מחלקה === אובייקט בהקשר הנוכחי
אל תתחיל להיות לי פדנט.

>> ואין פה "במשך הזמן" - זה בסדר גמור (אם כי עקום למדי) להרשם לאירוע סטטי, כשלעצמו אין בכך שום "דליפת זכרון".

על מה אתה מדבר? איפה אני אמרתי שזה לא בסדר ? אני לא אמרתי שום דבר כזה. אני אמרתי שבניגוד לרישום לאירוע לא סטטי, רישום לאירוע סטטי יש לשחרר באופן מפורש אחרת תיווצר דליפת זכרון.
לדוגמה, פתיחת Form שנרשם לאירוע סטטי במחלקת עזר כלשהו. אם לא תשחרר את האירוע במפורש בסגירת ה form, ה form אף פעם לא יעבור GC מאחר והרישום לאירוע שלו ימשיך להיות מוחזק ע"י האירוע הסטטי, ולכן תיווצר לך דליפת זכרון בכל פעם שתפתח את ה form מחדש.
דוגמה הפוכה היא רישום לאירוע TextChanged על TextBox לדוגמה. למה את הרישום הזה אתה לא תשחרר באופן מפורש ? כי בדרך כלל הרישום הוא מאובייקטים ב form עצמו, ולכן בסגירת ה form ה GC יראה שההתייחסות היא מעגלית בלבד וינקה את כל האובייקטים והרישומים שלהם ולא תיווצר דליפת זכרון.

>>מה שלא בסדר זה "לרשום" מתודה לא סטטית של אובייקט, לחסל את כל הרפרנסים המפורשים אליו, ולצפות שה-GC יאסוף את הזכרון שהוקצה לו.

מה? על מה אתה מדבר? ככה GC עובד בדיוק. ברגע שה reference האחרון יוצא מאפשרות של גישה אליו מהקוד ממקום כלשהו, מבחינת ה GC הוא מת והוא יאסוף את הזכרון שלו.