wesen בגרמנית

רוני דכ

New member
wesen בגרמנית

שלום לחברי הפורום, אני לא דוברת גרמנית וזקוקה לעזרה.
אני רואה שאת המילה wesen אפשר לתרגם כ essence או כbeing - ואני מתעניינת באפשרות השנייה.
האם מדובר בפועל או בשם הפועל של הפועל "להיות"? או שרק אפשר להשתמש בזה כ יצור - ואז האם אפשר לתרגם את המילה הזו לסובייקט?
האם זה being דומה או שונה מאוד מsein או dasein? והאם אפשר להשתמש בהם לחליפין לפעמים?

תודה,
רוני

udilir

New member
תלוי בהקשר ...

וקשה לומר דברים חד-משמעיים בלעדיו כשהן המילים לתרגום והן המילים המועמדות לשמש כתרגום הן כה רב-משמעיות.

דווקא העברית פחות רב-משמעית בתרגום המילים האלה ואני מעדיף לתרגם לשפת האם שלי מאשר לשפה זרה, אז:
Wesen מובנה בעיקר "ישות, מהות, אופי". לא נתקלתי בה מעולם כפועל (ומספר מילונים מכובדים לא מזכירים אותה כפועל, אם כי אחרים כן).
Dasein היא בעיקר "הוויה" כשם עצם (ושימי לב ששם עצם נכתב תמיד עם אות גדולה. זה יעזור לך להבחין ולקבל את התחושה,לאורך זמן, עד כמה מילה מופיעה כשם עצם לעומת שימושים אחרים שלה). sein הוא הפועל "להיות" והשימוש בו כשם עצם נדיר ביותר.

תשובות ספציפיות יותר אפשר לתת, כאמור, רק בהנתן הקשר.

יפתח ב

New member
כיוון שברור שאת מתמודדת עם תרגום אנגלי של היידגר או

אחד מפרשניו, הכי טוב להסתכל בהערות של מתרגמים לטקסטים שלו או עליו. מה שהיידגר עשה במילים הגרמניות, ומה שמתרגמיו לאנגלית עשו בהן, לא בהכרח תואם את השימוש היומיומי שהמילונים מציינים.

למעלה