web service

yokd1

New member
web service

בזמנו השתמשתי ב web service
במערכת חדשה האם אפשר להמשיך להשתמש בזה או ב ?

nocgod

New member
WebService זה שם כללי לטכנולוגיה אשר חושפת שירות מעל ווב

היום נהוג להשתמש ב WebAPI2 כדי לעשות RESTful services. אתה יכול לעשות גם WCF עם Rest Behavior
WCF מצד אחד פחות נוח, מצד שני מאוד קל לעשות client בשבילו באמצעות windsor casle ודומיו שמייצרים בשבילך proxy באמצעות שיקוף של ה interface.

arik23m

New member
windsor casle ?! WUT???

אתה רציני?

למי ששאל את השאלה:
התשובה הפשוטה היא:
כן אפשר להמשיך להשתמש בWS (קבצי .ASMX) גם במערכות חדשות (האופציה עדיין קיימת שם ונתמכת ע"י מיקרוסופט)
אבל מומלץ כבר להתחיל לארוז מזוודות ולהגר לWCF (קבצי .SVC) האחות הגדולה או טכנולוגיות אחרות

nocgod

New member
לא הבנתי מה הבעיה?

הוא שאל על webservice
עניתי לו שהיום יותר נהוג להשתמש ב webapi אבל יש גם שימוש ב WCF עם rest behavior
מה לא מתאים לך בתשובה הזאת?

arik23m

New member
>>

בקצרה -אני פשוט אוהב לתת תשובות שימושיות לאנשים
אבל אין לי ענין לפתוח את הנושא הזה יותר מזה...
&nbsp
&nbsp

marvin2

New member
למה אתם עונים לשאלות מטופשות ??

"'web service" זה מעטפת כלכך רחבה של דברים (מי אמר שזה ASMX??) זה כמו לבוא ולשאול האם כדי להשתמש ב OO בפרויקט חדש.

nocgod

New member
לא לא - אני עומד על כך

תסביר לי מה שימושי בתשובה שלך יותר מהתשובה שלי?

arik23m

New member
אחד בקש כוס מים הטבעת אותו בבריכה

תהיה בטוח שהוא לא הצליח להבין מהתשובה שלך שום דבר
זרקת לו הרבה באזזוורד שהוא צריך לגגל עליהם כדי להבין במה מדובר וגם אז אין לו תשובה חד משמעית שהוא יכול להתקדם איתה
הווינדזור קאסטל הזה - לפחות ממה שאני מכיר הוא לא פופולרי בתעשיה ולא כלי שהייתי נותן למתחיל ללכת ללמוד ולהכיר
עשיתי מספיק WCF ולא נתקלתי בשום מקום צורך ביצירה של הקליינט הנ"ל
גם טכנולוגיות חדשות אני לא ממליץ למתחיל לרוץ וללמוד כל עוד הם לא הוטמעו בתעשיה בצורה נרחבת
זהו
זה על קצה המזלג שבת שלום ושבועות שמח
&nbsp

nocgod

New member
אחד שביקש מידע קיבל מידע

Webapi לא חדש ולא נעליים, זה שיטת עבודה קיימת כבר שנים, בדוקה ומתוחזקת והיום אפילו קוד פתוח לחלוטין.
ולא צריך לחכות לתעשיה כדי ללמוד טכ' חדשות, צריך להוביל טכנולוגית, אחת תמצא את עצמך כrelic בעוד 10 שנים שיושב עם ASMX ומפחד לקרוא קצת על דברים חדשים

וזה שאתה לא מכיר וינדסור קאסל, לא אומר שהוא לא בשימוש נרחב. הוא בין הDI containers הפופולריים שיש היום, הן מבחינת יכולות, הן מבחינת יציבות והן מבחינת ניקיון עבודה איתו ומגוון צורות ההזרקה שישלו. יש לו אינטגרציה out of the box להרבה מאוד כלים.
אז נכון לא עשית קליינטים עם וינדסור. so what? זה רק your way or the highway? הבאתי דרך שאני מכיר - אתה בינתיים חוץ מלעשות dis לתשובות שלי לא הבאת לו שום תשובה בכלל.
לא יודע מה איתך אבל לעשות קליינט לשירות WCF עם וינדסור זה שורת קוד אחת.

למה החלטת שהוא מתחיל?

זה על קצה המזלג. היבריס זה לא תכונה יפה, ואני מודה גם אני שוגה בו, אבל לא עד כדי כך

yokd1

New member
מה ההמלצה בין WEBAPI2 , WCF למשתמש שלא משתמש ב דוטנט

nocgod

New member
בפרוייקט חדש הייתי ממליץ על webapi2

למה? כי הוא פשוט יותר, נקי יותר (אין צורך בקונפיגורציות בweb config),לא מצריך ממך חשיפה של interface
אפשר בקלות להרים אותו על owin ואפילו לעשות selfhost ולך תדע בעתיד של vnext תוכל גם להרים את זה על שרת לינוקס.

Webapi כמעט זהה לעבודה עם קונטרולרים של MVC, ככה שזה עוד פלוס לדעתי (בvnext לצורך העניין אין יותר הבדלה ביניהם בכלל והם יורשים מאותה המחלקה)

המינוס היחיד לדעתי האישית: אם בWCF היית יכול לחשוף interface ואז מישהו היה יכול לעשות מהinterface הזה פרוקסי שיגש ל endpoints שלך.
בwebapi אתה צריך לתעד את ה API שלך ואז הלקוח ישתמש בו כרצונו. בשורה התחתונה אם יש סבירות שהלקוח לא יהיה .net עדיף webapi (גם VS נותן scaffolders מעולים)
באופן כללי WCF זה משהו שנראה לי פחות ופחות מופיע בפרוייקטים חדשים

עוד משהו נורא נוח בשימוש ב webapi (כנראה אפשר לעשות את אותו הדבר גם עם wcf) הוא שאתה בקלות יכול להחליף את הresolver שיש ל asp.net שמייצר בשבילך את הcontrollers כשמגיעה בקשה בDI container משלך.
אני מאוד אוהב את castle windsor לדוגמא, אז אני תמיד מחליף את הresolver ואז אני מקבל גם IoC בשאר התוכנית, קל לעבוד איתו וקל לקנפג אותו.

למעלה