Welcome to the Hellmouth

rds15

New member
Welcome to the Hellmouth

ובכן, הרגע ראיתי שוב את שני הפרקים הראשונים של הסדרה, ומעבר לכך שכל הצילום של הפרקים האלה גאוני[במיוחד הצילום בקטע שבו אנג'ל עוקב אחרי באפי ובסצנה הראשונה עם דרלה], משהו בפרק הזה תמיד הציק לי. מתארים את לוק כערפד נורא עתיק, ונורא חזק - הוא היה חי כבר ב1843, וכבר אז היה מספיק חזק כדי להתמודד עם קוטלת[קוטל?] ולהישאר בחיים, אבל ברגע שהוא כמעט נוגע בצלב של באפי, הוא נרתע. אבל למה? בכל מיני פלאשבקים שונים רואים שאנג'לוס וספייק מסוגלים להתמודד עם צלב, ואפילו לא מפריע להם לגעת באחד[מעבר לרתיעה הטבעית], אז מה הבעיה של לוק? רק לי הקטע הזה הפריע?

OMRICH

New member
כנראה רק לך זה הפריע

הסדרה בשלב הזה עוד לא הספיקה לתפתח... בטח לא עד לנושא הצלב..

OMRICH

New member
אני זוכר שיצא עשן..

אז הוא לא נבהל. הסדרה לא הספיקה להתפתח פרק ראשון והכל...

nick at noon

New member
לא מפתיע, יש הרבה פאשלות

עם הזמן הם נעשו זהירים בדברים כאלו ושמרו על יותר אחידות, אבל בהתחלה היה בילבול גדול. בעונה 2 (של באפי) למשל אנג'ל נכלא בכלוב ונחשף לאור שמש לא ישיר שמאוד מחליש אותו. בהמשך ערפדים (במיוחד ספייק) נחשפו הרבה פעמים לאור שמש לא ישיר לתקופות ארוכות ולא הייתה לזה השפעה עליהם. בפרק אנג'ל של העונה הראשונה השלושה רודפים אחרי באפי ואנג'ל וכשבאפי טורקת את הדלת עליהם הם מצליחים להכניס יד פנימה. בהמשך ברור שערפד ללא הזמנה לא יכול לעשות אפילו את זה. לגבי לוק בשנת 1843: אני בפירוש זוכר שהמאסטר אמר שהוא התמודד עם מישהו (זכר) אבל לא נאמר שזו הייתה קוטלת (או קוטל). למעשה לא נאמר בכלל אם לוק אי פעם התמודד עם קוטלת. וזו עוד אי התאמה עם המשך הסדרה. ברוב הסדרה מאוד נדיר לפגוש ערפד שלא מודע לכוח האדיר של הקוטלת. בזכרונות של ספייק הוא מודה שכל הערפדים מפחדים מהקוטלת. אבל בעונה הראשונה הערפדים של המאסטר אומנם יודעים מה זאת קוטלת אבל מזלזלים מאוד ביכולותיה כאילו זה מאוד מפתיע שקוטלת בעצם מצליחה להרוג ערפד.

rds15

New member
כן, כנראה שהם סתם לא

פיתחו את הנושא הזה אז. סתם ניטפוק מצידי. בקשר ללוק, המאסטר שואל את לוק אם יש לו הוכחות שבאפי היא הקוטלת, ולוק עונה שהיא נלחמה בו ונשארה בחיים, אז המאסטר אומר שזה הוכחה מספקת, ושואל מתי פעם אחרונה לוק נתקל בקוטלת, ולוק אומר במדריד ב1843, ושהוא תפס אותו לא מוכן. פעם אחרונה שזכור לי שהנושא עשה, מישהו הציע את הרעיון שאולי לוק נתקל בצייד ערפדים סטייל הולץ, וסתם הסיק שזה היה קוטל כי הוא כל כך חזק ומרושע וכו' וכו'. מה שמסתדר עם המיתולוגיה של הקוטלות, שכולן היו בנות. אה, ובלי קשר לנושא עצמו - המאסטר רולז. שכחתי כמה הדמות שלו מבדרת, עם כל הניואנסים הקטנים שלו והצורה שבה הוא מדבר.

nick at noon

New member
לא הבנת נכון

המאסטר שואל את לוק איך הוא יודע שהנערה הייתה קוטלת והוא מציג פשוט את העובדה שהיא נלחמה בו ובכל זאת נותרה בחיים. אז המאסטר שואל אותו מתי זה קרה פעם אחרונה. הוא מתכוון: "מתי פעם אחרונה נלחמת במישהו שיצא מזה בחיים?" (לא "מתי פעם אחרונה נלחמת בקוטלת?"). אז לוק מתאר את המקרה בשנת 1843 כשמישהו תקף אותו בזמן שהוא ישן ולכן הצליח לשרוד. המאסטר היה ביג באד מיושן כזה. כת דתית שלא קשורה לחיים של הדמויות וזה מה שהיה הבעיה בו. בכל זאת זה היה שחקן מעולה (והיו לו טסריטים טובים). הכי מצחיק אותי היה בפרק "לא להרוג את החבר בדייט הראשון" כשהוא מקריא מפרק נבואה ואז מוסיף מעצמו משהו כזה: "ובלילה לפני בוא הנמשח יצא הערפד הזה לצוד ובטיפשוטו נתפס על ידי הקוטלת וכמעט הרס את כל התוכניות שלנו!"

סליחה על הבורות,

ניטפוק...?

למעלה