web service+ סנכרון עם אאוטלוק

24sharon

New member
web service+ סנכרון עם אאוטלוק

כרגיל "צרור" של שאלות 1. יש לי WEB SERVICE, כפי שראיתי הדרך לקבל ערכים היא ע"י פונקציה לדוגמא:
public string myFunction(string s) { return "abc"; }​
האם יש דרך לעבוד עם הWEB SERVICE וPROPERTIES? [יש דרך לעשות זאת בצורה מוזרה של הרבה פרמטרים בפונקציה והחזרת הערך מותאם לפי הפרמטרים כגון:
public string myFunction(string s, bool showOne, bool showSecend) { if().... return... }​
בתקווה שהצלחתם להבין את הדרך העקומה, האם יש דרך ישירות לעבוד עם הפרמטרים באמצעות WEB METHOD? 2. האם יש אפשרות באופן מרוחק לשלוט על הפגישות ביומן של האאולוק שלי?, ז"א אני מעוניינת לקבוע למשהו פגישה, וכן לשנות לו באאוטלוק הפרטי שלו ולהוסיף לו את הפגישה, האם יש כזו חיה? במידה ונאמר יש לי את כל הפרטים של המייל [דואר יוצא נכנס שם וסיסמא] האם זה בר ביצוע? תודה וכל טוב,

yairov

New member
תגובה

לדעתי הרבה יותר פשוט לעבוד עם אוביקטים של request ו-response. לדוגמא:
[WebMethod] public myFunctionResponse myFunction(myFunctionRequest request) { }​

עידו פ

New member
-->

1. לגבי Web service, לא כל כך הבנתי את השאלה. תחשבי על web service כעל מחלקה עם מתודות אבל בלי properties או fields - מה שאפשר לעשות זה להפעיל בה מתודות, משמע אם רוצים להעביר למתודה מידע, חייבים להעביר הכל ברשימת הפרמטרים. כל ההבדל בין מחלקה רגילה עם מתודות בלבד ל-WS שיש בו מתודות בלבד זה העובדה שכשאת פונה למתודה קורים עוד כמה דברים ברקע. 2. "בגדול" את יכולה לבדוק את המחלקות של office pia. יש איתן לא מעט בעיות (במיוחד בקטע של אאוטלוק בגלל האבטחה שלו) אבל הן עושות את העבודה ברוב המקרים. אם מדובר בדואר פנימי לארגון (מבוסס exchange) סביר להניח שתצרכי לסדר שיהיו ליוזר שמריץ את השרת הרשאות לכל התיבות. לחילופין - בדקי אפשרות שהשרת יחזיר הודעות vcalendar/icalendar למחשב שהפעיל את השרת (בהנחה והמחשב שהפעיל את השרת הוא המחשב של המשתמש שאת היומן שלו רוצים לשנות). אופציה אחרת כמובן יכולה להיות שאת החלק של היומן תפתחי ישירות בתוך אאוטלוק (באמצעות VSTO).

yairov

New member
תגובה

אני לא כל-כך מסכים איתך. למחלקה שיורשת מ-WebService יש מאפיינים וניתן להעביר אליהם מידע באמצעות soap. לא חייב להעביר הכל ברשימת הפרמטרים, אפשר להעביר גם דרך properties במידה והם יורשים מהמחלקה SoapHeader. ההבדל הוא שדרך מאפיינים כאלו המידע עובר למחלקה עצמה ולא רק למתודה מה גם שהוא עובר בחלק של ה-head בהודעת soap. הכי פשוט (לדעתי) זה להעביר אובייקטים מטיפוסים פשוטים שנמתכים בסכימת soap (אובייקטים שמורכבים ממאפיינים כמו int ו-string וכו'...) או מערכים של אובייקטים פשוטים. הרי שתי האותיות הראשונות במילה soap כבר אומרות הכל...

24sharon

New member
ניסיתי ליצור WEB SERVICE בסיסי

הWS מקבל תאריך (כסטרינג) בפרמטר ומחזיר תאריך עברי + חגים עבריים. הWS נמצא כאן: http://www.geula.biz/works/gethdate/gethdate.asmx את הפעילות שלו ניתן לראות כאן: http://www.geula.biz/works/gethdate/ מה עוד צריך לעשות על מנת שאפשר יהיה לעבוד איתו גם מאתרים שונים. האם זה מספיק?

על מנת לעבוד מאתרים אחרים

את צריכה ליצור באתר המיועד Web reference עם הURL של הWS שלך ואת מוכנה לעבוד. רצוי שאם את לא רוצה שכל העולם ישתמש לך בWS תממשי את המנגנון של SoapHeader לאבטחה.

למעלה