העסק, יש לך זכות לבקש מה שבא לך.
לא הייתי אפילו מעלה בדעתי לתבוע אותך גם אם החוק היה מאפשר לי - זה לא מוסרי לתבוע אדם במצב כזה.
אני פשוט אחפש עבודה במקום אחר.

vinney

Well-known member
אתה שוב משקר

רכב בטיחותי יותר, אבל גם העני קונה רכב בטיחותי. למה? כי כולנו הסכמנו שגם לעני מותר לחיות ולכן יש כללים לגבי איזה רכבים מותר שיהיו על הכביש. תמיד אפשר לשלם כדי לקבל יותר, אבל המינימום מובטח.
&nbsp
כנ״ל עם בריאות - כן, בריאות ציבורי לא מושלם, אז אנשים שיכולים להרשות לעצמם קונים תוספות. אבל אלה שלא יכולים להרשות כלום - עדיין לא מתים ברחובות.
&nbsp
״לא הייתי אפילו מעלה בדעתי לתבוע אותך גם אם החוק היה מאפשר לי - זה לא מוסרי לתבוע אדם במצב כזה. ״ - אבל לסרב ״פקודה בלתי חוקית בעליל״ זה כן מוסרי בעינייך? פחחחח, שקרן. כל עוד זה כסף שלך אתה תתבע גם תתבע ועוד תרוץ לבכות שניסו לשדוד אותך עם אקדח לרקה.

BravoMan

Active member
אכן, העולם לא מושלם...

הסיכוי של העשיר לשרוד גדול משל העני, אבל השאלה הגדולה היא:
מה העני כן מקבל?
&nbsp
כשדיברנו על "סיכון" שנשים מהוות לעסק, דיברנו על הפרשים.
כרגע, לעני יש תמיכה מהמדינה, שמהווה מינימום שנותן לו לשרוד:
יש לו גישה לבתי חולים, שעדיפים בהרבה על שום בית חולים.
יש לו גישה לאוכל, שעדיף בהרבה משום אוכל.
(אגב, בתור אשיר אני יכול לזלול הרבה יותר fastfood מאשר עני, כך שעניים כנראה אוכלים בריא יותר ממני
)
&nbsp
גם הרכב הכי זול חייב לעבור מבחני בטיחות. לא נותנים ליצרנים למכור מלכודות מוות על גלגלים, גם אם זה "פוגע" להם בעסק.
&nbsp
אתה רוצה לוותר על כל זה, אבל טוען שיש לך מוסר.
זה מוסר מעניין שאומר שזה מוסרי לתת לאנשים למות ברחובות, לא כי אין מספיק אוכל או רופאים, אלא כי אתה לא רוצה לתת לו גישה לאוכל או רופאים שיש בשביל לשים עוד כמה גרושים בכיס שלך, או אפילו כדי לספק את הגחמות שלך, כמו שנאתך להומואים.

the lone gunmen

New member
אה, באמת? חשבתי שכפיה אלימה פותרת את כל הבעיות...

מה העני כן מקבל?
מערכת בריאות גרועה, קצבאות שדואגות לשמר אותו במצב תמידי של עוני וחיים דפוקים באופן כללי.

יש לו תמיכה שמנציחה את מצבו. זה כל מה שיש לו.
גישה לבית חולים הוא היה יכול לקבל - ולבית חולים טוב בהרבה - אם ביטוח הבריאות היה עובר למודל שדומה לביטוח חובה עבור נהגים - לכולם חייב להיות ביטוח בסיסי ויש תחרות בשוק.
כולם היו מרוויחים מזה - ובראש ובראשונה, העניים שאין להם בד"כ ביטוח פרטי או משלים.

אם השוק היה חופשי, האוכל היה הרבה יותר זול. שוק המזון במדינת ישראל מנוהל היום בצורה סובייטית לחלוטין.
חלוקת מכסות, איסור על ייבוא וכו'.
אם המזון היה זול יותר, העני היה יכול להרוויח כמה שהוא מרוויח ולקנות אוכל. מצבו היה משתפר.

אני רוצה לשפר את המצב של כולם ובנוסף, אני רוצה שאנשים יהיו נדיבים על חשבון הכיס שלהם ולא על חשבון הכיס של אחרים.

אתה רוצה שכל אזרחי מדינת ישראל יטופלו ע"י רופאים שעומדי להירדם בכל רגע נתון וישלמו פי 5 או 6 על כל מוצר שהם קונים - במידה והעסק שלהם לא ייסגר בגלל כל מיני חוקים דרקוניים, מה שיגרום לפיטורי העובדים המסכנים.

אבל לך יש מוסר... איזה מוסר זה בדיוק? לשרוף את העולם?
הכל כי אתה שונא אנשים באופן כללי - לדפוק את העשירים, לדפוק את העניים - רק שנאה יש בך.
רוע צרוף.

vinney

Well-known member
בוא ננסה את זה שוב.

מה העוני מקבל?
&nbsp
מערכת בריאות. גרועה או לא זה נתון לפרשנות, אבל הוא מקבל מערכת בריאות. אני, עם ביטוח פרטי יקר שלי בארה"ב, מקבל מה שבארץ כל אחד מקבל עם ביטוח בריאות ממלכתי.
&nbsp
קצבאות. מה הוא עושה איתם זה כבר תלוי בו, אבל הוא מקבל תמיכה כלשהי שמאפשרת לו לא למות. לא רק קצבאות אגב, מובטלים בארץ גם מקבלים הכשרה מקצועית, מה שיאפשר להם לשפר את מצבם ולצאת ממעגל העוני, אבל העיקר זה רשת בטחון כלכלית. אם אני אאבד פרנסה בארה"ב - אני כנראה אעלה על המטוס הבא לארץ, כי בארה"ב כל מה שאקבל זה פינה מתחת לגשר בכביש המהיר. גם זה לא בכל מקום.
&nbsp
ביטוח חובה עבור נהגים - הביטוח הזה לא "עבור" נהגים, אלא עבור נפגעים. למה? כי נהג עני - לא יהיה לו עם מה לפצות את מי שיפגע בו. נהג עשיר - יאכל את הנפגע המסכן לארוחת בוקר עם ה"בעל המאה הוא בעל הדעה". אז מה עושים - לכולם יש ביטוח. מה עם ביטוח מקיף? לא חובה, לא לכולם יש, וזה בעיה של הנהגים אם גונבים להם את האוטו ואין להם ביטוח.
&nbsp
"אתה רוצה שכל אזרחי מדינת ישראל יטופלו ע"י רופאים שעומדי להירדם בכל רגע נתון" - לא, אתה זה שמצדיק אי העסקת נשים ברפואה.
&nbsp
"וישלמו פי 5 או 6 על כל מוצר שהם קונים" - באמת? מרווח רווח על מוצרים כולם כולם זה 500%? אז למה שהמעסיקים יתלוננו על החוקים הדרקוניים? הלוואי עליי מרווחים כאלה.
&nbsp
"מה שיגרום לפיטורי העובדים המסכנים" - כן, השחורים האלה שאנחנו נותנים להם את הזכות לקטוף לנו את הכותנה, מה יעשו אם חלילה נשחרר אותם? מסכנים, ימותו....
&nbsp
נסה פעם לקרוא את עצמך, אתה נשמע כמו איזה פאודל מימי הביניים.... לא מפתיע כשזה בא מדתי, אבל עדיין, העולם מסביב כבר התקדם.

BravoMan

Active member
באמת באמת!

מה העוני מקבל?
מערכת בריאות. גרועה או לא זה נתון לפרשנות, אבל הוא מקבל מערכת בריאות. אני, עם ביטוח פרטי יקר שלי בארה"ב, מקבל מה שבארץ כל אחד מקבל עם ביטוח בריאות ממלכתי.
קצבאות. מה הוא עושה איתם זה כבר תלוי בו, אבל הוא מקבל תמיכה כלשהי שמאפשרת לו לא למות. לא רק קצבאות אגב, מובטלים בארץ גם מקבלים הכשרה מקצועית, מה שיאפשר להם לשפר את מצבם ולצאת ממעגל העוני, אבל העיקר זה רשת בטחון כלכלית. אם אני אאבד פרנסה בארה"ב - אני כנראה אעלה על המטוס הבא לארץ, כי בארה"ב כל מה שאקבל זה פינה מתחת לגשר בכביש המהיר. גם זה לא בכל מקום.
ביטוח חובה עבור נהגים - הביטוח הזה לא "עבור" נהגים, אלא עבור נפגעים. למה? כי נהג עני - לא יהיה לו עם מה לפצות את מי שיפגע בו. נהג עשיר - יאכל את הנפגע המסכן לארוחת בוקר עם ה"בעל המאה הוא בעל הדעה". אז מה עושים - לכולם יש ביטוח. מה עם ביטוח מקיף? לא חובה, לא לכולם יש, וזה בעיה של הנהגים אם גונבים להם את האוטו ואין להם ביטוח.
"אתה רוצה שכל אזרחי מדינת ישראל יטופלו ע"י רופאים שעומדי להירדם בכל רגע נתון" - לא, אתה זה שמצדיק אי העסקת נשים ברפואה.
"וישלמו פי 5 או 6 על כל מוצר שהם קונים" - באמת? מרווח רווח על מוצרים כולם כולם זה 500%? אז למה שהמעסיקים יתלוננו על החוקים הדרקוניים? הלוואי עליי מרווחים כאלה.
"מה שיגרום לפיטורי העובדים המסכנים" - כן, השחורים האלה שאנחנו נותנים להם את הזכות לקטוף לנו את הכותנה, מה יעשו אם חלילה נשחרר אותם? מסכנים, ימותו....
&nbsp
מי אמרת רוע צרוף?

the lone gunmen

New member
בודאי...

"מערכת בריאות גרועה או לא - זה נתון לפרשנות?"
לא. זה לא נתון לשום פרשנות.
אם הרופא שמקבל אותך במיון לא ישן 30 שעות, אין כאן מקום לפרשנות.
בארה"ב, שוק ביטוחי הבריאות הוא בערך השוק הכי לא יעיל בעולם. בארה"ב לקחו את הכי גרוע מכל העולמות ושילבו.
לראיה, ההוצאה הלאומית כאחוז מהתל"ג של ארה"ב הוא הגבוה ביותר בעולם.
זה לא שוק פרטי בארה"ב ולכן אתה משלם הרבה על דברים בסיסיים.
אגב, לפחות אתה מקבל טיפול מרופא שישן בלילה...

קצבאות הן מה שגורם לאדם לומר לעצמו: "למה אני צריך לעבוד?". זה מעודד בטלה. בארץ ראינו מצוין איך לאחר שנתניהו קיצץ בקצבאות בצורה חדה, חלה ירידה באחוזי האבטלה. (וזה קרה בעוד מקומות בעולם).
בקנדה עשו ניסוי ונתנו לכולם הכנסה חודשית מינימלית ללא קשר לעבודה - ואז הם גילו שאם משלמים לאנשים כדי לשבת בבית, הם פשוט יישבו בבית... אז הם ביטלו את התכנית לאחר זמן קצר.

הכשרה מקצועית וקצבאות הם שני דברים שונים לחלוטין.

וככה אתה מעריך את עצמך? שאם תאבד את העבודה שלך לא תוכל למצוא אחרת? לא תוכל להקים עסק? לא תוכל להתפרנס?
בגלל זה תרצה לחזור לארץ?
זו בדיוק הבעיה. אם אנשים שלא מסוגלים לפרנס את עצמם רוצים להגיע למדינה שלך, אז זה אומר שהמצב בעייתי מאוד.
כמה כאלה האדם העובד יכול להחזיק?

ביטוח בריאות חובה פרטי יפטור את אזרחי מדינת ישראל מלממן טיפול רפואי לאדם שזקוק לו.

אני מצדיק את השיקולים של מנהלי המחלקות שמונחים ע"י יעילות המחלקה שלהם.
בגלל אנשים כמוך שרוצים לאלץ מנהלי מחלקות להפוך את המחלקות שלהם ללא יעילות - אנשים מקבלים טיפול ע"י רופאים שלא ישנו 30 שעות.

אכן. לרגולציה יש מחיר והמחיר הזה הוא גבוהה. אם תעלה את שכר המינימום, המחיר יעלה.
אם תגיד למעסיק להעסיק אישה שתצא לחופשת לידה לחצי שנה - התפוקה תרד והמחיר יעלה.
אם תעלה מכסים - אתה תשלם כאן 30 שקלים על אננס שעולה בלונדון ליש"ט אחד בודד.
ככה זה עובד.
ברוך הבא לקרקע המציאות.

אתה יכול לזלזל כמה שאתה רוצה, אבל תשובה עניינית אין לך.
יש אנשים שמבחינת השוק העבודה שלהם לא שווה שכר מינימום.
מה לעשות? יש כאלה ולא כ"כ מעטים.
מה אתה מציע לעשות איתם?
כי כרגע, מה שעושים איתם זה פיטורים או קריסת מפעלים - מה שגורר פיטורים - ואז, הם באמת מסכנים.

vinney

Well-known member
נו באמת...

״אם הרופא שמקבל אותך במיון לא ישן 30 שעות, אין כאן מקום לפרשנות. ״ - זה אשמתן של נשים איך? אתה בשרשור הזה הצדקת אי גיוס נשים למקצועות רפואה, ועכשיו אתה מביא מחסור בכוח אדם כתירוץ? זה מה שנקרא לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה...

״לראיה, ההוצאה הלאומית כאחוז מהתל"ג של ארה"ב הוא הגבוה ביותר בעולם. ״ - לפני שניה דרשת ביטוחי בריאות פרטיים. עכשיו אתה טוען שזאת השיטה הכי גרועה?

״אגב, לפחות אתה מקבל טיפול מרופא שישן בלילה... ״ - זה אולי יפתיע אותך, אבל גם בארה״ב רופאים נמצאים בתורנויות של יממה ויותר. מתמחים בארה״ב עובדים 80 שעות בשבוע. אני, בהייטק, עובד 40 שעות בשבוע. משמרת של מתמחה בארה״ב היא 28 שעות. אבל אתה יודע מה? בארה״ב מעסיקים נשים במקצועות הרפואה, אולי בגלל זה לא מגיעים ל36 שעות?

״קצבאות הן מה שגורם לאדם לומר לעצמו: "למה אני צריך לעבוד?". זה מעודד בטלה״ - ניסית פעם לחיות מקצבת הבטחת הכנסה? נסה, בתור תרגיל, תתקצב לעצמך חודש. משפחה של 4 נפשות (אבא/אמא/2 ילדים) זה 2941 שקל. תחזור לספר כמה זה עודד אותך לבטלה.

״בקנדה עשו ניסוי ונתנו לכולם הכנסה חודשית מינימלית ללא קשר לעבודה״ - זה היה בפינלנד, רק כדי להראות שאין לך מושג מה אתה מדבר.

״בגלל זה תרצה לחזור לארץ״ - זה הייתי אני, לא בראבו. אם תרצה תשובה - תצטרך לשאול אותי.

״ביטוח בריאות חובה פרטי יפטור את אזרחי מדינת ישראל מלממן טיפול רפואי לאדם שזקוק לו. ״ - אז מי ימממן? אתה יודע איך עובד ביטוח? זה נראה שאתה חושב שזה מן קסם שכזה שבמהלכו כסף מופיע יש מאין... מה שביטוח ״פרטי״ חובה כן יעשה זה לרפד את הכיסים של המבטחים הפרטיים.

״אני מצדיק את השיקולים של מנהלי המחלקות שמונחים ע"י יעילות המחלקה שלהם.״ - אבל בתחילת ההודעה הזאת עצמה התלוננת על מצב הרפואה בארץ!

״אתה תשלם כאן 30 שקלים על אננס שעולה בלונדון ליש"ט אחד בודד״ - למה אתה חושב שמחירי האננסים בארץ גבוהים מלונדון בגלל רגולציה? בלונדון גם מוכרים אפרסקים בחצי פאונד ליחידה, אז? לא יודע מה גורם לך לחשוב שאננס בלונדון עולה פאונד (הייתי בלונדון הרבה מאוד פעמים ולא זכורים לי מחירים כאלה, אבל יכול להיות שלא הסתכלתי ספציפית על אננסים), אבל לא הייתי מביא את לונדון כדוגמא לחוסר רגלוציה ממשלתית.

״כי כרגע, מה שעושים איתם זה פיטורים או קריסת מפעלים - מה שגורר פיטורים - ואז, הם באמת מסכנים. ״ - ואתה מציע פשוט להרעיב אותם למוות?

למעלה