...Well of all things

python 4

New member
...Well of all things

A Weakly Summary
The events of Collectors Forum in Tapuz, 26th Nisan - 3rd Iyar, 5764 קורות חבר אספנים בתפוז, כ"ו בניסן - ג' באייר התשס"ד משבוע לשבוע כמות ההודעות פה הולכת וגדלה, לדעתי בטור הנדסי. עקב מספר ההודעות הרב אני מתנצל מראש בפני מי שלא יוזכר כאן! סליחה בּני! דיוני החבר
לאחר שקראתי בעיון רב את הסיכום השבועי הקודם, ההוא עם החרוזים, הגעתי למסקנה שיש אנשים שממש אין להם מה לעשות בחיים! אם גם לכם אין מה לעשות בחיים, הצטרפו עוד היום לאגודת "פטפטנים יומרניים ילדותיים טיפשים ולא נבונים" (אגודת פייטו"ן).
טיטניום גילה סוג חדש של בולי סינדי - בולי LSD. מדובר בבולים שכיף במיוחד ללקק. מי שמעוניין להוסיף את בולי הסם לאוספו מוזמן לשלוח מסר לנגה, שהתנדבה לספקם לכל דורש. הבולשת חוקרת.
מנפלאות האיסלם: מידי פעם נשאלות בחבר שאלות בסגנון "שלום, יש לי מטבע משנת 1307 לספירה. כמה הוא שווה?" (גם השבוע היתה אחת כזו, באדיבותו החביבה של habib). שאלות אלו נענות לרוב ע"י רן, זוכה פרס נדוניית הזהב לשנת 2004: "המטבע שברשותך יצא אך לפני שבועיים, והוא שווה את הערך הנקוב עליו". פשוט גדול.
ביום השואה, מכל הדברים, דנו בשווי של בולי גרמניה הנאצית בעקבות שאלה של חן האספן הדגול. תוך כדי התוודענו לידע העצום של הרכש החדש של הפורום - יורם, כתבנו בלונדון. עוד ביום השואה - מאמר נרחב על בולי סן פייר ומיקלון של אריק, וסיפור על בולים בשואה מאת אש"י.
וזה מה שקורה כשמתחיל דיון סוער בחבר בעינייני לשון ושפה. שאלה תמימה על רדיואים (או מכוניות, אני עוד לא סגור על זה) משנות השישים הביאה את החבר לדיון סוער בשאלת מקורו של הביטוי 'מכנסיים ליתום'. האם שמתם לב להודעה האחרונה של שואל השאלה? הודעת השבוע, שלא הקפיצה את השרשור וחבל.
פינת השַׁי השבועית: השבוע שַׁי עם הפנים לאקדמיה! כן, בקרוב תמצאו את המילים קטבוקים/ספרורים ויתר הגיגי הפורום באבן שושן הקרוב לביתכם. ועוד חידושי לשון - "בולי ילדים", חידוש של נגה למונח הארכאי בולי פנטזיה, ו- "דגמי מירב" - השם שנתן אלקול לאחר התמונות המרהיבות שהעלה איציק 1:18, של הדגמים עם הבולים המתאימים.
ברכות לגלעד, ג'יימס דין, שקיבל ג'וב חדש ומכניס בתפוזיה. ומהו הסרט הישראלי החביב ביותר על החבר? קול אחד ל- "חגיגה בסנוקר", קול אחד לאבא גנוב (תמיר..), ובצמרת - תעלת בלאומילך עם שני קולות. דוז פואה.
ושוב דיון תמים הופך לדיון סוער. שאלה תמימה של ליאתוש, שביקשה למצוא הערכה לאוסף בוליה, הביאה את אריק לכתוב מאמר על אוספי ילדים ואנשים שבגיל 28, רחמנא ליצלן, עדיין לא יודעים להבחין מהם בולי סינדי. ועל זה נעה השיבה בנחרצות, והנה ציטוט שריגש אותי מאוד: "אני מאמינה שלאוסף אין גבולות, אני יכולה להחליט שמהיום אני אוספת רק בולים שהם חצי קרועים, או רק בולי פנטסיה או שאני אוספת מסחטות מיץ שיצאו מכלל שימוש". עוד 100 שנים יצטטו את זה באותה נשימה עם "יש לי חלום" של אחד מרטין לותר קינג.
ל- aliensof500 יש אוסף בולים אותו הוא מתכוון להציג בתערוכת הבולים הקרובה. אך אל דאגה! רן, ניסים, אריק ותמיר, איש איש בתורו, יעמידו אותו על טעותו. באותה הזדמנות זכינו למאמר מפורט על ההבדל בין אוסף פשוט לאוסף לתערוכות מבית היוצר של אריק ובניו. בקרוב על מסך זה - מאמר של אָלוֹנָה על ההבדל בין חתולים לחתולים לתצוגה.
פינת השאלה הקטנה: בין אם מדובר בסמלים קלטים, בין אם מדובר בתמונות דיסני חתומות, דבר לא יכול להתקיל אותנו, חבר אספנים! ורק כדי לחדד את הנקודה, בשרשור ההיכרות שלנו עם אספנית חדשה ולא מוכרת לאף אחד בשם bell3 החל דיון סוער על השימוש באצות בתעשיה, ומסתבר כי לפחות שני חברי החבר (אודי ואברהם) מכירים את הנושא מקרוב. אכן - לא תתקילו אותנו בשום דבר! bring it on!
פינת ברוך השב: מוטי שב הביתה מסיור בויאטנם, והביא איתו הרבה רשמים ותמונות של נחשים בתוך בקבוק שזיעזעו קצת את אָלוֹנָה (נו טוב, לא רק) ועוד תמונות רבות של סכינים, כלי עבודה ושאר כלי משחית. ועוד תמונות - השואף לממרם (שלדעתי צריך להיות כבר השואף לשחרור, לא?) צילם את אוסף הבקבוקים שלו. אני מקווה שהם מודבקים או משהו, או שיש לך ביטוח נגד רעידות אדמה, טפו טפו טפו.
השרשור הגדול בתולדות האומה - שרשור היום הולדת שלי! אכן, שרשור מרגש. שמרתי אותו אצלי, תודה רבה לכולם, ובמיוחד לדרמסלה שחזרה מן הגלות כדי לכתוב לי שיר ומכתב מרגש בלטינית! לדעתי אפשר למנות מהיום את דרמה לאחראית ברכות-ימי הולדת. multus grates
ועוד חוק שצריך להכניס לתקנון הפורום - אין להפריע לשרשור מזל טוב בדיונים שלא קשורים. לא שהפריע לי הדיון המרתק בין אריק לרן ליר על זמרי עבר שאינם עוד עימנו, אבל בלהט ההקפצות של השרשור לכל עבר יש אנשים שלא מצאו אותו ולא הספיקו לאחל לי מזל טוב, ועכשיו הם יושבים בבתיהם וסופקים ידיהם בחוסר אונים. זה בסדר - כולכם רשומים
פריטים מעניינים הועלו השבוע לכבוד יום העצמאות. איציק (krause) העלה כרטיסי רכבת ישנים וכרטיסי אוטובוס וכופר הישוב (מישהו באמת צריך לכתוב מאמר על זה, sooner or later). חוץ מאלה ראינו גם מעטפה פירטית חביבה של בני, וכן פריטים מצמררים במיוחד שהעלו טל ענבר ודובוש - מעטפות שניצלו התרסקויות של מטוסים.
תמיד כשאני חושב שאני יודע הכל על בולי סינדי, בא מישהו ומוכיח אותי על טעותי. השבוע אלה היו ניסים שהסביר על תוויות חג המולד, דובוש שהציג בולי boys town (עיר הבנים, בעברית) ורון שסתם העלה את כל בולי הסינדי שלו כדי לגרום לי לקנא!!
אחד התחביבים האהובים על חברי החבר הוא פיתוי אנשים תמימים ליצר האספנות! הקורבן התורן השבוע הוא דורון הזאב, שבסך הכל שאל על תג יחידה שמציג סוס ים. מלבד תשובה ישירה מירון, אספן התגים, ניסו מספר חברים שלא נציין את שמם (חלקם עו"ד במקצועם ולאחרים אף קוראים אודי) עם הצעות מפתות לאיסוף שטרות, בולים, סביבונים, ומנורות שולחן. "בוא, תנסה, זה לא יפגע בך, תאמין לי.. רק בול אחד קטנטן." ככה כולם מתחילים, ולפני שהם מספיקים להבין מה קורה להם הם כבר מוציאים את מיטב כספם על עוד פאקט לסוף השבוע או עוד מעטפה מיוחדת מ- e-bay. עד מתי?
פינת התסכול השבועי: פרס התסכול ע"ש רן הולך השבוע לדורון, שמצא בול אולטימטיבי לאוסף שלו (גם נוף וגם טעות? זה כמו דגל על בול קק"ל. מרגש). הבול - לבנוני, וכך גם המוכר.
פינת הנעלם השבועי: טנדר נוסע, איכה? הילה המחזיקה, השמיעי קול!
פינת הקנוניה השבועית: מספר האיציקים בפורום עולה מיום ליום. יש לנו את איציק אספן 1:18, את איציק אביטל, וכעת חזר אלינו עוד איציק, krause. שלושה איציקים! ועוד בשבוע שבו שיחררו את וענונו! צירוף מקרים? מסופקני. אכן, נראה לי כי עליתי הפעם על קנוניה רחבת היקף. אני יורד למחתרת! היו שלום!

python 4

New member
חזרתי, והנה ההמשך:

ידעתם שיש מגבלה על אורך ההודעות בתפוז
אספנים חדשים
אימו של משקולת אוספת צלחות מכל מיני מקומות נידחים בעולם.
ליאתוש היא אספנית שביקשה הערכה לאוסף בוליה.
bell3 היא אספנית בולים בפוטנציה, יש לה המון בולים שהיא לא יודעת איך לסדר. אני גם לא מכיר אותה. מי זו? אין לי מושג.
דורון הזאב אוסף כל מה שקשור לסוסי ים! עדיין לא ראינו דוגמאות..
דאבל תפוחים אוסף בולי מכוניות ואופנועים, ולא, אחי, הוא לא רוצה לקנות, רק להחליף.
בּני הוא אספן נלהב של תקליטים. טוב, אז לא כל כך חדש, אבל יש לנו מכסה של חדשים למלא והשבוע היו ממש מעט חדשים יחסית לשבועות קודמים! אז כולם ביחד - ברוך הבא בּני! ועוד...
כן, הוא חוזר! הקמבק הגדול וההיסטרי של המאה! פרוייקט אבבא של נעם חוזר בזכותו של מבשר הטובות של השבוע, דובוש, שהעלה בול אבבאיסטי חדש ורישמי לחלוטין! דובוש, מהיום אתה ממונה לסגן יו"ר הפרוייקט לחיפוש פריטים, ולהזכירכם תפקיד היו"ר עדיין פנוי לאחר התפטרותו הבלתי צפויה של קיפוד מהפרוייקט לפני מספר שבועות. הפרוייקט חי ובועט! לא נשקוט ולא ננוח עד שאגנטה תנוח בשלום בתוך אלבומי החבר! והערה לסיום: לפני שמישהו יעיר, בכותרת בראש הודעה הקודמת אין שגיאת כתיב (אולי שגיאת דקדוק, אבל למה להיות קטנוניים). יום עצמאות שמח, מינגול מאושר והמשך איסוף מהנה

ran lir

New member
מה אני אשם?מה עשיתי?../images/Emo39.gif../images/Emo168.gif

סליחה זה לא היה מתוך רוע.תמשיך בסיכומים הם ברמה .

ran lir

New member
הממ... סולח אך לא שוכח../images/Emo39.gif

סתאאאם הכל בצחוק ובכיף.

elcool

New member
יש לי מילוי לחוסר האספנים החדשים!

חבר שלי אייל הצלם בא לפה אתמול עם אוסף שקיקי סוכר/מלח/פלפל וככה אתה שוכח אותו! רק לי מותר לשכוח אותו! חוץ מזה, סיכום מעולה, מצויין, ממולא ומשובח!
ישר כוח!

python 4

New member
לא שכחתי איש!

אני לא מכניס לסיכום הודעות מהעמוד הראשי, שעדיין מגיבים אליהם - כי אלה שייכים בד"כ לדיונים שעוד לא הסתיימו. הוא יהיה חדש שבוע הבא!

נויקה

New member
אני אוהבת

את הסיכום שלך לא רק בגלל שהוא יפה אלא בגלל שהוא מסמל לי סופית שהשבוע נגמר. סתם, הוא מסמל לי ששבוע חדש מתחיל אבל אני עדיין מחכה לו בקוצר רוח. שבוע טוב, נעה

bell3

New member
פייתון!../images/Emo45.gif

תודה רבה על שהזכרת אותי בסיכום השבועי... אתה אכן בחור מוכשר כתיבתית, לא שאני יודעת, כי אין לי מושג מי אתה...

python 4

New member
איזה צירוף מקרים מעניין

גם לי אין מושג מי את, אבל יש לי הרגשה שאת יודעת על מה שאת מדברת.

python 4

New member
עוד משהו קטן -

מאחר ושרשור המזל-טוב שלי לא קופץ, ובגלל שחגיגות שבוע-ההולדת שלי נמשכות עד למוצאי יום העצמאות, מי שלא רשם לי מזל טוב יכול לעשות זאת כאן, עד ששרשור זה יפסיק לקפץ לו. מן הזדמנות חוזרת שכזו. תודה, מאגף הגבייה.

avitalit

New member
כרגיל .. סיכום ע נ ק ! !

תמשיך ככה פיתוני ! שיהיה יום עצבנות שמח . איצ

coincollector

New member
החזקתי מעמד עד הקטע של...

המאמר של אלונה על ההבדל בין חתולים לחתולים לתצוגה... אני צריך לזכור לא לקרוא סיכומים שבועיים שלך באמצע העבודה - אנשים מסתכלים עלי בצורה משונה כשאני מתפקע מצחוק מול המחשב באמצע העבודה...

ronmerav

New member
פיתון, כבר התרגלנו...

לכך שהסיכומים שלך נהדרים: מתמצתים, משעשעים, כיף! ותגובה לגבי בולי סינדי: אם הייתי רוצה שתקנא, הייתי מעלה את כולם. מה שראית הוא רק חלק קטן מהם.

python 4

New member
../images/Emo153.gif../images/Emo5.gif../images/Emo105.gif../images/Emo70.gif../images/Emo51.gif

זה היה מקבץ אייקונים שבצבעם מבטאים את הרגשתי.. חוץ מזה, נא לא לזלזל! יש לי כבר איזה 10 בולי קק"ל + גליון ועוד עמוד מלא בולי הכנסה! אבל אני לא סורק אותם.

ואני מוחה (ובטח גם אלונה תצטרף):

בוודאי שיש הבדל בין חתולים לחתולים לתצוגה. ואם באמת תרצו מאמר בנושא, רק תגידו.

ברור שיש הבדל

חתולים לתצוגה זו תורה שלמה שלא אהובה עלי במיוחד. הייתי פעם בתצוגה כזו והיו שם חתולים מהממים אבל נראו מאוד אומללים בתוך הכלובים שלהם שמרופדים בכרית ובתפאורה מלכותית עם וילונות מפוארים אבל כלובים ועוד קטנים והם ממש נראו מסכנים שם. אחר כך הם הועברו לידי השופטים שהתחילו לסובב אותם להעביר אותם מיד ליד לחפור להם בפרווה כאילו היו סתם איזה גושי פרווה לא חיים. בקיצור, לא אהבתי.

נכון. גועל נפש.

גם אבא של יותם ואני היינו בתערוכה כזו (בגני התערוכה). בעוד שהכלבים הסתובבו חופשי בדשא, ונראו די שמחים, החתולים ישבו זעופים בכלובים שלהם. כל התערוכה לא הפסקנו לדמיין את החתולה הרשעה שלנו במצב כזה - היא לא היתה מסכימה שיכניסו אותה לכלוב, ובטח לא שירימו אותה ויחטטו לה בפרווה. למעשה בקטגוריית "אופי" (אחת הקטגוריות החשובות בחתול תצוגה) היא היתה מקבלת ציון מתחת לאפס.

גם החתולה שלי היתה כזו

היא היתה בורחת להם בשניה
היא בכלל לא היתה הטיפוס לתעוכות.

למעלה