Western Staff

Tonjin

New member
Western Staff

נתקלתי לאחרונה במושג הזה דווקא בהקשר של אמנויות-לחימה-סיניות. להבנתי מדובר בסוג של מקל קצר, אבל האם מישהו יודע מדוע הוא "מערבי" ומה הוא בדיוק...?

Zeev Foux

New member
לדעתי מדובר בתרגום גרוע

מקל קצר בסינית נקרא bian gan, או שאולי אתה מדבר על זה זאב

crane

New member
זאב, אתה בטוח?

הביאן גאן שאני מכיר הוא מוט מתכת מחורץ לרוחבו. בד"כ מקל קצר משמש כתחליף למי שלא יכול להשיג את הנשק, שאותו קשה קצת להשיג.

Zeev Foux

New member
בטוח? לא, אף פעם!

מה שאני מכיר מטאיוואן נקרא 鞭桿 לאלות הברזל, לפי זכרוני קוראים 鐵銅 או 鐵鐧 (tietong tiejian) אכל למען האמת הזכרון שלי לא משהו, ולא מצאתי סימוכין ברשת לשמות הללו. הדבר המוזר הוא שכלי נשק זה, שכל כך נפוץ ביפן (הג'ו, המקל הקצר), כמעט לא מוכר ומתורגל בסין. זאב

nitzano

New member
יש הבדל בין ג'יאן לביאן

לג'יאן חתך רוחב של מעויין או ריבוע ולרב משתמשים בזוג (shuang jian). לרב חתך הרוחב של הביאן עגול.

nitzano

New member
וגם לינקים

ג'יאן 2499 target=_blank>1 ג'יאן 2 (באדיבות סער) ביאן (שורה תחתונה, שני משמאל). למיטב ידיעתי על סמך הכרות קצרה.

Tonjin

New member
אני חושב שאני מדבר על זה..

אבל האמת שאין לי מושג, בגלל זה אני שואל... איך bian gan הופך בתרגום גרוע ל"מקל מערבי"? ומה ההבדל בינו למה שמפורסם בקישור שהבאת אליו? ואם כבר, על הדרך: קריין, מה הכוונה ב"מוט מחורץ לרוחבו"?

crane

New member
לא הצלחתי למצוא תמונה

אז נסתפק ביכטולת התיאור המפוקפקת שלי- זה מוט מתכת, לפעמים עם חוד בקצה אחד ומעין קת (בדומה לחרב) בקצה השני. במוט יש בליטות או חריצים לרוחב (תחשוב על טבעות) שנועדו לאפשר גרירה של החרב או החנית של היריב במקרה של מפגש כלי נשק.

nitzano

New member
בדיוק

כאן מדובר על גרסא אחת של הנשק. בגרסא הזאת יש בליטות, אך ישנן גרסאות בהן יש שקעים.

למעלה