המסקנה המדהימה היא, שללא מגע בינאישי, כמו שצריך, אין ביכולתה של תקשורת מבוססת דפוס ושפה, נעדרת סובייקט חי מולך, ללמדך הרבה על הסובייקט.
אני דווקא לא מסכימה איתך על זה.
קודם כל כי אי אפשר להסיק מסקנה כזאת כללית וגורפת מתוך מקרה כל כך ספציפי.
(ואפילו לגבי המקרה הזה, הטעות לא היתה גדולה כמו שחשבתי. הסיבות שבגללן חשבתי שניק יאהב את הפרק היו נכונות לגביו והוא ציין אותן בהסבר שלו. רק שהיה משהו מסויים שגבר עליהן מבחינתו ואותו לא צפיתי.)
שנית, כי יכולתי לטעות באותה צורה (ואני די בטוחה שאכן עשיתי טעויות כאלו לא פעם) עם אנשים שאני מכירה ופוגשת מחוץ לאינטרנט.
ואני באמת לא חושבת שמפגש פנים אל פנים עם ניק היה מונע ממני לעשות את אותה טעות במקרה הזה.
אני לא חושבת שאני יודעת יותר על בנאדם רק כי אני רואה אותו מולי פנים אל פנים.
אני יודעת דברים אחרים. זה סוג שונה של הכרות, שלפעמים הוא מלמד יותר ולפעמים פחות.
לראות בנאדם, לשמוע את טון הדיבור שלו ולראות אותו מתנועע, נותן לנו אמנם תחושה של מה שאנחנו קוראים לו הכרות, אבל זו יכולה להיות תחושה שגויה. זה הכרות שהיא הרבה פעמים שטחית, ויכולה להיות בה יותר הסתרות ומסכות מאשר חשיפה.
זה תלוי עד כמה אותו אדם נוטה לחשוף מעצמו הפנימי כלפי הסביבה.
יש אנשים שדווקא בדפוס ודווקא בפלטפורמה אנונימית מגלים הרבה יותר על עצמם.
אני יכולה להעיד שאני כזאת, ומי שעוקב אחרי פה בפורום, או אחרי פרופיל אנונימי שלי בפייסבוק למשל, יכול לדעת הרבה יותר על מי שאני "באמת" מאשר רוב האנשים שמכירים אותי מחוץ לאינטרנט. הוא לא בהכרח ידע איך אני
מתנהגת, נראיית ונשמעת, אבל הוא ידע יותר טוב מה
אני חושבת ומרגישה לגבי הרבה דברים.