בוא ננסה את זה שוב.
מה העוני מקבל?

מערכת בריאות. גרועה או לא זה נתון לפרשנות, אבל הוא מקבל
מערכת בריאות. אני, עם ביטוח פרטי יקר שלי בארה"ב, מקבל מה שבארץ כל אחד מקבל עם ביטוח בריאות ממלכתי.

קצבאות. מה הוא עושה איתם זה כבר תלוי בו, אבל הוא מקבל תמיכה כלשהי שמאפשרת לו
לא למות. לא רק קצבאות אגב, מובטלים בארץ גם מקבלים הכשרה מקצועית, מה שיאפשר להם לשפר את מצבם ולצאת ממעגל העוני, אבל העיקר זה
רשת בטחון כלכלית. אם אני אאבד פרנסה בארה"ב - אני כנראה אעלה על המטוס הבא לארץ, כי בארה"ב כל מה שאקבל זה פינה מתחת לגשר בכביש המהיר. גם זה לא בכל מקום.

ביטוח חובה עבור נהגים - הביטוח הזה לא "עבור" נהגים, אלא עבור
נפגעים. למה? כי נהג עני - לא יהיה לו עם מה לפצות את מי שיפגע בו. נהג עשיר - יאכל את הנפגע המסכן לארוחת בוקר עם ה"בעל המאה הוא בעל הדעה". אז מה עושים - לכולם יש ביטוח. מה עם ביטוח מקיף? לא חובה, לא לכולם יש, וזה בעיה של הנהגים אם גונבים להם את האוטו ואין להם ביטוח.

"אתה רוצה שכל אזרחי מדינת ישראל יטופלו ע"י רופאים שעומדי להירדם בכל רגע נתון" - לא, אתה זה שמצדיק אי העסקת נשים ברפואה.

"וישלמו פי 5 או 6 על כל מוצר שהם קונים" - באמת? מרווח רווח על מוצרים כולם כולם זה 500%? אז למה שהמעסיקים יתלוננו על החוקים הדרקוניים? הלוואי עליי מרווחים כאלה.

"מה שיגרום לפיטורי העובדים המסכנים" - כן, השחורים האלה שאנחנו נותנים להם את הזכות לקטוף לנו את הכותנה, מה יעשו אם חלילה נשחרר אותם? מסכנים, ימותו....

נסה פעם לקרוא את עצמך, אתה נשמע כמו איזה פאודל מימי הביניים.... לא מפתיע כשזה בא מדתי, אבל עדיין, העולם מסביב כבר התקדם.