Well, call me Impressed!

slarti

New member
Well, call me Impressed!

ריצ'רד וונג הוציא סקירה חדשה של ה-50-200 החדשה של פנסוניק שעומדת לצאת במאי. זה הסקירה הכי רצינית שראיתי עד עכשיו, וגם כוללת השוואה ישירה מול ה-100-400, כולל עם מכפיל 1.4 ומכפיל 2.

ואני חייב לציין, שהתרשמתי. מאוד. מאוד. מאוד.

זה שה-50-200 טובה מה-100-400 בטווח של עד 200 - לא מפתיע במיוחד ואף צפוי (בהנתן תג מחיר דומה לעדשה ב"חצי האורך").

אבל זה שגם עם מכפיל 1.4 היא קצת טובה יותר, ואפילו עם מכפיל 2 היא כמעט אותו דבר - זה כבר ממש, אבל ממש מפתיע.

ב-655 גרם לעומת 985 גרם, זה עדשה הרבה שהרבה יותר קל להחליט אם לקחת אותה. למשל בנסיעה הנוכחית שלי - ויתרתי על ה-100-400 בגלל הגודל, ולקחתי רק את ה-35-100 - וקצת התבאעסתי כי היה פה לא מעט WILDLIFE בסוף. מצד שני, ה-100-400 היא תוספת של קילו (כי היא לא יכולה גם להחליף את ה-35-100). לעומת זאת - ה-50-200 היא תוספת של 300 גרם בלבד ביחס ל-35-100, ככה שכנראה הייתי לוקח אותה במקום ה-35-100 בנסיעה כזאת. ועם עוד 120גרם מקבלים גם את ה1.4, מה שכבר באמת מספיק ל-95% מהמקרים (ולפני הנסיעה הבאה לאפריקה אפשר תמיד להוסיף את ה-2X). החסרון העיקרי עם ה-2X הוא כמובן בצמצם - ב-400ממ זה F8 לעומת F/6.3, אבל זה פשרה סבירה לשימוש מזדמן (לטעמי).הפשרה השניה היא העדר FOCUS LIMITER שקיים ב-100-400. לבעלי האולימפוס EM1.2 זה פתיר ברמת המצלמה עצמה. בתקווה שה-G9 תוסיף כזה פיצ'ר גם.

בוטום ליין - אני חושב שיש לפנסוניק פה עדשה מנצחת לגמרי, ואני מעריך שאמכור את ה-100-400 בקרוב לטובת ה-50-200.

sagiKor

New member
נראית נחמדה

היה נחמד יותר אם בביקורת שלו הוא היה מצלם נושאים שלשם קונים כזאת עדשה והיה מתייחס לתפקוד של העדשה בשטח ופחות מצלם רעפים....

לקוחות כמוך הם החלום הרטוב של פאנסוניק

בעצם אולי לא, כי הם היו מעדיפים למכור למישהו 100-400 בכוחות עצמם.
בכל אופן, העדשה עושה רושם נחמד, בוודאי בהתחשב במימדים שלה. יש בידי עדשת 50-200 ותיקה של אולימפוס ששוקלת בערך קילוגרם וספק אם היא מוצלחת יותר מהדגם החדש. היא אמנם מסתדרת יפה ללא תיקונים דיגיטליים במצלמה, אבל ההפרש במשקל (יש צורך גם במתאם) ממזער את היתרון התיאורטי הזה. לו צילמתי יותר באורכי מוקד כאלה יתכן שהייתי מחליף.

barakbl

New member
בעוד הסמפלים שלה שראיתי נראים טוב

והיא נראית עדשה מצוינת לסוגה בכל מקרה, יש בעיה אחת עם הסתמכות על מקורות כמו המקור שבנדון - מדובר באנשים שמתלהבים מבערך כל דבר.
בעידן הזה יש בעיה לסמוך על הריוויוז של אושיות רשת מסוג זה, פשוט הם מקבלים ציודים ומתנות בחינם ומה לא.
והביקורות בד"כ בהתאם.

לא אומר שהוא לא אמין באופן כללי או שהוא משקר, אבל אני לוקח בערבון מוגבל את הביקורות. אפשר לראות את זה כשכמעט כל דבר שיוצא מתקבל בהתלהבות בלתי נגמרת.

בכל מקרה נראית עדשה מרשימה בהחלט.

הנח למתלהבים להתלהב

קהל היעד לא מטומטם. זאת עדשה יקרה (מדי?) שצריך לבחון בזהירות ולאורך זמן מה. אמנם ביוטיוב כל ממזר מלך, אבל בדרך כלל קל לברור את המוץ מן התבן (למשל, חפש דוברים עם אקצנט גרמני).
הבעיה שלי עם הביקורת הזאת שהיא מתמקדת ברעפים. לא קשה במיוחד לייצר עדשת טלה-פוטו חדה. הרבה יותר מסובך לשמור על גרדיאנט חדות מרוסן לאורך ציר ה-Z והביקורת אינה מתייחסת לכך כלל (למעשה תתקשה למצוא מישהו שבוחן את הדברים האלה לעומק). אין תחליף טוב להתבוננות בהרבה, הרבה תצלומים.

אילן די

New member
בהחלט מרשים

איך פנסוניק ואולימפוס מצליחים לקבל מחירים של עדשות FF על עדשות מיקרו 4/3.

slarti

New member
אני אסביר לך -זה פשוט מאוד

הם מייצרים עדשות שנותנות איכות תמונה מעולה, בלי לשבור את הגב. ומסתבר שיש אנשים שמוכנים לשלם בשביל זה :)
&nbsp

למעלה