...Well of all things

powo

New member
פעם לפני שנים

השמות התנכים היו מאד פופולארים.וגם השמות ניתנו על שמות סבים וסבתות. כנראה אברהם.יצחק.רחל.לאה.הם היו שמות של דור הולך ונעלם.

b_noga

New member
ואני לעומת זאת-

הייתי תמיד נגה אחת

גם אני הייתי תמיד אלונה אחת

עד שהגיעה העליה הרוסית והנה יש המון אלונה, תגידואלונה זה שם רוסי?

שַׁי

New member
עד כמה שידוע לי, השם הוא לא רוסי,

כי-אם, לעתים, עִבְרוּת של השם אלינה או שמות סובייטיים אחרים.

python 4

New member
במקרה יש לי פה אבן שושן

(אני משתמש בו כדי להוכיח את ידיעותי הדלות בחבר בלשנות. מאיפה לי לדעת מהי נקבת העָיִר?) והנה בילקוט השמות רשום כי אַלוֹנָה הינו שם מחודש, כלומר מקורו בהוספת הסיומת ָה לשם אַלּוֹן, שלצידו רשום "מבני שמעון (דברי הימים א ד לז'). אם כבר אנחנו בנושא, הנה עוד דבר שלמדתי הרגע בפורום בלשנות - בגלל שב- ל' יש דגש חזק (אל תשאלי למה, בשם אַלּוֹן יש) הרי ששמך הינו אל-לוֹנָה ומכיוון שההברה הראשונה היא סגורה (ולא פתוחה כמו שניתן לחשוב) ולא מוטעמת היא צריכה להיות מנוקדת בתנועה קצרה, במקרה דנן פתח: אַלּוֹנָה. האם ידעת על כך?

ronmerav

New member
ונדמה לי שזה להיפך.

יש שלשה רון. מה, עם יוד אז זה כבר לא רון?

מריושי

New member
אפרופו דיון על אצות

רק רציתי לציין שאצות זה טעים (חוץ מזה שיש להן טיפה טעם של ים...) יצא לי לאכול כמה כאלה מוקפצות

דרמסלה

New member
אין ספק ../images/Emo70.gif

אני בהחלט חושבת שאתה ראוי שימליצו עליך להדלקת משואה, כנציג כותבי הסיכומים השבועיים בפורומים השונים, בערב יום העצמאות, החל ....... הממממממ ........ הערב
אז אפשר לקבוע לך דייט עם שרון וקצב הערב בשמונה בירושלים

סיכום מצויין!

שמחתי לראות שהמילה המשובחת "חֶבֶר", שכוחה הולך ועולה בעוד פורום, נכנסה לשימוש גם כאן. שכחת, במסגרת פינת השמות הכפולים, להזכיר שיש כאן גם כמה הורים: אבא של נעם, אנוכי ואבא של יובל הבת.

דיון שמות! |מחככת את ידיה בהנאה|

רק בגלל שיש פה מישהו שקרא לבת שלו בשם של בן, אני אדבר בעדינות: אני לא אוהבת שקוראים לבנות בשמות של בנים (ו-לא. שרון וטל לא נחשבים), והדבר היחיד שיוצא מזה, זה בלבול מוחלט, עד כדי כך שקוראים לילדים בשמם המורחב: שי הבן ושי הבת, יובל הבן ויובל הבת, אופיר הבן ואופיר הבת והזוועה הכי גדולה - יותם הבת. כאילו דה? למה אף אחד לא קורא לבן שלו איילת? ובאשר להיכרות האישית שלי - אני מכירה שני אחים, שחר ויובל, ואת אחותם טל. לו היו הולכים לגן בימים אלה, לא היה ברור מי בן ומי בת.

בקריאה שניה -

זה בכל זאת יצא לי לא כל כך עדין. פשוט, ממש בימים אלה חברה שלי ביקשה ממני לעזור לה למצוא שם לבת (אחרי שהצלחתי מאוד עם הבן), והיא הולכת ומתבייתת על "אופיר", אז אני קצת מתלהבת מדי. אבא של יובל - אם נפגעת, אני מתנצלת.

ronmerav

New member
אכן מבלבל,

ואני מדי פעם מקבל מכתבים עם הנוסח: גב' רון היקרה (חושבים ששם המשפחה שלי הוא השם הפרטי ואז אני כמובן - בת!) אבל בסך הכל זה נחמד. לאחיינית שלי יש בת בשם רון ובת בשם גיל!

elcool

New member
גם בכיתה שלי יש את הבעיה הזאת

יש בכיתה שלי ילדה עם שם פרטי שיכול להיות גם שם משפחה ושם משפחה שיכול להיות של בן. המורה לשל"ח תמיד מתבלבל עם זה בקריאת השמות...

ronmerav

New member
יש גם יובל בן

פגשתם אותו בשוק בכיכר דיזנגוף. הנער הגדול עם השיער הארוך - זה הבן שלי. אני כנראה הגעתי לגיל שמתחילים להתכווץ - הוא כבר בגובה שלי ועוד צומח...

python 4

New member
הא?../images/Emo12.gif

אתה בגיל שיהיה לך נער גדול? אה, טוב אמרו לי כבר שאסור להחמיא לבנאדם שהוא נראה צעיר לגילו (סליחה שוב, נעה!) אז אני לא אגיד כלום..

למעלה