webcam בגן - בעד או נגד?

sesame

New member
webcam בגן - בעד או נגד?

בני בן השנתיים וקצת לומד בפעוטון אמריקאי מעולה, היות ואנו שוהים םחוץ לבית שעות רבות ולעיתים בנסיעות עסקיות מחוץ לעיר ייעצתי למנהלת הגן ליישם חיבור מצלמת אינטרנט המשדרת שידור חי בשעות הפעילות או בחלקן, תגובת המנהלת הינה שנוכחות מצלמה בחדר מלחיצה הן את הגננות והן את הילדים. אשמח לשמוע את תגובות.

המצלמה היא כ"כ קטנה

שספק אם יתקינו אותה ומישהו יידע בלי שיגידו לו.. טוב,הגננת מתנגדת לרעיון וסביר להניח שגם המטפלות לא יאהבו אותו.. אני חושבת שזה פתרון מצויין בסיטואציה הזו

zimes

New member
יש משהו שמרגיש לי לא נכון

בשימוש כזה במצלמה כזו. זה לא סימטרי (הילד שלך לא יושב ומסתכל עלייך בכל זמן שהוא רוצה, או בכלל), זה מערב אנשים שלא שייכים (מה פתאום שתבדקי מה עושה בגן ילד אחר?)והאמת? זה גם לא פתרון לגעגועים (בוודאי בצורה החד סיטרית). אם אתם בנסיעות ורוצים להשתמש בפלאי הטכנולוגיה, הייתי דואגת לשתי מצלמות, לכם ולילד, ועושה אתו "video conferences". או לחילופין, עם מצלמה רק לילד, מודיעה לו - עכשיו מצלמים, בוא תדבר לאמאבא, בוא תראה להם משהו.... לא הייתי "מציצה מחור המנעול". לגבי ההלחצה - מצד אחד - האם הגננת היתה מסכימה שתהיי עם הילד בגן? מצד שני - מצלמה אכן מלחיצה וגורמת להתנהגות לא טבעית.

יוסי ל.

New member
לדעתי מדובר ברעיון מעוות

האם מישהו בפורום זה היה מוכן שמצלמה תכוון אליו בכל שעות העבודה והבוס יוכל לצפות בו ללא הרף? לדעתי, שום אדם סביר לא היה מוכן לעבוד בתנאים כאלה (מבחינה מסויימת זה אפלו חולני). אם הדבר נעשה מטעמי בטיחות, כמו למשל בסניף בנק, עוד ניתן להבין פעולה של הצבת מצלמה. אך זה, כמובן, אינו המקרה כאן. מי שדורש מהגננת להציב בגן הילדים מצלמה שמתעדת כל פעילות הנעשית בגן, משדר לה למעשה שהוא אינו סומך עליה. במקום לדרוש הצבת מצלמה אולי יהיה נכון יותר לעשות חשבון נפש לגבי הגן אליו רשמתם את הילד, ומידת האמון שיש לכם בגן.

נעה גל

New member
מצד אחד כאמא אני מבינה את הרצון

לראות בכל שעות היום מה קורה עם הפעוטות. מצד שני, זו בקשה לא סבירה גם מהגננות וגם מעצמך כאימא. אם אני הייתי גננת (או לחילופין כל בעל מקצוע אחר) בחיים לא הייתי מסכימה להיות מצולמת בכל שעות העבודה שלי - מה קרה? הגענו לעידן "האח הגדול" שרואה הכל? זו בהחלט בקשה שמעידה על חוסר אמון בסיסי בבני אדם - ואם חוסר אימון כזה קיים בינך לבין הגננת של ילדך - זה לא המקום להשאיר בו את הילד. גם בתור אימא - אולי יש לי רצון לדעת מה קורה בכל שעות היום עם הילדים שלי, אבל, אני באותה מידה, מבינה (ומשלימה עם זה) שזה בלתי אפשרי. גם כשאנחנו בבית אני לא צמודה לילדים כל הזמן (למעשה ברגע זה, שאני יושבת וכותבת על המחשב, איתמר נמצא איפשהו בגינה... ואורן... אין לי מושג. היא בבית עושה משהו), אני מאפשרת להם את המרחב שלהם - אני חושבת שזו זכות בסיסית של בן אדם.

אני דוקא בעד

ואפילו בעבר היה לבעלי ולי רעיון להקים רשת של מצלמות בגנים שאפשר יהיה לצפות ע"י שם וסיסמה באתר אינטרנט שיוקם במיוחד למטרה זו. אין בעיה לעבוד כשמצלמים אותך כל הזמן, מתרגלים לזה ולא שמים לב למצלמה יותר. מנסיון אישי. לעומת זאת אם הגננת מתנגדת למצלמה כזו, או אז הייתי מתחילה לחשוד!!! אם היא היתה מתנהגת כראוי עם הילדים לא היתה לה שום רתיעה מהמצלמה! חוץ מזה , אפילו אם המצלמה לא פועלת זה כבר עושה את העבודה! טל

נעה גל

New member
בואי נגיד את זה ככה...

אם הרעיון שלך ושל בעלך יצליח ואכן יהיו בכל הגנים מצלמות... השלב הטבעי הבא, יהיה מצלמה בכל בית, כדי שהמועצה לשלום הילד תוכל לבדוק התנהגות של כל הורה והורה עם ילדיו... אני משערת שגם לזה אין לך התנגדות.

ואם ארצה להסתובב ערומה בבית?

גם אז המועצה לשלום הילד תראה אותי? זו כבר חדירה לזכויות הפרט. גן הוא לא מקום פרטי, אנו שולחים לשם את האוצר היקר לנו ביותר, וזכותינו לבדוק אם מתנהגים אליהם כראוי ואם טוב להם. הלוואי ובגן של שחר היתה מצלמה למרות שאני כל כך מרוצה מהגן והגננות מקסימות ומאד אוהבות את הילדים. לפעמים אני מתגעגעת אליו ורוצה לראות אותו. טל

נעה גל

New member
ועל אותו גל...

המדינה מפקידה בידיך את האוצר הגדול ביותר שלה - את העתיד שלה, וזכותה של המדינה לדעת אם ההורים נוהגים היטב בילדים ועל פי הכללים המקובלים. אז לא תסתובבי ערומה בבית (ולגננת - אל תשתי כוס קפה במהלך העבודה), אל תדברי עם בעלך על דברים פרטיים (ולגננת - המנעי משיחות אישיות עם המטפלות העובדות איתך), אל תאמרי מילה אחת כנגד הממשלה (ולגננת - אל תדברי על ההורים או על דרך החינוך שלהם). את מתגעגעת לילד? - תקפצי לגן. אני עושה את זה. הגננות שמחות לראות אותי וגם הילדים. וסתם עוד רעיון פרוע... מה דעתך על מצלמה אצלך בבית מטעם חמותך (והנה קישור לדיון הנערך בפורום "להיות הורים") ומטעם אימא שלך? מה שאני מנסה להגיד, בסה"כ, שהדרישה הזו להיות בשליטה כל הזמן על חיים של מישהו אחר - היא לא סבירה (למרות, שהיא מובנת) לא בגילאים האלה, ובטח לא בגילאים המאוחרים. ואם מתחילים כאן, אין לזה סוף וגבול. יש משפט ממקום אחר ומזמן אחר שמסביר איך דבר שלכאורה נראה לא מזיק - גורם אחר כך ל"מפולת שלגים" (וזה לא ציטוט מדויק) "במקום בו שורפים ספרים - ישרפו בני אדם"

nonana

New member
היית רוצה שהמנהלים שלך.........

במידה ויש- ישימו לך מצלמה מולך כל היום ויבדקו איך את עובדת? למרות ההבנה שלי לדבר אני נגד.

חוה 1

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

המצלמה גורמת לאנשים להתנהג בצורה לא טבעית ומלאכותית. אי אפשר לשים מצלמה לאנשים שעובדים ולצפות שירגישו בנוח.

nonana

New member
אני מאד מבינה אותך אבל../images/Emo42.gif

גם אני לא הייתי רוצה שיצלמו אותי כל היום. נכון שזה כייף לראות את ילדיי מתי שאני רוצה. אבל היכן ההדדיות. תחשבי על זה שאת תראי אותו מתי שתרצי כשאת שעות מרובות מחוץ לבית ומתי הוא רואה אותך? זה לא אגואיסטי קצת?

כרמית מ.

New member
זאת אחת הבעיות

מעבר לכל נושא הפרטיות, והאמון, שהם חשובים מאד, מצלמה כזאת, אולי מספקת את ההורים, אבל עלולה להקטין את הצורך שלהם באמת להגיע אל הילד, כי היא נותנת תחושה מזויפת של ביחד - אבל רק לצד אחד. לילד, אפילו אם היתה מצלמה הפוכה, כך שהוא יכול לראות את הוריו, זה ממש לא מספיק. אז זאת כמובן לא הכוונה המקורית ו"לי זה לא ישנה, אני לא אגיע לשם פחות" אבל כשמתרגלים, גם זה עשוי לקרות...

נורית מ.

New member
אני בעד

לא בהכרח על כל שטח הגן. לא בהכרח מצלמה עם קול. לא בהכרח בכל שעות הפעילות. אבל אין בעיני שום בעיה עם מצלמה אחת שתכסה שטח מסויים בגן בשעות פעילות מסויימת. זה לא מעיד על אי אמון בגן יותר מאשר דרישה לחתימת חוזה או דרישה לפיקוח חיצוני כל שהוא (דברים שאני מניחה שרוב הגננות מקבלות כדרישות לגיטימיות של ההורים). האמונה בגן לא צריכה להיות אמונה עיוורת. אגב יש עוד הרבה עובדים שחשופים לעינם המבקרת של הלקוחות והבוסים שלהם במהלך עבודתם. גם פקיד בבנק לא יכול לחטט באף מתי שמתחשק לו ואין לו רגע פרטיות כי הוא תמיד מול לקוח מעצם מהות התפקיד שלו. במקום העבודה הקודם שלי ישבתי במקום שבו יכלו 3 מנהלים לראות אותי בכל רגע משולחנם. פרטיות היתה לי רק כשהם סגרו את החדר שלהם. היום בהרבה חברות היי טק יש תוכנות מחשב שעוקבות אחר כל פעילות העובד על המחשב (במקום העבודה של בעלי פוטרו שני אנשים בגלל שגלשו באינטרנט בעיניינים פרטיים במהלך העבודה). זו זכותו של מעביד לנהל מעקב ופיקוח על עבודת העובדים שלו כל עוד זה לא פוגע בפרטיותם (לא הייתי מקבלת מצלמה בשירותים למשל). אגב, אני לא מוצאת את העיתון, אבל היתה כתבה מזמן בהורים וילדים על גן שמנוהל ע"י גנן (כלומר גבר) והוא שם מצלמה בגן מיוזמתו ואם אני זוכרת נכון הוא הסביר את זה כזכותם של ההורים כצרכנים/לקוחות שלו.

נעה גל

New member
יש הבדל אגב,

בין מעקב אחר שימוש פרטי בשעות העבודה בכלים שמקום העבודה נתן לך (דבר שאושר בפסק דין) לצפיה בלתי פוסקת במה שקורה בגן ילדים. יש לי הרגשה, שבגלל צורך עז להיות בשליטה על חיי הילדים (במובן הטוב של המילה), אתם מנסים לקחת משהו שבאופן נורמלי שלא קשור לילדים, לא הייתם מסכימים בחיים שהוא יקרה לכם, ולהפוך אותו למשהו "נכון" (זאת לא המילה שאני רוצה לשים כאן... אבל ברחה לי המילה המתאימה)

נורית מ.

New member
אני חושבת שהרתיעה היא מהמצלמה

האם היתה לך אותה התנגדות להצבת מפקחת "אנושית" בגן מטעם ההורים 3 פעמים בשבוע, 5 שעות בכול פעם. מפקחת שתדווח רק להורים על מה שקורה בגן? האם גם במקרה כזה יש בעיה של פרטיות ואמון?

נעה גל

New member
כן. לי אין צורך בפונקציה כזו.

ברגע שעלתה בי התחושה שאני צריכה מישהו שיהיה בגן וידווח לי מה קורה (כלומר, הביקורים שלי בגן לא מספיקים) - הוצאתי את הילדה מהגן המדובר (שנה שעברה).

נעה גל

New member
פתאום נזכרתי שלפני כמה חודשים היתה

בערוץ 8 או בערוץ 23 תוכנית דומה. שמו מצלמה ניסתרת בגן ילדים ותיעדו את הילדים במשך היום. זה היה קשה לצפיה ולא בגלל התנהגות הגננות או המטפלות.

נעה גל

New member
מצטערת... חשבתי שזה ברור

הילדים נמצאים נון סטופ במאבקי כוחות אחד עם השני. בכל רגע ורגע (ומדובר היה אז בסרט על גילאי שנתיים... אם אני לא טועה ) מישהו בגן נותן מכה, חוטף צעצוע, מושך בשערות, מעיף חפץ על ילד אחר, דוחף וכו´. ומה שהיה מדהים הוא - שאין טיפוסים - כ-ו-ל-ם עושים את זה כל הזמן (ברור שיש כאלו שהם חזקים ותוקפניים מאחרים). אגב, הסרט הזה יכול לשמש תשובה טובה לכולנו כשאנחנו חושבים על לשלוח את הילד לגן "בגלל שהוא צריך חברה".

למעלה